Menu
Winkelwagentje

Supplementen voor sterke botten

Dankzij onze botten kunnen we bewegen, staan en zitten. Ze geven stevigheid aan ons lichaam en beschermen belangrijke organen. Een beetje aandacht voor sterke botten is dan ook niet gek. Goede voeding helpt, eventueel ondersteund met supplementen. Lees er meer over!
Brand: APB Holland
Acerola vitamine C poeder De Acerola kers is een oranjegele tot donkerrode vrucht van groenblijvende struiken, Malpighia glabra, die met name in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied groeien. De bes lijkt iets op een kers, vandaar de naam Acerola kers. De bes zit bomvol vitamine C, het gehalte is ..
€24,95
Excl. BTW:€22,89
Acerola pure Vitamine C 90 caps.
onze tip! 14 % korting
Brand: APB Holland
Acerola vitamine C capsules. Acerola, de West-Indische kers, is een kleine vrucht die bomvol vitamine C zit. Het gehalte vitamine C in Acerola is wel 30 keer hoger dan in sinaasappelen. Daarnaast bevat de vrucht nog andere vitaminen en mineralen. Niet gek dat dit de grondstof is voor de hoogwaard..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Collageen type 1 met vitamine C
onze tip! 14 % korting
Brand: APB Holland
Hormoon- en antibioticavrij collageen met vitamine C uit Acerola. Vanaf het 25ste levensjaar neemt de collageenproductie in het lichaam geleidelijk af waardoor de huid minder soepel wordt en verouderd. Dit proces gebeurt op een natuurlijke wijze, maar kan versneld worden door roken, consumeren van..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
L-Lysine capsules
Nieuw 14 % korting
Brand: APB Holland
APB L-Lysine capsules. Lysine is een van de meest essentiële aminozuren. Dat wil zeggen dat ons lichaam het niet zelf kan aanmaken. Lysine is echter wel een aminozuur dat van vitaal belang is voor onze gezondheid. Omdat ons lichaam geen lysine kan produceren uit andere aminozuren, zijn we dus geh..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Magnesium Citraat 160 caps. 650mg puur
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Magnesium citraat capsules. Magnesium is het op drie na meest voorkomende mineraal in je lichaam. Het is nodig in elk weefsel van ons lichaam. Meestal halen we magnesium uit onze voeding, maar soms zijn magnesiumsupplementen nodig als het magnesiumgehalte te laag is. Lees alles over de magnesi..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Magnesium Citraat 250gr.poeder
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Magnesium citraat Magnesium is het op drie na meest voorkomende mineraal in je lichaam. Het is nodig in elk weefsel van ons lichaam. Meestal halen we magnesium uit onze voeding, maar soms zijn magnesiumsupplementen nodig als het magnesiumgehalte te laag is. Lees alles over de magnesium citraat ..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Vitamine D3 & K2 120 softgels
onze tip! 14 % korting
Brand: APB Holland
APB Vitamine D3 & K2 softgels. Vitamine D is zowel een voedingsstof die we eten als een hormoon dat ons lichaam aanmaakt. Het heeft een symbiotische relatie met vitamine K2. Daarom zijn beide samengevoegd in de softgel supplementen van APB. Vitamine D is vitamine ‘zon’. Vitamine D is een vet..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Zink Methionine tabletten APB
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Zink tabletten Zink is een voedingsstof die een groot aantal vitale functies in ons lichaam vervult. Omdat je lichaam van nature geen zink aanmaakt, moet je het via voedsel of supplementen binnenkrijgen. Lees alles over de zinksupplementen van APB. Wat doet zink? Zink is na ijzer het meest..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Nataos ADEK vitaminen Posome
12 % korting
Brand: Nataos
ADEK-posome capsules. ADEK staat voor de 4 basisvitaminen: A, D, E en K. ADEK-posome is een alles in één formule om je gezondheid een boost te geven. Terwijl vitamine D wellicht het meest bekend is, zijn de andere ADEK vitaminen lang stiefmoederlijk behandeld geweest. Wat zijn de specifieke ei..
€32,12 €36,50
Excl. BTW:€29,47
Nataos Calcium Magnesium 480ml.
onze tip! 15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Calcium Magnesium vloeibaar. Liquid Calcium Magnesium ondersteunt een goede opname van calcium door een bijzondere combinatie met magnesium, vitamine D3 en K2. Calcium en magnesium - we kennen ze allemaal, ze zijn belangrijk voor ons lichaam. Net als vitamine D3 en K2. Wat doen ze precies..
€28,85 €33,95
Excl. BTW:€26,47
Nataos Joint Relief 480ml.
12 % korting
Brand: Nataos
Nataos Joint Relief vloeibaar. Met Glucosaminesulfaat, Chondroïtonesulfaat, MSM en Vitamine C. Joint relief bevat een unieke combinatie van werkzame stoffen: MSM, glucosaminesulfaat en chondroïtinesulfaat. Daarnaast bevat het vitamine C. Wat is kraakbeen en waarom is het belangrijk voor onze..
€30,36 €34,50
Excl. BTW:€27,85
Nataos Thyro posome
11 % korting
Brand: Nataos
Thyro-posome is een hoogwaardig product met een liposomale jodium matrix voor een optimale biologische beschikbaarheid en opname. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft ongeveer een derde van de wereldbevolking mogelijk een jodiumdeficiëntie waarbij de jodiumconsumptie in België tot ..
€25,77 €28,95
Excl. BTW:€23,64
Deze Bone Aid formule van Together levert organisch calcium op basis van zeewier, plantaardige vitamine D3 en vitamine K2 uit kikkererwten. Calcium, vitamine D en vitamine K2 dragen bij aan de instandhouding van normale botten. Calcium is een essentieel onderdeel voor ons lichaam. Het heeft vel..
Vanaf €12,57
Excl. BTW:€16,48
Calcium seaweed Together 60 caps
onze tip!
Calcium uit natuurlijk zeewier (Lithothamnion Calcareum) vrij van toevoegingen. Calcium is een essentieel onderdeel voor ons lichaam. Het heeft vele taken, waaronder het behoud van een stevig skelet en gezond gebit. Together haalt haar calcium op een volledig natuurlijke manier uit zeewier. Zeewi..
Vanaf €9,07
Excl. BTW:€11,89
Joint Aid Kurkuma 30 caps
onze tip!
Joint Aid Herbal Complex van Together is een uniek kruidensupplement op basis van curcumine en boswellia extract. Met een gestandaardiseerd extract van zwarte peper, dat 95% piperine levert, waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het de opname van curcumine tot 2000% verbetert. Joint Aid cu..
Vanaf €9,77
Excl. BTW:€12,81
Vitamine D3 Together 30 caps
onze tip!
Vitamine D3 uit duurzaam geoogste korstmossen. De kokosolie zorgt voor een betere opname in het lichaam. Deze speciale veganistische, plantaardige vitamine D3 van Together wordt geproduceerd uit korstmos. Het korstmos komt uit Noord-Amerika en gedijt goed in afgelegen, koele, bergachtige klimate..
Vanaf €6,27
Excl. BTW:€8,22
Vitamine K2 Together 30 caps
onze tip!
De Vitamine K2 van Together bevat een zeer biologisch actieve vorm van vitamine K2 die 10 keer efficiënter wordt opgenomen dan vitamine K1 uit bijvoorbeeld spinazie. Vitamine K is eigenlijk een groep vitamines, waarvan de twee belangrijkste K1 en K2 zijn. Vitamine K1 komt veel vaker voor in onze ..
Vanaf €9,07
Excl. BTW:€11,89
Zink Together Bio 30 caps
Nieuw onze tip!
Zink is nodig voor de activiteit van meer dan 300 enzymen die helpen bij het metabolisme, de spijsvertering, de zenuwfunctie en vele andere processen. Bio zink van Together is gemaakt van biologische guavebladeren en bevat alle natuurlijk voorkomende co-enzymen en co-nutriënten die in het guavebl..
Vanaf €9,77
Excl. BTW:€12,81
1 - 18 van 18 (1 pagina's)

