Sophini Greens
Sophini smakelijke groentepasta
Sophini maakt gezonde pasta's die bomvol zitten met echte verse groente. Het originele product blijft de held. Zodat je pasta kunt blijven eten zoals je dat gewend bent, maar nu mét alle gezonde voordelen van verse groente. De verse groenten die ze bij Sophini gebruiken komen uit een duurzame keten, waar het kan lokaal en/of uit reststromen.
Pasta met groente
Sophini groentepasta is pasta zoals pasta hoort te smaken, maar mét het rijke en gezonde van een handvol groente. Zo zit er in de pasta wel 35% echt verse groente verwerkt. Sophini werkt alleen met natuurlijke en herkenbare ingrediënten, en het wordt gemaakt in Zeeland. Met 5 minuten bereidingstijd is het lekker snel klaar en lijkt het op verse pasta, alleen kan deze wél in je voorraadkast. Het heeft een fluweelzachte afbeet en is een kleurrijk feestje op je bord!
Duurzame keten
De selectie van de ingrediënten voor de pasta is voor Sophini de start in het productieproces. Ze vinden het heel belangrijk dat de groente uit de duurzame keten komen (lokaal, reststromen), en dus ook dat deze geteeld zijn met zo weinig mogelijk onnatuurlijke middelen. Daarom controleren ze de groente zorgvuldig op onder andere pesticiden. Sophini investeert in de relatie met telers, zo weten ze dat de groenten behandeld zijn. Ditzelfde geldt uiteraard voor de meel of het bloem; ook hier zijn ze erg kritisch. Tenslotte zijn het deze ingrediënten die de pasta van Sophini zo lekker en bijzonder maken!
Hoofdingrediënten:
Verse groente:
Ze wassen, schillen en snijden de onbewerkte groente. Vervolgens wordt dit in water verhit om te kunnen pureren. Hierdoor gaan er natuurlijk wel wat voedingsstoffen verloren. Dit gebeurt thuis ook wanneer je de groente warm maakt – en dat is hier niet anders. Gelukkig blijven er echt nog een heleboel bewaard.
Meel / bloem:
Sophini werkt met verschillende basissen passend bij de groente en passend bij de uitstraling. Zo werken ze met echte durum – dit is hard graan met relatief veel eiwitten – waar hoogwaardige pasta’s mee gemaakt worden. Maar ook gebruiken ze tarwebloem, volkoren spelt (vezel) of mais (glutenvrij), maar ook zelfs peulvruchtenmeel.
4 varianten groentepasta
Op dit moment heeft Sophini 4 verschillende soorten pasta met 35% verse groenten in het assortiment:
Behoud van voedingswaarden
De voedingswaarden blijven behouden door de milde bewerking en de ingrediëntenlijsten zijn begrijpelijk en eenvoudig. Zonder fratsen. Het liefst snel te bereiden en met de kleuren van de natuur op je bord. Dat is mét een grote smile aan tafel. Jij kunt lekker eten én een extra dosis gezonde nutriënten binnenkrijgen. Dat is goed voor jou en goed voor de boer.
Ons volgende merk is Taka Turmeric, de specialist op het gebied van producten met curcuma.