Menu
Winkelwagentje

Propolis capsules

Honing is niet het enige dat bijen maken. Bijen produceren ook een verbinding uit het sap op naaldbladige bomen of groenblijvende planten, dit noemen we propolis.
APB Propolis capsules. Bijen produceren niet alleen honing. Ze maken bijvoorbeeld ook propolis uit het sap van bepaalde planten en bomen. Wanneer ze het sap combineren met hun eigen afscheiding en bijenwas, ontstaat een kleverig, groenbruin product dat wordt gebruikt als coating voor de bouw van h..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
1 - 1 van 1 (1 pagina's)

Wat is propolis?

Propolis is een substantie die gemaakt wordt door honingbijen. Propolis bestaat uit hars afkomstig van knoppen van planten en bomen. Bijvoorbeeld van populieren, kastanjebomen en naaldbomen. Bijen voegen hier andere stoffen aan toe zoals bijenwas en stuifmeel. Hierdoor vormen ze een lijmachtige gelei. Dit noemen we propolis. Propolis bevat vitamines, mineralen en bioflavonoïden. Maar de samenstelling van propolis verschilt per gebied, per seizoen en per bijenkorf. Propolis bestaat uit bijenwas, etherische oliën, harsen stuifmeel en sporen van vitaminen en mineralen. Propolis bevat in het bijzonder de polyfenolen die flavonoïden worden genoemd. Flavonoïden worden in planten geproduceerd als een vorm van bescherming tegen licht, oxidatie en hitte.

Waar wordt Propolis voor gebruikt?

Propolis is een natuurlijk antibioticum voor bijen, dat bescherming biedt tegen schimmels, virussen en bacteriën. Honingbijen maken het kleverige goedje aan om hun bijenkorf virusvrij te houden, door er gaatjes en spleetjes in de korf mee te dichten. Ook de mens is echter gebaat bij de vele gezondheidsvoordelen en gebruikt propolis al duizenden jaren voor uiteenlopende toepassingen.

Zo gebruikten oude beschavingen als de Romeinen, Egyptenaren en Grieken dit kleverige goedje bij de behandeling van wonden en om de mond gezond te houden. De Grieken gebruikten propolis ook om een slechte adem tegen te gaan.

Propolis in capsules

Wil je propolis capsules van de beste kwaliteit kopen? Let dan goed op de samenstelling, hoe minder vulstoffen er in de capsule zitten hoe beter de kwaliteit van de propolis is. De propolis capsules in ons assortiment zijn geschikt voor volwassenen en zijn gemakkelijk in te nemen. Hou je daarbij altijd aan de aanbevolen dosering. Je neemt deze capsules in met een glas water tijdens of direct na een maaltijd.

Propolis supplementen kopen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over Q10