Supplementen die sterke botten ondersteunen

Er zijn supplementen die specifiek gericht zijn op het behoud van gezonde en sterke botten, zoals calcium- en vitamine D-supplementen. Calcium is belangrijk voor de opbouw van botten en is te vinden in zuivelproducten, groente, noten en peulvruchten. Vitamine D helpt bij de opname van calcium uit de voeding en is ook belangrijk voor sterke botten. Het wordt door het lichaam aangemaakt onder invloed van zonlicht en is te vinden in vette vis en eieren. Supplementen zijn nooit een vervanging van een gezond voedingspatroon, maar kunnen wel een goede aanvulling zijn.

Supplementen die het behoud van sterke botten ondersteunen zijn bijvoorbeeld:

Vitamine C speelt ook een rol bij gezonde botten. Deze vitamine is namelijk van belang voor de vorming van collageen wat belangrijk is voor de botten, met name voor de ontwikkeling van kraakbeen. Je vindt vitamine C in veel supplementen, bijvoorbeeld in de capsules van Together Vitamine C of Acerola pure Vitamine C van APB Holland. Nataos C-posome is een vloeibaar liposomale vitamine C die erg goed opneembaar is.

Een speciale rol in het behouden van sterke botten speelt vitamine D. Vitamine D is nodig voor de normale groei en ontwikkeling van de botten van kinderen. Daarnaast verhoogt het de opname van kalk in de botten: de Gezondheidsraad beveelt senioren en mensen met een donkere huidskleur aan extra vitamine D te gebruiken ter versterking van de botten. Vitamine D is bovendien van belang voor de calcium en fosforopname in het lichaam. Voorbeelden van fijne supplementen met vitamine D zijn Together Vitamine D3

In combinatie met calcium heeft vitamine D nog een belangrijke functie. Calcium en vitamine D helpen het verlies van botmineralen bij vrouwen in de menopauze te verminderen. Een lage botmineraaldichtheid is een risicofactor voor botbreuken door osteoporose (bij een totale inname van 1200 mg calcium en 20 microgram vitamine D, daarbij kun je de vitamine D uit je voeding meerekenen: supplementen die ondersteuning bieden op dit gebied bevatten minstens 400 mg calcium en 15 microgram vitamine D per dagelijkse portie).

Botten zijn de ruggengraat van ons lichaam

Onze botten vormen de basis van ons skelet en stellen ons in staat om ons te bewegen. Ze beschermen onze belangrijkste organen, zoals ons brein, hart en longen, tegen schade en helpen ook om belangrijke mineralen, zoals calcium en fosfor, op te slaan. Deze mineralen zorgen ervoor dat onze botten sterk blijven en kunnen ook worden vrijgegeven aan het lichaam als we ze nodig hebben voor andere doeleinden.

Een volwassene heeft ongeveer 206 botten, die bestaan uit verschillende lagen. De buitenste laag is hard en gemaakt van stevig bindweefsel, omgeven door een vlies dat het bot beschermt en ervoor zorgt dat pezen zich aan het bot kunnen hechten. Onder de harde, buitenste laag zit een sponsachtige laag met gaatjes. In het midden van een bot zit beenmerg, waar rode en witte bloedcellen worden aangemaakt en vetzuren worden opgeslagen.

Supplementen die de botten ondersteunen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Wil je meer weten over cholesterol en supplementen? Kijk dan op de volgende pagina.