Menu
Winkelwagentje

Groente Pasta's: Gezond en Kindvriendelijk

Groente pasta's zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire en gezonde keuze voor mensen van alle leeftijden. Ze bieden niet alleen een smakelijke manier om groenten te eten, maar zijn ook speciaal ontwikkeld om kinderen te helpen meer groente in hun dieet op te nemen. In dit artikel zullen we de voordelen van groente pasta's bespreken, het consumptiegedrag van pasta in Nederland en België onder de loep nemen, en de waarde benadrukken van het gebruik van reststromen groente in deze innovatieve producten.

Rode biet fusilli pasta 250 gram
Nieuw
Fusilli met 35% verse rode biet Rode biet heeft een krachtige roze kleur dat je aan tafel laat glimlachen. De kinderen noemen dit zelfs ‘princessenpasta’. De kleur komt van betanine; een sterke antioxidant. Koken vermindert de kleur, daarom voegen we een klein schepje van natuurlijke bietenpoeder..
Vanaf €2,80
Excl. BTW:€3,21
Spinazie fusilli pasta 250 gram
Nieuw onze tip!
Fusilli met 35% spinazie Spinazie bevat van nature een veelzijdigheid aan vitamines en mineralen. Zodra onze spinazie vers van het land komt, wordt deze gelijk ingevroren voor het maximale behoud van deze nutriënten. Hiermee gaat er ook weinig spinazie verloren. En is de groene kleur een feestje ..
Vanaf €2,61
Excl. BTW:€2,98
Wortel fusilli pasta 250 gram
Nieuw onze tip!
Fusilli met 35% verse wortel De oranje wortel is een geliefde groente met een prachtige oranje kleur. Het hoge betacaroteen (provitamine A) zorgt voor deze kleur. De manier van produceren zorgt voor een maximale kleur en voedingswaarden, waardoor het een feestje is op het bord.&nbs..
Vanaf €2,61
Excl. BTW:€2,98
Pastinaak fusilli pasta 250 gram
Nieuw
Fusilli met 35% verse pastinaak De pastinaak is een wat vergeten groente. Zonde, want het bevat veel vezels en antioxidanten. In combinatie met de volkoren spelt, is dit een gebalanceerde pasta die rijk is aan vezel. Onze verse pastinaak komt uit de buurt, en waar het kan gebruiken we de reststro..
Vanaf €2,61
Excl. BTW:€2,98
Sophini pasta assortiment
Nieuw onze tip!
Assortiment van vier groente pasta's Wil je eerst eens proberen welk van de 4 groente fusilli's jouw voorkeur heeft? Start dan met deze fusillibox. Hierin vind je de 4 groente pasta's, Spinazie, Wortel, Pastinaak en Rode biet. Stuk voor stuk traditioneel gemaakt met 35% echte, verse groenten...
€11,95
Excl. BTW:€10,96
1 - 5 van 5 (1 pagina's)

Wat Zijn Groente Pasta's?

Groente pasta's zijn een innovatieve culinaire creatie die de traditionele tarwepasta vervangt door groenten of zijn aangevuld met groenten. Deze pasta's worden gemaakt door groenten op te nemen in het deeg waarvan slierten of vormen die lijken op traditionele pasta, zoals spaghetti, fusilli of penne wordt gemaakt. De meest gebruikte groenten voor dit doel zijn courgette, wortel, pompoen, biet en zoete aardappel.

De productiemethode van groente pasta's verschilt van traditionele pasta, maar het doel is hetzelfde: een smakelijke drager bieden voor sauzen, toppings en smaakmakers. Ze behouden vaak de natuurlijke kleur en smaak van de groenten, wat een extra dimensie toevoegt aan je bord.

Waarom Zijn Groente Pasta's Gezond?

Groente pasta's, zoals courgette- of pompoenspaghetti, bieden verschillende gezondheidsvoordelen:

1. Verhoogde Groenteconsumptie

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van groente pasta's is dat ze mensen, vooral kinderen, aanmoedigen om meer groenten te eten. Ze bieden een aantrekkelijk alternatief voor traditionele tarwepasta en stellen ouders in staat om groenten in de maaltijden van hun kinderen te verstoppen zonder dat ze het doorhebben.

2. Lagere Calorieën

Groente pasta's bevatten doorgaans minder calorieën dan gewone pasta, wat ze tot een goede keuze maakt voor mensen die op hun gewicht letten. Ze kunnen helpen bij het verminderen van de totale calorie-inname van een maaltijd.

3. Rijk aan Voedingsstoffen

Groente pasta's zijn rijk aan voedingsstoffen, waaronder vezels, vitamines en mineralen. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezond dieet en kunnen helpen bij de algehele gezondheid.

Kinderen en Groente Pasta's

Het is geen geheim dat kinderen soms terughoudend zijn om groenten te eten. Daarom zijn groente pasta's zo waardevol:

1. Verborgen Groenten

Kinderen kunnen soms moeilijk zijn als het gaat om het eten van groenten. Groente pasta's bieden een slimme manier om groenten in hun maaltijden te verbergen. De kleur en smaak van de groentepasta's kunnen vergelijkbaar zijn met die van gewone pasta, waardoor kinderen ze gemakkelijker accepteren.

2. Visuele Aantrekkingskracht

De kleurrijke en aantrekkelijke uitstraling van groente pasta's kan de nieuwsgierigheid van kinderen opwekken en hen aanmoedigen om ervan te proeven. Dit visuele aspect kan het eten van groenten leuker maken voor kinderen.

Pasta Consumptie in Nederland en België

Pasta is in Nederland en België een geliefd voedingsmiddel. Het wordt vaak geassocieerd met comfortvoedsel en is een veelvoorkomend onderdeel van het dagelijkse menu. Hoewel pasta niet tot de traditionele keukens van deze landen behoort, is het door de jaren heen een populair gerecht geworden vanwege zijn veelzijdigheid en smaak.

Het Belang van Reststromen Groente

Een ander opvallend aspect van groente pasta's is het gebruik van reststromen groente. Deze producten dragen bij aan de strijd tegen voedselverspilling. Groente pasta's worden vaak gemaakt van groenten die niet voldoen aan de cosmetische eisen van supermarkten, maar nog steeds van uitstekende kwaliteit zijn. Door deze groenten te gebruiken, wordt voedselverspilling verminderd en wordt de duurzaamheid bevorderd.

Voordelen van Reststromen Groente:

  • Minder Voedselverspilling: Het gebruik van reststromen voorkomt dat eetbare groenten worden weggegooid vanwege hun uiterlijk.

  • Milieuvriendelijk: Het verminderen van voedselverspilling draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van voedselproductie.

  • Lagere Kosten: Reststromen groente zijn vaak goedkoper, wat kan leiden tot betaalbare producten voor consumenten.

In conclusie bieden groente pasta's tal van gezondheidsvoordelen, vooral voor kinderen die moeite hebben met het eten van groenten. Ze spelen ook een rol in het verminderen van voedselverspilling en het bevorderen van duurzaamheid. Met hun smaak, voedingswaarde en positieve impact op het milieu zijn groente pasta's een heerlijke en verstandige keuze voor iedereen. Voeg ze toe aan je menu om van de voordelen te genieten!

Vier heerlijke varianten

Sophini heeft op dit moment 4 varianten groente pasta's in haar assortiment:

Rode biet
Spinazie
Wortel
Pastinaak

Op de volgende pagina lees je alles over kokosolie