Menu
Winkelwagentje

Speltkaf,een natuurlijke oplossing voor een comfortabele nachtrust

Dit hoofdkussen, gevuld met het kaf van speltgraan heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Een van deze eigenschappen is dat de vorm van het kussen blijft zoals je het prettig vindt. Door de vorm van de speltkaf hulzen. Door hun speciale vorm “grijpen” ze als het ware in elkaar en houden zo de vorm van het kussen vast. Dit in tegenstelling tot boekweit, kapok of dons kussens.
Het Biodream hoofdkussen met speltkaf wordt al bijna 30 jaar ambachtelijk gemaakt uit de mooiste katoen en met zuiver speltkaf. Dit kussen kent tienduizenden tevreden en trouwe gebruikers over de hele wereld.

Merk: Biodream
Heerlijk slapen op het speltkaf hoofdkussen. 100% ambachtelijk gemaakt in Zeeland. Het Biodream Speltkussen is inmiddels een begrip geworden. Tienduizenden kussens vonden al hun weg naar zeer tevreden gebruikers over heel de wereld. Eigenlijk ook wel heel logisch; puur natuur, zo van het la..
€35,00 €49,95
Excl. BTW:€28,93
Merk: Biodream
Set van twee speltkaf hoofdkussens, ambachtelijk gemaakt in Zeeland. Het Biodream Speltkussen is inmiddels een begrip geworden. Tienduizenden kussens vonden al hun weg naar zeer tevreden gebruikers over heel de wereld. Eigenlijk ook wel heel logisch; puur natuur, zo van het land, waar vind ..
€64,95 €99,90
Excl. BTW:€53,68
Merk: Biodream
Sloop speciaal voor Biodream speltkafkussen Omdat de maat van het Biodream Speltkaf hoofdkussen iets afwijkend is van de gangbare kussens is er een speciale sloop op maat gemaakt. Het Speltkaf kussen heeft een afmeting van +/- 47x47 cm. Uiteraard is het mogelijk om een bestaande sloop hiervoor te..
€5,95
Excl. BTW:€4,92
1 - 3 van 3 (1 pagina's)

De geschiedenis van speltkaf

Al eeuwenlang maakt de mensheid gebruik van natuurlijke materialen voor verschillende doeleinden, waaronder het creëren van comfortabele slaapomstandigheden. Een van de interessante ontdekkingen uit de geschiedenis is het gebruik van speltkaf als vulling voor hoofdkussens. Spelt is een oeroud graan dat al duizenden jaren wordt verbouwd en gebruikt voor voeding en textiel. In oude culturen, zoals in Japan, werd speltkaf al gebruikt om comfortabele en ondersteunende kussens te maken.

Unieke vulling voor optimaal comfort

Speltkaf, de beschermende buitenste laag van de speltkorrel, heeft zijn weg gevonden naar moderne slaapomgevingen als een natuurlijke en duurzame vulling voor hoofdkussens. Het gebruik van speltkaf in kussens biedt een unieke slaapervaring vanwege de vele voordelen die het met zich meebrengt.

Natuurlijke vormbaarheid en ondersteuning

Een van de belangrijkste voordelen van speltkaf in hoofdkussens is de natuurlijke vormbaarheid en ondersteuning die het biedt. De kleine speltkaf deeltjes passen zich gemakkelijk aan de contouren van je hoofd en nek aan, wat resulteert in een gepersonaliseerde en comfortabele pasvorm. Deze aanpassingsmogelijkheid bevordert een juiste houding van de wervelkolom tijdens de slaap en kan helpen bij het verminderen van nek- en rugklachten.

Ventilatie en temperatuurregulatie

Een ander voordeel van speltkaf in kussens is de natuurlijke ventilatie en temperatuurregulatie die het biedt. De kafjes zijn van nature licht en hebben luchtdoorlatende eigenschappen, waardoor lucht vrij kan circuleren. Dit voorkomt dat warmte en vocht worden vastgehouden, wat kan bijdragen aan een koelere en comfortabelere slaapomgeving.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Spelt is een gewas dat weinig tot geen kunstmest nodig heeft om te groeien, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Het gebruik van speltkaf in kussens past goed bij de groeiende vraag naar duurzame producten die de impact op het milieu verminderen.

Allergievriendelijk

Voor mensen met allergieën of gevoelige huid kan het gebruik van speltkaf in kussens gunstig zijn. Het is van nature hypoallergeen en vrij van chemische behandelingen die in sommige andere kussenvullingen worden gebruikt. De enige behandeling die het kaf heeft ondergaanis een thermische behandeling om ervoor zorg te dragen dat bacteriën geneutraliseerd worden. Daarnaast zijn speltkafkussens vrij van synthetische materialen, waardoor ze een natuurlijke optie zijn voor wie op zoek is naar een gezondere slaapomgeving.

Het gebruik van speltkaf in hoofdkussens biedt een natuurlijke en comfortabele slaapervaring. Met voordelen zoals natuurlijke vormbaarheid, ventilatie, temperatuurregulatie en milieuvriendelijkheid heeft speltkaf zijn plaats verdiend in moderne slaapkamers. Als een natuurlijke keuze die teruggrijpt naar oude tradities, kunnen speltkafkussens bijdragen aan een goede nachtrust en een hernieuwde waardering voor het gebruik van natuurlijke materialen in onze dagelijkse leven.