Menu
Winkelwagentje

Probiotica - Microbiotica

Probiotica, de micro-organismen die goed zijn voor je spijsvertering en algemene gezondheid, zijn steeds populairder geworden. Deze nuttige bacteriën, vaak aangeduid als "vriendelijke bacteriën," kunnen een aanzienlijke impact hebben op ons welzijn. In dit artikel bespreken we wat probiotica zijn, de voordelen voor de menselijke gezondheid, wanneer ze nodig zijn en hoe ze kunnen variëren op basis van leeftijdsgroepen.

16 zorgvuldig geselecteerde, levende bacteriestammen. 100% Vegan en vrij van hulpstoffen. Een uniek, multibiotisch supplement met meer dan een triljoen vriendelijke darmbacteriën voor balans. De Multibiotic Fermented Food (probiotica) van Together is hét supplement voor de darmen en spijsverterin..
Vanaf €13,97
Excl. BTW:€18,31
Super8+ bevat 42 miljard levensvatbare bacteriën als Bifido- en Lactobacillus en vitamine C Udo's Choice microbiotica Super 8+, 8 bacteriestammen met een bijzonder hoog percentage aan lacto-bacteriën. Waarom micro-organismen nemen? Onze darmflora is uiterst belangrijk voor het normaal function..
Vanaf €22,69
Excl. BTW:€27,75
Udo’s Choice Super 5 probiotica als zuigtablet. Udo’s Choice® Super 5 is een probioticum speciaal ontwikkeld om in de mond al actief te worden. Het bevat 2 miljard levensvatbare Salivarius bacteriën, een bacteriestam die van nature ook voorkomt in de mond. Daarnaast bereiken de bacteriestammen in..
Vanaf €20,17
Excl. BTW:€24,67
Udo’s Choice Adult blend probiotica 60 caps. Udo's Choice Adult's Blend, microbiotica speciaal voor volwassenen ( 16-55 jaar) Udo’s Choice® Adult’s Blend is een probiotica supplement speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Het bevat 17 miljard levensvatbare bifido- en lactobacteriën in een ..
Vanaf €24,60
Excl. BTW:€30,09
Udo’s Choice Advanced Adult blend microbiotica 30 caps. Udo’s Choice® Advanced Adult’s Blend is een probioticum speciaal ontwikkeld voor senioren. Het bevat 34 miljard levensvatbare lactobacteriën en een hoog gehalte aan Bifidobacteriën. Deze samenstelling is uitstekend geschikt als probiotica voor..
Vanaf €24,60
Excl. BTW:€30,09
Udo s Choice Digestive Enzymen zijn katalysatoren die voedingsmiddelen nutriënten afbreken tot basisbestanddelen, die door het organisme worden opgenomen en gebruikt bij de stofwisseling. Udo’s Choice Enzyme Blend is beschikbaar in donkerbruine glazen potjes van 60 vegetarische capsules. De plan..
Vanaf €32,63
Excl. BTW:€17,96
1 - 6 van 6 (1 pagina's)

Wat zijn probiotica?

Probiotica zijn levende micro-organismen, zoals bacteriën en gisten, die van nature in je spijsverteringsstelsel voorkomen. Ze spelen een cruciale rol bij het in stand houden van een gezonde darmflora, wat essentieel is voor een goede spijsvertering en immuniteit. Probiotica zijn te vinden in gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, kefir, zuurkool en kimchi, en ze worden ook vaak ingenomen als voedingssupplementen.

Gezondheidsvoordelen van probiotica

Probiotica bieden talloze voordelen voor de menselijke gezondheid. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Verbeterde Spijsvertering: Probiotica helpen de balans van darmbacteriën te behouden, wat leidt tot een efficiëntere spijsvertering en verlichting van spijsverteringsproblemen zoals diarree en constipatie.
  • Versterking van het Immuunsysteem: Een groot deel van ons immuunsysteem bevindt zich in de darmen. Probiotica stimuleren de immuunrespons en beschermen ons tegen ziekten.
  • Verbeterde Nutriëntenopname: Ze helpen bij de opname van voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, uit voedsel.
  • Verlichting van Allergieën en Huidproblemen: Probiotica kunnen allergieën verminderen en huidaandoeningen zoals eczeem verbeteren.
  • Stemming en Cognitieve Voordelen: Er is bewijs dat een gezonde darmflora van invloed kan zijn op stemming en cognitieve functie.

Wanneer heb je behoefte aan Probiotica?

Iedereen kan profiteren van probiotica, maar er zijn bepaalde situaties waarin ze nog belangrijker worden:

  • Na Antibioticagebruik: Antibiotica doden niet alleen schadelijke bacteriën, maar ook de goede. Probiotica kunnen helpen de darmflora na een antibioticakuur te herstellen.
  • Spijsverteringsproblemen: Mensen met spijsverteringsproblemen, zoals prikkelbare darmsyndroom (PDS), kunnen baat hebben bij probiotica om de symptomen te verminderen.
  • Verzwakt Immuunsysteem: Voor mensen met een verzwakt immuunsysteem kunnen probiotica helpen om infecties te voorkomen.
  • Reizigersdiarree: Probiotica kunnen reizigers helpen diarree te voorkomen die vaak optreedt na het eten van onbekend voedsel.

Probiotica voor verschillende leeftijdsgroepen

Het type probiotica dat het meest geschikt is, kan variëren op basis van leeftijd. Bijvoorbeeld, baby's hebben vaak specifieke stammen nodig die gunstig zijn voor hun ontwikkelende spijsverteringsstelsel. Oudere volwassenen kunnen probiotica nodig hebben die helpen bij het handhaven van een gezonde spijsvertering en het voorkomen van leeftijdsgebonden aandoeningen.

Probiotica is een waardevolle aanvulling op een gezonde levensstijl en kan bijdragen aan het welzijn op elke leeftijd. Overweeg om met een zorgverlener te spreken om het meest geschikte probioticum voor jouw behoeften te bepalen. Het is belangrijk om te onthouden dat het nemen van probiotica geen vervanging is voor een uitgebalanceerd dieet, maar eerder een aanvulling op een gezonde levensstijl.

Op de volgende pagina lees je alles over Propolis