Menu
Winkelwagentje

Udo's Choice

Udo's Choice, unieke supplementen die allemaal hun plantaardige oorsprong in de natuur hebben.

Als onderdeel van het Canadese bedrijf Flora Manufacturing is Udo's Choice een zelfstandige groep met bijzondere voedingssupplementen die allemaal een natuurlijke basis hebben.

Unieke, plantaardige supplementen

Udo’s Choice is in de jaren 80 opgericht door Udo Erasmus in Canada.
Van een 100% plantaardige en biologische Omega 369 olie (met essentiële vetzuren) tot een uniek mengsel van gefermenteerde groene gewassen, over elk product is diep nagedacht en heeft een jaren lange ontwikkeling achter de rug.
Noemenswaardig is het uitgekiende assortiment probiotica / microbiotica waarvoor Udo een heel eigen zienswijze heeft ontwikkeld met een lijn probiotica die voor elke leeftijdsgroep speciaal is samengesteld.

Dr. Udo Erasmus

Udo behaalde zijn B.Sc. in zoölogie met onderscheiding aan de universiteit van British Columbia en studeerde vervolgens af in de biochemie en genetica. In 1980 nam zijn leven plots een andere wending toen hij vergiftigd werd door pesticiden.
Daar de conventionele geneeskunde hem in de steek liet, besloot Dr. Erasmus dat hij zelf verantwoordelijk was voor zijn gezondheid. Daarom vestigde hij zijn aandacht op de voedingsleer.
Verschillende jaren van onderzoek resulteerden in zijn Canadese bestseller "Fats that heal, Fats that kill“ wat hem een doctoraat in de voedingsleer opleverde.

Persen van versie oliën

Vroeger werden oliën bewerkt met destructieve methodes waarbij alleen aandacht werd besteed aan het verlengen van de houdbaarheidstermijn, zonder oog te hebben voor het behoud van de voedingswaarde (kwaliteit) van de olie.
In 1983 begon Udo Erasmus zijn baanbrekend werk met het ontwikkelen van een technologie voor het persen en verpakken van verse oliën. Hierbij werden de drie belangrijkste factoren (licht, hitte en zuurstof) die gezonde oliën kunnen omzetten in giftige stoffen uitgesloten.

Exclusief importeur voor Nederland

De producten van Udo's Choice en FMD worden voor Nederland exclusief geïmporteerd door Special Health Products. Het beschikbare aanbod op de Nederlandse markt omvat niet alle producten die door Udo's Choice worden gemaakt. Een deel van het assortiment is specifiek voor o.a. de Amerikaanse markt ontwikkeld en niet in Nederland of België verkrijgbaar. Natuurvoordeel heeft alle beschikbare Udo's producten in het assortiment.
Van Udo's Choice zijn de volgende producten leverbaar in Nederland & België:

Ultimate Oil Blend 369 EKO in 500ml. verpakking en in handige capsules
Beyond Greens
Enzyme Blend
Adults Blend capsules
Advanced Adults Blend
Probiotica Super5 (zuig tablet)
Probiotica Super8+ (met vitamine C)

Meer lezen over Udo Erasmus

Hieronder een door ChatGPT vertaalt artikel over Udo Erasmus van zijn eigen website:

Beste Bezoeker,

Dank je wel voor het bezoeken van mijn website en voor je interesse om meer over mij te weten te komen. Ik hoop op een dag meer over jou te leren en je te ondersteunen op je weg naar een perfecte gezondheid.

Ik ben geboren tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa, en soms hoor je me zeggen dat ik geboren ben in de hel, en met veel hulp van zichtbare en onzichtbare vrienden heb ik een lange, kronkelige weg van daar naar de hemel bewandeld.

Onderweg heb ik veel dingen uitgeprobeerd en veel geleerd. Elk vak en elke baan, elke beweging of ademhaling, en elke stap leidde me naar de volgende wending op het pad om nieuwe, verschillende en onconventionele mogelijkheden te ontdekken.

Mijn pad omvatte korte banen in verschillende beroepen: fruitplukken, zuivelboerderij, houtkap, mijnbouw, timmerwerk, huisschilderen, land vrijmaken, braakliggende grond verbranden, voedsel verbouwen, tuinieren en uiteindelijk pesticiden spuiten. Ik heb een jaar aan de medische school doorgebracht en enkele jaren in wetenschappelijk onderzoek. Eén winter had ik een deeltijdbaan als oppas voor ingemaakte vis in een vismuseum. Eén zomer werkte ik voor de vis- en wildbeheer. Verschillende andere zomers werkte ik in een boor-, explosie- en prospectieploeg in de bergen van British Columbia.

In de jaren '60 probeerde ik psychedelica, couchsurfde, ruilden een Winchester 30-30 voor een trompet die ik speelde na een paar drankjes Southern Comfort, experimenteerde met fluit en mondharmonica, zong in een koor, maar vaker onder de douche, lifthikete van Toronto naar Vancouver zonder een cent op zak, kampeerde, startte een naaktstrand en woonde in coöperaties, communes, appartementen en huizen, zowel op het platteland als in stedelijke omgevingen. Het was wild, maar het was leuk!

Ja, ik ben zelfs getrouwd. Een liefhebber van biologie, en ervan overtuigd dat zwangerschap geen ziekte is, woonde ik bij de thuisgeboorten van mijn drie kinderen en geef toe dat mijn vrouw al het werk heeft gedaan en dat mijn kleine bijdrage was om ze op te vangen, hun navelstrengen vast te binden en door te snijden, en ze terug te geven aan hun rechtmatige eigenaar, hun moeder.

