Menu
Winkelwagentje

Het nuttigen van alcohol is voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld.

Een gezellig glaasje met vrienden, een wijntje bij het eten of aan het einde van een drukke werkdag even ontspannen met een borreltje. We doen het (bijna) allemaal wel eens.

Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de Nederlanders boven de 18 wel eens alcohol gebruikt. Niet dat dit erg is maar je ziet toch vaak dat “af en toe een wijntje” al snel naar elke dag één of meer wijntjes kan omslaan. Daar schuilt nu juist het gevaar. Het is makkelijk, geeft ontspanning en is nog lekker ook. Een gevaarlijke combinatie.

Merk: Searoop
Voordeel assortiment biologische Searoop siropen. Bestel alle zeven heerlijke Searoop biologische (limonade) siropen nu extra voordelig met dit totaal assortiment. Voor de echte liefhebbers en de mensen die gewoon niet kunnen kiezen hebben we een totaal assortiment gemaakt met alle 7..
€52,49
Excl. BTW:€48,16
Merk: Searoop
Smaakt bijna citrus-achtig zonder dat er citrus in zit. De salie maakt het echt af tot een verfrissende aangename siroop Duindoorn, Meidoorn, Salie: Mooi en feestelijk van kleur. Smaakt bijna citrus-achtig zonder dat er citrus in zit. De salie maakt het echt af tot een verfrissende aangename siroo..
Vanaf €5,95
Excl. BTW:€6,88
Merk: Searoop
Een niet alledaagse mix waarin het honingaroma van de Kweepeer wordt ondersteund door de pit van Rozenbottel. De Passiebloem zorgt dat je eigenlijk wilt blijven drinken. Kweepeer, Rozenbottel, Wilde passiebloem is een niet alledaagse maar heerlijke combinatie waarin het honingaroma van de kweepe..
Vanaf €5,95
Excl. BTW:€6,88
Merk: Searoop
Magnolia geeft samen met gember een verrassende bloemige smaak. De jeneverbes zorgt voor de verdieping. Dit is misschien wel de meest bijzondere smaak van het stel gemaakt op basis van de Magnolia; dit geeft samen met de gember een verrassende bloemige smaak. De jeneverbes zorgt voor de verdiepin..
Vanaf €5,95
Excl. BTW:€6,88
Merk: Searoop
Een geslaagde combinatie van rabarber zeevenkel en zeekraal maken deze siroop tot een echte topper voor de echte liefhebber. Deze siroop heeft een anijs-achtige, lange afdronk. Natuurlijk lekker; gewoon zo, tussendoor voor op ieder moment van de dag te drinken. Deze smaak gaat goed samen met alle..
Vanaf €5,95
Excl. BTW:€6,88
Merk: Searoop
Een unieke mix van rozemarijn, citroenmelisse en andere kruiden uit de Zeeuwse duinen. Deze biologische siroop heeft een frisse, zachte smaak die erg makkelijk mixt en een echte allemansvriend is. Je kunt het op elk moment van de dag drinken. Deze rozemarijn Searoop gaat ..
Vanaf €5,95
Excl. BTW:€6,88
Merk: Searoop
De geur stuift je glas uit. Het maarts viooltje zorgt voor een aromatische toevoeging op de bekende vlierbloesem en de klaproos geeft een wat nootachtige afdronk. Dit is een zomerse smaak bij uitstek waar je helemaal vrolijk van wordt. De geur stuift het glas uit. Het maarts viooltje zorgt voor e..
Vanaf €5,95
Excl. BTW:€6,88
Merk: Searoop
Een bessige traktatie met lavendel, roos en andere kruiden uit de Zeeuwse duinen. Zwarte bes, Lavendel, Roos, samen vormen ze een heerlijke combinatie. Te typeren als ‘bessig’ met een zoetige afdronk maar door de volle smaak van de lavendel zeker niet te zoet. Searoop zwartebes is ..
Vanaf €5,95
Excl. BTW:€6,88
1 - 8 van 8 (1 pagina's)

Het doel van de campagne IkPas (of Dryjanuary) is het creëren van bewustwording om wel of niet te drinken. Om erachter te komen wat alcohol met je gezondheid doet, zetten wij gezamenlijk ons alcoholgebruik voor 30 of 40 dagen op pauze. Je dus niet volledig te stoppen met alcohol, maar las eens een pauze in. Veel deelnemers van IkPas ervaren naast bewustwording ook positieve lichamelijke veranderingen: ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid. IkPas is een initiatief van Stichting Positieve Leefstijl en wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Door tijdelijk geen alcohol te drinken merk je welke rol alcohol (vaak onbewust) in je leven speelt. 58% van de deelnemers is zich na IkPas meer bewust van hun alcoholgebruik en kiest bewuster óf, wannéér en hoevéél ze willen drinken in plaats van te handelen uit gewoonte.

