Menu
Winkelwagentje

Supplementen voor de hersenen

Onze hersenen horen bij de meest complexe en krachtige structuren in ons lichaam. Ze zijn verantwoordelijk voor alles wat we doen, van het onthouden waar we onze sleutels hebben gelaten tot het oplossen van een moeilijke puzzel. Ze zijn ook verantwoordelijk voor onze emoties, onze persoonlijkheid en onze waarneming van de wereld om ons heen. Kortom, onze hersenen maken ons menselijk. Welke supplementen kunnen de hersenen ondersteunen?
Astragalus puur 100gr. poeder
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Astragalus poeder Astragalus is een kruid dat al eeuwenlang wordt ingezet als supplement. Het werd al in de traditionele Chinese geneeskunde geïntroduceerd, en heeft daarin nog steeds een centrale rol. Ook in de westerse wereld leren we astragalus wortel steeds beter kennen. APB heeft capsule..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Astragalus Puur 90 caps.
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Astragalus capsules. Astragalus is een kruid dat al eeuwenlang wordt ingezet als supplement. Het werd al in de traditionele Chinese geneeskunde geïntroduceerd, en heeft daarin nog steeds een centrale rol. Ook in de westerse wereld leren we Astragalus wortel steeds beter kennen. APB heeft caps..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Ginkgo biloba extract capsules
Nieuw 14 % korting
Brand: APB Holland
APB Ginkgo biloba capsules De ginkgo biloba, ook wel bekend als de Japanse notenboom of Japanse Tempelboom, is de oudst levende boomsoort op aarde en vindt zijn oorsprong in China. Ginkgo stamt af van het Japanse 'Ginkyo' wat 'zilveren abrikoos' betekent. 'Biloba' betekent 'twee lobben' en referee..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Omega3 forte 1000mg 100 softgels
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Omega 3 softgels Omega 3 vetzuren zijn belangrijke vetten die we uit voeding moeten halen. Het zijn zogenaamde ‘goede vetten’, die bijvoorbeeld veel in vette vis te vinden zijn. Geen fan van vis, of eet je het niet zo vaak? Dan zijn de Omega 3 supplementen van APB een uitstekende aanvulling op..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Panax Ginseng 500mg 60 caps.
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Panax Ginseng capsules. Panax ginseng is oorspronkelijk afkomstig is uit Korea. Het wordt daarom ook Koreaanse Ginseng genoemd. De wortel van de plant wordt gebruikt om supplementen van te maken. Lees waarom de pure panax ginseng supplementen van APB zo veel gebruikt worden. Panax ginseng s..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Nataos All in one plus vloeibare multi
onze tip! 15 % korting
Brand: Nataos
Nataos All in One Plus vloeibare multi. Nataos All in One is een vloeibare 'multi'. Waar we het woord 'multi' normaal gesproken samen zien met 'vitamine', is Nataos all in one plus meer dan dat: het bevat enorm veel vitaminen (een multivitamine), maar ook mineralen, kruiden en aminozuren. Niet vo..
€29,32 €34,50
Excl. BTW:€26,90
Nataos Krill olie 120 capsules
onze tip! 15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Krill olie capsules. Krill olie is afkomstig van een klein garnaalachtig zeediertje. Het is rijk aan de omega 3 vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Die zijn goed voor je! Lees alles over krill olie en de gezondheidsvoordelen. Wat is krill? De kleine krill i..
€33,95 €39,95
Excl. BTW:€31,15
Nataos Krill olie 60 capsules
15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Krill olie 60 capsules. Krill olie is afkomstig van een klein garnaalachtig zeediertje. Het is rijk aan de omega 3 vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Die zijn goed voor je! Lees hier alles over krill olie en de gezondheidsvoordelen. Wat is krill? De kleine..
€18,66 €21,95
Excl. BTW:€17,12
Omega 3 Together vegan 30 caps
onze tip!
Algen zorgen voor een plantaardige Omega3 in een ideale verhouding DHA, EPA en DPA. Zeer geschikt als aanvulling op een veganistische levensstijl. Omega 3 wordt door de meeste supplementen uit vissen gehaald. Vissen eten algen en daarom bevatten ze omega 3. Algae Omega 3 van Together biedt hoogwa..
Vanaf €12,57
Excl. BTW:€16,48
1 - 9 van 9 (1 pagina's)

Zo belangrijk zijn de hersenen

De hersenen bestaan uit miljarden neuronen, die constant informatie verwerken en versturen. Deze neuronen communiceren met elkaar via synapsen, waardoor voortdurend seinen verstuurd worden naar ons lichaam en waardoor we kunnen denken.

