Menu
Winkelwagentje

Prostaat supplementen

Alleen mannen hebben een prostaat. Vanaf ongeveer het 45e levensjaar gaat de prostaat groeien. Dit kan leiden tot plasproblemen. Zo kan het voorkomen dat je 's nachts vaker moet plassen en dat je een zwakkere straal hebt of minder goed kunt plassen. Dit heeft te maken met de gezondheid van je prostaat. Als de prostaat niet goed functioneert, kan dat ook effect hebben op je seksuele gezondheid. Er zijn voedingssupplementen die kunnen helpen om de prostaat te ondersteunen. Lees er meer over!
Flavoprost capsules Biodream
onze tip!
Brand: Biodream
Biodream Flavoprost capsules. Biodream Flavoprost is een product voor mannen van boven de 40 jaar. Zaagpalmblad, ook bekend als Serenoa repens of Sabal serrulatum, is het werkzame bestanddeel in Biodream Flavoprost. Lees er alles over! Zaagpalmblad in Flavoprost. Biodream Flavoprost heeft ..
Vanaf €13,98
Excl. BTW:€19,73
Blaas complex
Nieuw 14 % korting
Brand: APB Holland
APB Holland Blaas complexOngemakken aan de blaas, veel vrouwen en soms ook mannen krijgen hier één of meerdere keren in hun leven mee te maken. Om de blaas te ondersteunen op een natuurlijke manier heeft APB Holland een blaas complex ontwikkeld. Het is een natuurproduct en bevat een zorgvuldig u..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Brandnetel extract capsules
onze tip! 14 % korting
Brand: APB Holland
APB brandnetel capsules Waar de brandnetel bij menigeen bekend staat als de plant die jeukende en prikkende huidirritaties kan veroorzaken, worden delen van de plant van oudsher al door de inheemse bevolking van Amerika gebruikt als voedsel én voor het bevorderen van de gezondheid . De grote brand..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Cranberry puur 120 caps.
14 % korting
Brand: APB Holland
Cranberry extract in capsules Cranberry's zijn een populaire superfood. We kunnen ze consumeren in de vorm van een saus of een sap. Ze kunnen ze ook toevoegen aan vullingen, stoofschotels of desserts. En uiteraard zijn ze verkrijgbaar in de vorm van cranberry supplement. In Nederland worden cranbe..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
D Mannose puur 100gr. poeder
onze tip! 14 % korting
Brand: APB Holland
D-Mannose is een stof die in relatief kleine hoeveelheden voorkomt in vruchten zoals cranberries, ananas, sinaasappelen en appelen D-mannose is een soort suiker die verwant is aan glucose. Het wordt gevonden in veel fruit, en komt ook van nature voor in het menselijk lichaam. Het wordt veel gebrui..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
D Mannose puur 90 capsules
14 % korting
Brand: APB Holland
APB D-mannose capsules. D-mannose is een soort suiker die verwant is aan glucose. Het wordt gevonden in veel fruit, en komt ook van nature voor in het menselijk lichaam. Het wordt veel gebruikt in supplementen. Lees er alles over. Wat doet D-mannose in ons lichaam? D-mannose is een soort suike..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Echinacea forte puur 160 capsules
18 % korting
Brand: APB Holland
APB Echinacea Forte capsules. Echinacea is een geslacht van bloemen in dezelfde familie als madeliefjes. Het is de naam van een groep bloeiende planten die inheems zijn in Noord-Amerika. Naast een leuke bloem, is het Echinacea vooral heel populair als supplement. Wat is Echinacea precies? Dez..
€32,95 €39,95
Excl. BTW:€30,23
Echinacea forte puur 90 capsules
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Echinacea Forte capsules. Echinacea is een geslacht van bloemen in dezelfde familie als madeliefjes. Het is de naam van een groep bloeiende planten die inheems zijn in Noord-Amerika. Naast een leuke bloem, is het Echinacea vooral heel populair als supplement. Wat is Echinacea precies? De..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Pompoenpitolie Omega 6 & 9 120 softgels
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Omega 6/9 - Pompoenpit olie Omega 3, omega 6 en omega 9 vetzuren zijn allemaal belangrijke voedingsvetten. Ze hebben allemaal voordelen voor de gezondheid, maar het is belangrijk om het juiste evenwicht tussen deze vetten te vinden. Met de omega 6/9 pompoenpit olie supplementen van APB lukt da..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Zaagpalm extract capsules
Nieuw 14 % korting
Brand: APB Holland
Zaagpalm extract capsulesDe zaagpalmblad is een kruid afkomstig van de kleine zaagpalm waaruit het serenoa repens extract wordt gehaald. De zaagpalm kan herkend worden aan zijn grote doornvormige bladeren in de vorm van een waaier.Waarom is rode klaver extract goed voor je?De plant is rijk aan flavo..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Zink Methionine tabletten APB
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Zink tabletten Zink is een voedingsstof die een groot aantal vitale functies in ons lichaam vervult. Omdat je lichaam van nature geen zink aanmaakt, moet je het via voedsel of supplementen binnenkrijgen. Lees alles over de zinksupplementen van APB. Wat doet zink? Zink is na ijzer het meest..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Speciaal ontwikkeld voor de unieke behoeften van de man: Men's Multi Vit van Together. Precies wat de moderne man nodig heeft. Speciaal ontwikkeld voor de unieke behoeften van de man: de Men s Multi Vit van Together. Precies wat de moderne man nodig heeft. Alle voedingswaarden zijn..
Vanaf €10,47
Excl. BTW:€13,72
1 - 12 van 12 (1 pagina's)

