Menu
Winkelwagentje

Omega vetzuren

Omega vetzuren zijn essentiële vetten, ook wel "gezonde vetten" genoemd, die van vitaal belang zijn voor onze gezondheid. Je hebt er vast al veel over gehoord. Er zijn verschillende ‘omega’s’. Lees alles over omega 3, 6 en 9 en hoe je ze gemakkelijk als omega supplement kunt bestellen.
Brand: APB Holland
APB Omega 3 softgels Omega 3 vetzuren zijn belangrijke vetten die we uit voeding moeten halen. Het zijn zogenaamde ‘goede vetten’, die bijvoorbeeld veel in vette vis te vinden zijn. Geen fan van vis, of eet je het niet zo vaak? Dan zijn de Omega 3 supplementen van APB een uitstekende aanvulling op..
€24,95
Excl. BTW:€22,89
Brand: APB Holland
APB Omega 6/9 - Pompoenpit olie Omega 3, omega 6 en omega 9 vetzuren zijn allemaal belangrijke voedingsvetten. Ze hebben allemaal voordelen voor de gezondheid, maar het is belangrijk om het juiste evenwicht tussen deze vetten te vinden. Met de omega 6/9 pompoenpit olie supplementen van APB lukt da..
€24,95
Excl. BTW:€22,89
Nataos Krill olie 120 capsules
onze tip! 15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Krill olie capsules. Krill olie is afkomstig van een klein garnaalachtig zeediertje. Het is rijk aan de omega 3 vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Die zijn goed voor je! Lees alles over krill olie en de gezondheidsvoordelen. Wat is krill? De kleine krill i..
€33,95 €39,95
Excl. BTW:€31,15
Nataos Krill olie 60 capsules
15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Krill olie 60 capsules. Krill olie is afkomstig van een klein garnaalachtig zeediertje. Het is rijk aan de omega 3 vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Die zijn goed voor je! Lees hier alles over krill olie en de gezondheidsvoordelen. Wat is krill? De kleine..
€18,66 €21,95
Excl. BTW:€17,12
Nataos O7 Superior 120 caps
15 % korting
Brand: Nataos
Nataos O-7 Superior capsules. Nataos O-7 Superior capsules zijn gemaakt van duindoorn, dat een hoog gehalte aan Omega 7 heeft. Daarnaast is het verrijkt met biotine. Daarmee hebben de capsules een gunstige werking op de slijmvliezen en een gezonde huid. Lees hoe Nataos O-7 nog meer bijdraagt aan ..
€36,50 €42,95
Excl. BTW:€33,49
Nataos O7 Superior 60 caps
15 % korting
Brand: Nataos
Nataos O-7 Superior capsules. Nataos O-7 Superior capsules zijn gemaakt van duindoorn, dat een hoog gehalte aan Omega 7 heeft. Daarnaast is het verrijkt met biotine. Daarmee hebben de capsules een gunstige werking op de slijmvliezen en een gezonde huid. Lees hoe Nataos O-7 nog meer bijdraagt aan ..
€21,21 €24,95
Excl. BTW:€19,46
Omega 3 Together vegan 30 caps
onze tip!
Algen zorgen voor een plantaardige Omega3 in een ideale verhouding DHA, EPA en DPA. Zeer geschikt als aanvulling op een veganistische levensstijl. Omega 3 wordt door de meeste supplementen uit vissen gehaald. Vissen eten algen en daarom bevatten ze omega 3. Algae Omega 3 van Together biedt hoogwa..
Vanaf €12,57
Excl. BTW:€16,48
Brand: Udo's Choice
Udo’s Choice Ultimate Oil Blend Capsules bevatten een combinatie van verse en ongeraffineerde biologische oliën in een speciale verhouding van de vetzuren omega 369. Deze vetzuren zijn belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid! Udos Choice Ultimate Oil Blend capsules zijn beschikbaar..
Vanaf €23,36
Excl. BTW:€28,58
Ultimate Oil blend 369 EKO 500ml.Biologisch
onze tip!
Brand: Udo's Choice
Udo’s Choice Ultimate Oil Blend EKO is een combinatie van plantaardige, biologische oliën met een ideale verhouding van de essentiële vetzuren omega 369. Een dagdosering van 2 eetlepels (30 ml) Udo’s Choice Ultimate Oil Blend bevat een relevante hoeveelheid Alfa-linoleenzuur (omega -3) en Linolzu..
Vanaf €24,44
Excl. BTW:€29,90
1 - 9 van 9 (1 pagina's)

Drie verschillende omega’s

Er zijn verschillende omega vetzuren. De belangrijkste zijn:

De naam ‘omega’ is afkomstig uit het Griekse alfabet. In dit alfabet is omega de laatste letter, en het wordt vaak gebruikt om het einde of het laatste element in een reeks aan te duiden. In de context van vetzuren verwijst het naar de laatste dubbele binding (een chemische structuurkenmerk van deze vetzuren), die op een bepaalde afstand van het uiteinde van de koolstofketen zit.