Andere voordelen van de IkPas campagne:

- Mensen drinken blijvend minder alcohol
- Je gaat beter slapen
- Je voelt je lichamelijk fitter
- Ook mentaal ga je je fitter voelen
- Je kunt beter nee zeggen tegen alcohol
- Het is een goed voorbeeld voor de jongere generatie
- Ruim een derde van de mensen die meedoen verliezen gewicht

Waarom juist in Januari (tijdelijk) stoppen met het drinken van alcohol?

De decembermaand is net achter de rug. Vaak eten en drinken we dan toch wel flink meer als wat we gewoon zijn, het is tenslotte feest. Maar oei, die broek zit wat strakker, je huid lijkt wat flets en je concentratievermogen houdt niet over. Zomaar een paar redenen om de alcohol eens te laten staan.

Je lichaam moet even bijkomen van al die gezelligheid in de maand december, daarom is Januari de uitgelezen maand de alcohol dertig dagen te laten staan.

Een alcoholpauze komt je lijf ten goede. We zetten de voordelen van dertig dagen niet drinken even voor je op een rij:

De lever

Voordat we dieper ingaan welke ontwikkeling je lever doormaakt, wanneer je een alcoholpauze inlast, laten we je eerst aan de hand van drie stappen zien hoe je lever te werk gaat wanneer je alcohol drinkt.

Stap 1: De lever breekt de alcohol af tot aceetaldehyde. Aceetaldehyde is een giftige stof, het tast de organen aan en is onder andere verantwoordelijk voor de kater.

Stap 2: De lever breekt de aceetaldehyde af tot azijnzuur.

Stap 3: De azijnzuur wordt afgebroken tot water en kooldioxide. Water en kooldioxide worden via urine en ademen uitgescheiden.

Pauze!

De bewering dat de lever uitrust en opknapt bij een maand alcoholpauze is geen losse flodder, maar wordt gestaafd door onderzoek. Onderzoekers van het Radboudumc namen samen met het NTR-televisieprogramma De Kennis van Nu, de proef op de som. Veertien gematigde drinkers en de presentatoren van De Kennis van Nu dronken voor het onderzoek een maand geen alcohol. Om toevalligheden uit te sluiten deden negen geheelonthouders mee als controlegroep. Wat bleek? Een alcoholloze maand zorgde ervoor dat de cholesterolwaardes daalden, het buikvet afnam en de waarden in het bloed, die wijzen op een prikkeling van de lever en het verval van levercellen, daalden ook.

De hersenen

Je bent op een feestje en je hebt zojuist je eerste (en tweede, en derde) alcoholische versnapering achter de kiezen. Je wordt wat rozig, maakt een paar goede grappen, bent extra vrolijk, wat losser. Of het tegenovergestelde gebeurt: je stemming slaat juist om. In plaats van ‘extra gezellig’ word je somber, angstig, onaardig of zelfs boos. Niet prettig voor jezelf en je omgeving en niet in de laatste plaats: niet goed voor je hersenen.

Langetermijngevolgen

Als je langere tijd te veel alcohol drinkt, kan dit ook langetermijngevolgen hebben, zoals een hersenbeschadiging. Een bekend voorbeeld hiervan is het Korsakov Syndroom. Bij dit type hersenbeschadiging treden geheugenproblemen en vaak verwaarlozing van het uiterlijk op. Dit laatste komt door het zogeheten decorumverlies, oftewel verlies in dagelijkse (uiterlijke) verzorging. De hersenschade bij het Korsakov Syndroom is blijvend en progressief (bron: www.gezondheidsplein.nl).

