Go-Now
Go Now (h)eerlijke biologische sappen
Go-Now is een merk van Now Organic. Dit Nederlands bedrijf is gespecialiseerd in biologische gember en kurkuma waar ze de beste en gezondste sappen van persen. Alle gembersappen en kurkumasappen van Go Now zijn 100% biologisch en volledig vrij van toevoegingen. Om een lange houdbaarheid te kunnen garanderen voegen ze alleen 0,09% (biologisch) citroensap toe.
Eigen gember plantage
Now Organic is in 2006 opgericht door Rob van Baal. “Ik ben in 1998 naar China geëmigreerd om daar de taal en cultuur te leren kennen.” aldus Rob. Hij deed daar acht jaar lang ervaring op in de biologische sector via een Nederlands bedrijf dat actief is in China. Vervolgens richtte hij Now Organic op. Weer acht jaar later, in 2014, is Now Organic inmiddels volledig gespecialiseerd in de biologische gemberteelt en heeft het zijn eigen packstation voor de opslag en verwerking van verse gember. “Wij maken onze gembersap in Nederland. Van Kroatië tot aan Lapland verkopen wij inmiddels gembersap voor blends: van gezondheidsdrankjes tot aan gemberbier.” aldus compagnon Hans Versteegh. Hans doet de verkoop vanuit Aalsmeer, Nederland. In 2018 lanceert Now Organic zijn eigen merk: Go Now.
Biologisch sap van Gember, Kurkuma en Mandarijn
Now Organic importeert de verse gember uit Dalian in China. Men heeft in meer dan vijftien jaar ervaring een breed netwerk opgebouwd bestaande uit boeren en leveranciers. De gemberwortels worden met de hand gerooid. Vervolgens gaat de gember naar de eigen gember opslag- en verwerkingsfabriek in Dalian. Hier wordt de gemberwortel volledig automatisch gewassen en gedroogd. De verwerkte gember wordt vervolgens per vrachtschip naar Nederland geëxporteerd.
Made in Holland
In Nederland wordt de gember verwerkt tot sap. Dit gebeurt in een fabriek die is gespecialiseerd in het maken van sap uit groente en fruit. In dit proces wordt de gember eerst fijn gehakt tot een soort puree. Vervolgens gaat deze puree door een industriële sapmaker. Deze draait rond waardoor de sap en het pulp van elkaar worden gescheiden. De pure gember- en mandarijnensap worden in de juiste verhouding gemixed en vervolgens afgevuld in duurzame glazen flessen van 750ml en 200ml. De laatste stap in het proces is het etiketteren en sealen in een tray van 6 of 12 flesjes, net naar gelang de inhoud van de flessen.
De verse kurkuma komt uit Peru. Deze wordt lokaal gekocht en net als de gembersap geperst en afgevuld in Nederland.
Ons volgende merk is Green Sweet, producent van zoet zonder suiker.