Menu
Winkelwagentje

Co-enzym Q10

Co-enzym Q10, of gewoon Q10, is één van de belangrijkste supplementen wanneer je ouder wordt. De aanmaak van Q10 neemt af met dat je ouder wordt, waardoor aanvullen met een goed supplement aan te raden is.
Rode gist rijst & Q10
onze tip! 14 % korting
Brand: APB Holland
APB Rode gist rijst en Q10 capsules Rode gist rijst is een traditioneel Chinees product dat ontstaat door fermentatie van rijst. De rijst krijgt zijn rode kleur door het fermentatieproces dat ondersteund wordt door de gistsoort 'Monascus Purpureus'. Tijdens dit proces wordt Monacoline K gevormd. R..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Nataos Cordi posome
15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Cordi-posome capsules. Nataos cordi-posome is een veelzijdig supplement, dat dankzij de vooraf perfect gedoseerde capsules makkelijk inneembaar is. De supplementen bevatten onder andere thiamine (ook wel bekend als Vitamine B1), dat ons hart ondersteunt. Daarnaast is het verrijkt met onder..
€32,94 €38,75
Excl. BTW:€30,22
Q10 vegan coenzym Together 30 caps
onze tip!
Vegan Co-enzym Q10 op basis van kokosolie. De natuurlijk gefermenteerde, stabiele vorm van CoQ10 van Together is gekweekt uit goede bacteriën, waardoor het gemakkelijk te verteren en te absorberen is. Op basis van kokosolie, wat de opname van de in vet oplosbare voedingsstof bevordert. Dit pro..
Vanaf €13,27
Excl. BTW:€17,39
1 - 3 van 3 (1 pagina's)

Wat is Co-enzym Q10?

Q10 is betrokken bij heel veel lichaamsfuncties die veel energie vragen zoals de spieren en je hart. Je lichaam maakt dit enzym van nature aan en maakt gebruik van wat je eet. Maar die aanmaak loopt dus terug naarmate je ouder wordt. Met name voor je hart wordt het daarom ook aangeraden door huisartsen op een bepaald moment toch aan te vullen.

Q10 wordt overal in het lichaam gevonden maar met name in je hart, lever en nieren. Je krijgt Q10 binnen wanneer je vlees, vis en volkoren granen eet. Wanneer je ouder wordt of als je een veganistisch eetpatroon hebt, is het verstandig om dit co-enym aan te vullen met voedingssupplementen.

Q10 wordt aangemaakt in de mitochondriën in onze cellen. Onze menselijke cellen bevatten allerlei piepkleine onderdelen. Een voorbeeld van die kleine onderdelen (ofwel celorganellen genoemd) zijn de mitochondriën. Mitochondriën zijn eigenlijk de energiefabriekjes van onze cellen. Ze zorgen dat de energie geproduceerd wordt, die de cel nodig heeft om te kunnen overleven en functioneren. Het speelt een belangrijke rol in de energieproductie van ons lichaam en is het tevens een belangrijke antioxidant.

Lichaamscellen die veel energie nodig hebben en veel mitochondriën bevatten, hebben ook veel Q10 nodig. Organen waarin we veel Q10 terugvinden zijn onder andere:

  • Het hart
  • De spieren
  • De alvleesklier
  • De lever
  • De nieren

Q10 supplementen

Herken je jezelf in één of meerdere van de onderstaande punten:

  • Ouder worden. Hoe ouder je wordt, hoe minder Q10 wordt aangemaakt;
  • Cholesterol verlagende medicijnen, statines. Een bijwerking van statines is dat ze de aanmaak van Q10 remmen;
  • Een verhoogd gebruik van Q10, bijvoorbeeld door veel sporten;
  • Stress;
  • Te weinig inname van Q10 via de voeding, bijvoorbeeld door een specifiek dieet.

Overweeg dan om een Q10 capsules te nemen.

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over Rode gist rijst