Omega 3

Omega-3-vetzuren zitten vooral in vette vis zoals zalm, makreel en sardines. Ze zijn ook te vinden in lijnzaad, chiazaad en walnoten. Mensen krijgen mogelijk niet genoeg omega 3 binnen als ze weinig vis eten. Daarom zijn dit veelgebruikte supplementen.

De drie belangrijkste soorten omega 3 zijn:

  • ALA (alfa-linoleenzuur)
  • DHA (docosahexaeenzuur)
  • EPA (eicosapentaeenzuur)

Waarom is omega 3 goed voor je?

De verschillende soorten omega 3 hebben elk andere eigenschappen.

DHA en EPA

  • DHA en EPA dragen bij tot de instandhouding van normale triglyceridengehalten in het bloed (het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2000 mg DHA, de aanvullende dagelijkse inname van EPA en DHA mag samen niet meer dan 5 g bedragen)
  • Dragen bij aan de normale functie van het hart (250 mg per dag)
  • Dragen bij tot het behoud van een normale bloeddruk (3000 mg per dag)

(Triglyceriden zijn een type vet, of lipiden, die worden gebruikt als bron en opslagplaats van energie in het lichaam.)

DHA

  • De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen en hersenen van de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen (bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA en EPA.
  • Draagt bij tot het behoud van een normale hersenfunctie (bij een dagelijkse inname van 250 mg per dag)
  • Draagt bij tot het behoud van een normaal gezichtsvermogen (bij een dagelijkse inname van 250 mg per dag)

Omega 3 vind je bijvoorbeeld in Omega 3 Together vegan capsules.

Omega 6

Omega 6 is de omega die je beter niet te veel kunt binnenkrijgen. Er bestaat een kans dat de omega dan ontstekingen faciliteert. Ideaal gezien houd je omega 6 in balans met omega 3.
Omega 6 vetzuren, zoals linolzuur, zijn een belangrijk onderdeel van onze voeding. Ze worden aangetroffen in plantaardige oliën zoals maïsolie, zonnebloemolie en sojaolie.
Linolzuur is een omega 6 vetzuur. Linolzuur draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed (bij dagelijkse inname van 10 mg per dag).

Omega 7

Omega 7, ook bekend als palmitoleïnezuur, is een enkelvoudig onverzadigd vetzuur dat voorkomt in sommige dierlijke, plantaardige en mariene oliën. Het is een uniek omega vetzuur dat pas nog niet lang geleden pas wereldwijd bekend is geworden om zijn voordelen en unieke kwaliteiten. Voor die tijd was het eigenlijk nauwelijks bekend.
Omega 7 is aanwezig in alle lichaamsweefsels, voornamelijk in huid- en vetweefsel. Duindoornbessen bieden de krachtigste botanische bron van Omega 7 die momenteel bekend is, en krijgen steeds meer aandacht als een 'wonderbes'. Omega 7 vetten zijn voor de mens geen essentiële vetzuren, zij kunnen namelijk door het lichaam worden aangemaakt. Dat wil niet zeggen dat een extra boost niet enorm fijn is!

Omega 9

Omega 9 vetzuren, zoals oliezuur, zijn enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Je vindt ze in voedingsmiddelen zoals olijfolie, noten en avocado's. Omega 9 vetzuren worden in het lichaam geproduceerd, dus ze worden meestal niet als essentieel beschouwd.
Omega 9 vetzuren zijn enkelvoudig onverzadigde vetzuren. De chemische structuur bevat een enkele dubbele binding (onverzadigd) tussen twee koolstofatomen, wat betekent dat er slechts één plek is waar extra waterstofatomen aan de koolstofketen kunnen worden toegevoegd. Dit verschilt van omega 3 en omega 6 vetzuren, die meerdere dubbele bindingen hebben en meerdere plaatsen bieden voor waterstofatomen.

Zowel omega 3, 6 als 9 vind je in de olie Ultimate Oil blend 369 EKO van Udo’s Choice.

Welke omega vetzuren kun je het beste als supplement nemen?

Het is moeilijk om te zeggen welke specifieke omega vetzuren het beste zijn als supplement, omdat dit afhangt van jouw specifieke behoeften en gezondheidsdoelen.
De basis is belangrijk. Streef daarom naar een goed gebalanceerd dieet dat alle essentiële voedingsstoffen, inclusief omega vetzuren, levert.

Dat gezegd hebbende, sommige mensen nemen omega 3 supplementen, zoals visoliecapsules, om ervoor te zorgen dat ze voldoende EPA en DHA binnenkrijgen. Dat komt omdat deze vetzuren minder vaak voorkomen in de voeding dan ALA. EPA en DHA worden vaak geassocieerd met bepaalde gezondheidsvoordelen.

Omega 9 vetzuren worden meestal niet als supplement genomen omdat het lichaam ze over het algemeen zelf kan aanmaken. Tekorten komen bij gezonde mensen bijna nooit voor.

Omega vetzuren in supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over probiotica