Alcoholvergiftiging

Het Korsakov Syndroom is een extreme vorm van hersenbeschadiging, maar ook een (eenmalige) vorm van alcoholvergiftiging kan al schadelijk zijn voor de hersenen. Het is goed om je te realiseren dat een kater ook een (lichte) vorm van alcoholvergiftiging is. De volgende dag kun je last hebben van geheugenproblemen, concentratieproblemen, vermoeidheid en verwardheid. Een ernstige alcoholvergiftiging (zoals deze kan optreden tijdens ‘binge-drinken of ‘comazuipen’) is op het moment zelf zeer gevaarlijk: de alcohol kan je zenuwstelsel verdoven en daardoor kan je ademhaling stokken: met de dood tot gevolg. Ook als je een alcoholvergiftiging overleeft en weer volledig bij bewustzijn bent, kun je voor een langere periode last houden van eerdergenoemde klachten.

Het hart

Wist je dat het (overmatig) drinken van alcohol de spiercellen in het hart kunnen aantasten? Consequent teveel drinken kan op de lange duur leiden tot een ernstig verzwakte hartspier, ook wel een cardiomyopathie. Dit houdt in dat je hartspier is uitgelubberd, slapper en minder in staat tot krachtig pompen. Het enige wat helpt is direct stoppen met drinken (bron: hartwijzer.nl).

Vitaminetekort

Overmatig drinken kan niet alleen leiden tot hartziekten, maar ook tot slechte eetgewoonten. Dankzij het drinken van alcohol neemt je behoefte aan voedsel af. Hierdoor ontstaat er op de lange termijn een tekort aan belangrijke stoffen. Vitamine B1 en elektrolyten (deeltjes die belangrijk zijn voor het prikkelgeleidingssysteem) zijn hier voorbeelden van. Een tekort aan deze stoffen kan leiden tot hartritmestoornissen. (bron: hartwijzer.nl.)

Hoge bloeddruk

Alcohol verhoogt het risico op een hoge bloeddruk. Bij een hoge bloeddruk staan je bloedvaten voortdurend onder hoge druk. Je bloedvaten worden nauwer en de kans op een hartinfarct of beroerte neemt toe. Bij een hoge bloeddruk moet het hart ook steeds harder werken om het bloed rond te pompen. Je hartspier wordt dan dikker en stijver. (bron: www.hartstichting.nl)

Cholesterolgehalte

Alcohol heeft een ongunstig effect op vetstoffen en LDL-cholesterol in het bloed. Een hoog cholesterolgehalte kan leiden tot slagaderverkalking. De meeste hart- en vaatziekten worden veroorzaakt door slagaderverkalking. Hoog cholesterol is daarom een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Organen (zoals het hart of de hersenen) krijgen hierdoor minder zuurstof. (bron: hartstichting.nl).

Om het laten staan van alcohol nog wat makkelijker te maken hebben we een aantal van onze producten die prima alternatieven bieden voor je bij elkaar gezet.

Searoop biologische siropen:

Zo hebben we de biologische siropen van Searoop, lekker Zeeuws en heerlijk verrassend.
Searoop is er in 6 bijzondere smaken, stuk voor stuk bijzonder en heerlijk om limonade van te maken of geweldige alcoholvrije cocktails (mocktails) mee op tafel te zetten.

Natuurlijke vruchtensappen:

100% puur natuur uit Zeeuwse boomgaarden, dat zijn de lekkere sappen van Eversdijk.

Verkrijgbaar in 5 smaak combinaties:

Eerlijk en heerlijk, wat wil je nog meer?

Thee

Thee is er in veel verschillende soorten, smaken en uitvoeringen.

Bij Natuurvoordeel beperken we ons tot natuurlijke, biologische, thee varianten. Geen zakjes dus met korrels smaakstoffen, maar pure en eerlijke ingrediënten.

We hebben theesoorten die zijn te verdelen in twee hoofd soorten:

Thee met kurkuma als basis & Thee met hennep als basis

Thee met kurkuma als basis:

Thee met hennep bladeren als basis:

Biologisch gember- en kurkumasap:

Ideaal als basis voor een mocktail of als ingredient in salades. smoothies en gerechten zijn de versgeperste puur gembersap en puur kurkumasap.
Om gelijk te nuttigen is er mandarijn - gembersap en mandarijn - kurkumasap. Natuurlijk allemaal 100% biologisch.