Dankzij de hersenen zijn we in staat om te overleven en ons aan te passen aan onze omgeving. Ze zorgen ervoor dat we kunnen lopen, praten, eten, denken en zelfs dromen. Onze hersenen zorgen er ook voor dat we ons aan kunnen passen aan veranderende omstandigheden, zoals het leren van nieuwe vaardigheden of het aanpassen aan een nieuwe omgeving. Onze hersenen maken ons ook uniek, elk stel is anders en daarom is iedereen uniek.
Onze hersenen zijn onmisbaar voor ons welzijn en overleving.

Supplementen voor de hersenen

Als je ouder wordt, ondergaan de hersenen natuurlijke veranderingen. Ook andere omstandigheden kunnen invloed hebben op de hersenfunctie, zoals ziekte, medicijnen of genen. Deze veranderingen kunnen leiden tot afname van cognitieve functies.

Niet iedereen ondergaat dezelfde veranderingen. Een gezonde levensstijl en mentale stimulatie dragen bij aan het behoud van cognitieve vaardigheden op oudere leeftijd.

Daarnaast zijn er supplementen die de hersenen kunnen ondersteunen, op alle leeftijden:

Ook zijn er supplementen die een rol spelen bij de cognitieve functies. Ook deze supplementen kun je je op alle leeftijden nemen, ijzer draagt zelfs bij aan de cognitieve ontwikkeling van kinderen.

  • IJzer speelt een belangrijke rol bij geestelijke inspanning en activiteit, IJzer draagt ook bij tot de normale cognitieve ontwikkeling van kinderen. Je vindt het bijvoorbeeld in de IJzer Bisglycinaat tabletten van APB.
  • Jodium draagt bij aan een normale intelligentie. Kelp jodium capsules kunnen helpen.
  • Zink levert een bijdrage aan het behoud van cognitieve functies. Je vindt het onder andere in Bio zinc van Together.

Natuurlijke supplementen voor de hersenfunctie

Er zijn ook veel natuurlijke supplementen die de hersenfunctie ondersteunen.
Ashwaganda helpt ontspanning en geestelijk en lichamelijk welzijn te ondersteunen*. Het is ook een adaptogeen*. De ashwagandha capsules van APB kun je gemakkelijk dagelijks toevoegen aan je voedingsritueel.
Ook van ginseng is wetenschappelijk bewezen dat het de mentale en fysieke prestaties op peil helpt houden*. De Siberische ginseng is daar een mooi voorbeeld van.

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Wat zijn cognitieve functies precies?

Cognitieve functies zijn de manieren waarop ons brein informatie verwerkt. Dit kan alles zijn van het onthouden van waar je auto geparkeerd staat, tot het weten van de antwoorden bij ‘de slimste mens’. Hier zijn een paar voorbeelden van verschillende cognitieve functies:

  • Aandacht. Dit is het vermogen om je concentreren op iets, bijvoorbeeld wanneer je een boek leest of een gesprek voert met iemand.
  • Geheugen. Het vermogen om informatie op te slaan en later te herinneren, zoals je telefoonnummer of de naam van iemand die je ontmoet hebt.
  • Problemen oplossen. Oplossingen bedenken voor problemen, zoals hoe je een kapotte lamp kunt repareren of hoe je iets kunt vinden op internet.
  • Taalverwerking. Dit is het vermogen om te lezen, schrijven, en praten, zoals de woorden die je nu leest.
  • Ruimtelijke relaties. Begrijpen hoe dingen in de ruimte werken, zoals het navigeren in een stad of het in kaart brengen van een route.

Dus in feite zijn cognitieve functies de manieren waarop ons brein de wereld om ons heen interpreteert en waarmee we onze dagelijkse activiteiten uitvoeren.

Supplementen voor de hersenen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Zoek je supplementen voor je huid, haar en nagels? Op de volgende pagina kun je hier veel meer over vinden.