Nadat ik in 1980 vergiftigd was door pesticiden, richtte ik serieus mijn passie en aandacht op gezondheid. Ik bestudeerde obsessief wetenschappelijke literatuur, ontwikkelde een methode om goede oliën met gezondheid in gedachten te maken, creëerde de allereerste lijnzaadolie, schreef verschillende boeken over de effecten van oliën op gezondheid: Vetten en oliën; Vetten die genezen, vetten die doden, Kies de juiste vetten, Omega 3 Keuken, en heb enthousiast het publiek in ongeveer 40 landen geïnformeerd over de effecten van oliën op gezondheid en ziekte.

In 1992 ontwikkelde ik gezonde voedingssupplementen voor honden, katten en paarden. In 1994 ontwikkelde ik een oliemengsel dat zowel beter in balans is als effectiever dan lijnzaadolie. Dit werd gevolgd door probiotische mengsels en spijsverteringsenzymenmengsels in 1997, en een jaar later ontwikkelde ik prebiotische vezels en groene mengsels. Mijn Udo's Choice-productlijn wordt nog steeds over de hele wereld verkocht.

Voor 15 jaar heb ik zes tot negen maanden per jaar uit een koffer geleefd om de boodschap van goede oliën en gezondheid te verspreiden. Ik heb gepassioneerd meer dan 5.000 live presentaties gegeven over voeding en gezondheid, meer dan 3.000 media-interviews, meer dan 1.500 personeelstrainingen gegeven en ben naar meer dan 30 landen gereisd met mijn boodschap over oliën, gezondheid, natuur en menselijke aard.

Ik heb het genoegen en de eer gehad om podia te delen met grootheden als Tony Robbins en Deepak Chopra, heb internationale conferenties geopend en lezingen gegeven op conferenties op vijf continenten.

Nu ben ik aan het schrijven over veel verschillende onderwerpen, waaronder een autobiografie. Ik adviseer, presenteer, pak de belangrijkste mondiale kwesties van onze tijd aan en leid projecten over vrede, gezondheid, energie, milieu en onderwijs.

Mijn enthousiasme en vuur zijn nu gericht op duurzame energie- en waterbeheer, evenals gezondheidszorg gebaseerd op natuur en menselijke aard, de aard van de menselijke aard en de dorst van het hart die leidt tot perfecte gezondheid voor jou, je familie en de wereld.

Nogmaals bedankt dat je hier bent. Ik kijk ernaar uit om deze reis samen met jou te maken.

Voor je gezondheid,

Udo Erasmus

Ons volgende merk is Volatile,  Etherische olie, huidverzorging en aromatherapie


Super8+ bevat 42 miljard levensvatbare bacteriën als Bifido- en Lactobacillus en vitamine C Udo's Choice microbiotica Super 8+, 8 bacteriestammen met een bijzonder hoog percentage aan lacto-bacteriën. Waarom micro-organismen nemen? Onze darmflora is uiterst belangrijk voor het normaal function..
Vanaf €22,69
Excl. BTW:€27,75
Udo’s Choice Super 5 probiotica als zuigtablet. Udo’s Choice® Super 5 is een probioticum speciaal ontwikkeld om in de mond al actief te worden. Het bevat 2 miljard levensvatbare Salivarius bacteriën, een bacteriestam die van nature ook voorkomt in de mond. Daarnaast bereiken de bacteriestammen in..
Vanaf €20,17
Excl. BTW:€24,67
Udo’s Choice Adult blend probiotica 60 caps. Udo's Choice Adult's Blend, microbiotica speciaal voor volwassenen ( 16-55 jaar) Udo’s Choice® Adult’s Blend is een probiotica supplement speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Het bevat 17 miljard levensvatbare bifido- en lactobacteriën in een ..
Vanaf €24,60
Excl. BTW:€30,09
Udo’s Choice Advanced Adult blend microbiotica 30 caps. Udo’s Choice® Advanced Adult’s Blend is een probioticum speciaal ontwikkeld voor senioren. Het bevat 34 miljard levensvatbare lactobacteriën en een hoog gehalte aan Bifidobacteriën. Deze samenstelling is uitstekend geschikt als probiotica voor..
Vanaf €24,60
Excl. BTW:€30,09
Udo s Choice Digestive Enzymen zijn katalysatoren die voedingsmiddelen nutriënten afbreken tot basisbestanddelen, die door het organisme worden opgenomen en gebruikt bij de stofwisseling. Udo’s Choice Enzyme Blend is beschikbaar in donkerbruine glazen potjes van 60 vegetarische capsules. De plan..
Vanaf €32,63
Excl. BTW:€17,96
Udo’s Choice Ultimate Oil Blend Capsules bevatten een combinatie van verse en ongeraffineerde biologische oliën in een speciale verhouding van de vetzuren omega 369. Deze vetzuren zijn belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid!Udos Choice Ultimate Oil Blend capsules zijn beschikbaar..
Vanaf €23,36
Excl. BTW:€28,58
Udo’s Choice Ultimate Oil Blend EKO is een combinatie van plantaardige, biologische oliën met een ideale verhouding van de essentiële vetzuren omega 369. Een dagdosering van 2 eetlepels (30 ml) Udo’s Choice Ultimate Oil Blend bevat een relevante hoeveelheid Alfa-linoleenzuur (omega -3) en Linolzu..
Vanaf €24,44
Excl. BTW:€29,90
Beyond Greens is een combinatie van verschillende grassen, algen, kruiden, groenten en zaden. Een deel van de ingrediënten wordt gefermenteerd en het mengsel bevat van nature diverse essentiële vitaminen en mineralen. Udo’s Choice Beyond Greens is beschikbaar in een afsluitbare, papieren zak ..
Vanaf €41,25
Excl. BTW:€30,28
1 - 8 van 8 (1 pagina's)