Hoe werkt de prostaat?

De prostaat is een klier die alleen voorkomt bij mannen. Het is een belangrijk orgaan dat onder de blaas en voor de endeldarm zit. De prostaat is ongeveer zo groot als een walnoot en omringt de urinebuis, de buis waardoor urine het lichaam verlaat.
De belangrijkste functie van de prostaat is het produceren van prostaatvocht, een belangrijk onderdeel van sperma. Het prostaatvocht voegt zich bij de zaadcellen die door de zaadblaasjes zijn geproduceerd, en het sperma wordt dan via de urinebuis naar buiten gebracht tijdens de zaadlozing.
De prostaat wordt gecontroleerd door hormonen, vooral testosteron. Naarmate mannen ouder worden, kan de prostaat groter worden en dit kan leiden tot plasproblemen. Dit komt doordat de prostaat groter wordt en de urinebuis kan vernauwen, waardoor de urine moeilijker kan passeren.

De werking van de prostaat als je ouder wordt

De prostaat kan dus groter worden naarmate mannen ouder worden. Dit wordt ook wel goedaardige prostaathyperplasie (BPH) genoemd. Deze aandoening treft veel mannen van middelbare leeftijd en ouder en kan leiden tot plasproblemen. Dit komt doordat de prostaat groter wordt en de urinebuis kan vernauwen, waardoor de urine moeilijker kan passeren. Mannen kunnen last hebben van frequente aandrang om te plassen, een zwakke urinestroom, moeite om te beginnen met plassen en het gevoel dat de blaas niet helemaal leeg is na het plassen.

Dit is geen kanker en heeft normaal gesproken ook geen invloed op seksuele prestaties.

Andere risico’s voor de prostaat bij het ouder worden

Naast BPH hebben mannen ook een hoger risico op prostaatkanker naarmate ze ouder worden. Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen en treft vooral mannen ouder dan 50 jaar. De meeste prostaatkankers groeien langzaam en veroorzaken geen symptomen in de vroege stadia. Daarom kun je preventief onderzoek doen, om vroege prostaatkanker op te sporen en te behandelen. Mogelijk komt er een bevolkingsonderzoek om prostaatkanker eerder te ontdekken.

Bij beide gevallen is het belangrijk om een arts te raadplegen, bij klachten of ter preventie.

Supplementen voor de prostaat

Een goede gezondheid van de prostaat is belangrijk voor je gezondheid. Er zijn verschillende voedingssupplementen die kunnen helpen om de prostaat te ondersteunen. Deze supplementen bevatten vaak natuurlijke ingrediënten die de prostaat ondersteunen, en ook zink en seleen komen voor.

Zink draagt bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed. Seleen is goed voor de kwaliteit van sperma. Je vindt ze samen in de Zink - Selenium capsules van Biodream.

Ook zijn er veel natuurlijke supplementen die de prostaat kunnen ondersteunen.

Zaagpalm is er zo één. Dit is een hulpmiddel bij de symptomatische behandeling van aandrang stoornissen bij BPH stadium I en II, voor het behoud van een normale urinaire functie voor mannen vanaf de leeftijd van 45 en ter ondersteuning van de urinaire piekstroom*. Dat komt doordat zaagpalmblad fytosterolen, lectines, flavonoïden, triterpens en tannines bevat.* Deze fijne plant vindt je in geconcentreerde vorm in Flavoprost capsules van Biodream. Samen met zink en seleen!

Een ander natuurlijke supplementen die de prostaat kunnen ondersteunen zijn lijnzaad*, zoals in Udo's Choice Ultimate Oil blend 369. Ook pompoen draagt bij*. Je vindt het onder andere in Pompoenpitolie Omega 6 & 9 van APB.

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Prostaat supplementen direct online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Opzoek naar supplementen voor je spieren? Bekijk dan de volgende pagina.