Menu
Winkelwagentje

Supplementen voor spieren

Zonder spieren kun je niet lopen, springen, dansen of praten. Spieren zijn enorm belangrijk voor ons lichaam. Ze helpen ons met bewegen, praten en krachtinspanning te leveren. Je kunt ze trainen, bijvoorbeeld door te sporten. Gezonde voeding is ook een goede ondersteuning voor je spieren. Daarnaast zijn er spier supplementen die je kunnen helpen. Lees er alles over.
APB L-Lysine capsules.Lysine is een van de meest essentiële aminozuren. Dat wil zeggen dat ons lichaam het niet zelf kan aanmaken. Lysine is echter wel een aminozuur dat van vitaal belang is voor onze gezondheid. Omdat ons lichaam geen lysine kan produceren uit andere aminozuren, zijn we dus geh..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
APB Magnesium citraat capsules. Magnesium is het op drie na meest voorkomende mineraal in je lichaam. Het is nodig in elk weefsel van ons lichaam. Meestal halen we magnesium uit onze voeding, maar soms zijn magnesiumsupplementen nodig als het magnesiumgehalte te laag is. Lees alles over de magnes..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
APB Magnesium citraat Magnesium is het op drie na meest voorkomende mineraal in je lichaam. Het is nodig in elk weefsel van ons lichaam. Meestal halen we magnesium uit onze voeding, maar soms zijn magnesiumsupplementen nodig als het magnesiumgehalte te laag is. Lees alles over de magnesium citraat ..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
APB Vitamine D3 & K2 softgels.Vitamine D is zowel een voedingsstof die we eten als een hormoon dat ons lichaam aanmaakt. Het heeft een symbiotische relatie met vitamine K2. Daarom zijn beide samengevoegd in de softgel supplementen van APB. Vitamine D is vitamine ‘zon’. Vitamine D i..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Merk: Nataos
ADEK-posome capsules. ADEK staat voor de 4 basisvitaminen: A, D, E en K. ADEK-posome is een alles in één formule om je gezondheid een boost te geven. Terwijl vitamine D wellicht het meest bekend is, zijn de andere ADEK vitaminen lang stiefmoederlijk behandeld geweest. Wat zijn de specifieke ei..
€32,12 €36,50
Excl. BTW:€29,47
Nataos Calcium Magnesium 480ml.
2e verpakking 50% korting!
Merk: Nataos
I.v.m. korte THT (07-2024) nu tijdelijk 2e verpakking 50% korting!Nataos Calcium Magnesium vloeibaar. Liquid Calcium Magnesium ondersteunt een goede opname van calcium door een bijzondere combinatie met magnesium, vitamine D3 en K2. Calcium en magnesium - we kennen ze allemaal, ze zijn belangrij..
€28,85 €33,95
Excl. BTW:€26,47
Merk: Nataos
Nataos Magnesium-Posome tabletten. Magnesium is een belangrijk mineraal in het menselijk lichaam. Het draagt onder andere bij aan vermindering van moeheid, het is goed voor de werking van de spieren en zorgt voor sterke botten. Magnesium-posome is een uniek samengesteld supplement van natuurlijk..
€22,84 €25,95
Excl. BTW:€20,95
Deze Bone Aid formule van Together levert organisch calcium op basis van zeewier, plantaardige vitamine D3 en vitamine K2 uit kikkererwten. Calcium, vitamine D en vitamine K2 dragen bij aan de instandhouding van normale botten.Calcium is een essentieel onderdeel voor ons lichaam. Het heeft vel..
Vanaf €12,57
Excl. BTW:€16,48
Calcium uit natuurlijk zeewier (Lithothamnion Calcareum) vrij van toevoegingen. Calcium is een essentieel onderdeel voor ons lichaam. Het heeft vele taken, waaronder het behoud van een stevig skelet en gezond gebit. Together haalt haar calcium op een volledig natuurlijke manier uit zeewier. Zeewi..
Vanaf €9,07
Excl. BTW:€11,89
Joint Aid Herbal Complex van Together is een uniek kruidensupplement op basis van curcumine en boswellia extract. Met een gestandaardiseerd extract van zwarte peper, dat 95% piperine levert, waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het de opname van curcumine tot 2000% verbetert. Joint Aid cu..
Vanaf €9,77
Excl. BTW:€12,81
Together Magnesium uit de Dode Zee, bevat 5 natuurlijke vormen van Magnesium en is helemaal vegan. Magnesium uit het magnesiumrijke water van de Dode Zee met Together Marine Magnesium. Hierdoor bevat dit supplement de 5 natuurlijke vormen van magnesium: oxide, hydroxide, sulfate, carbonaat en chl..
Vanaf €6,27
Excl. BTW:€8,22
30 minuten voor het slapen 2 capsules Night Time geeft een natuurlijke nachtrust. Night Time Complex van Together is een unieke formule voor de nacht. Zo bevat dit supplement natuurlijke magnesium, premium hopextract en natuurlijk 5-HTP van Griffonia-extract. Het magnesium dat wordt gebruikt is c..
Vanaf €12,57
Excl. BTW:€16,48
1 - 12 van 12 (1 pagina's)

Spieren geven beweging

Er zijn twee soorten spieren: skeletspieren en hartspieren. Skeletspieren zijn verbonden met onze botten en maken het mogelijk om onze armen en benen te bewegen. Je kunt ze zelf bewegen, vrijwillig. Hartspieren zijn verantwoordelijk voor het regelmatig pompen van ons bloed. Ze werken onvrijwillig. Spieren werken door samen te trekken en te ontspannen, en dit maakt het mogelijk om onze lichaamsdelen te bewegen. Hoe harder we onze spieren gebruiken, hoe sterker ze worden!

Spieren zijn belangrijke onderdelen van ons lichaam en hebben verschillende functies:

  • Dankzij spieren kunnen we bewegen
  • Ze maken ons sterk
  • Ze ondersteunen onze botten
  • Ze geven kracht, bijvoorbeeld voor het tillen van zware voorwerpen

Zo werken de spieren

Spieren zijn samengesteld uit cellen die samenwerken om te bewegen. Wanneer we onze spieren gebruiken, trekken ze samen door een chemische reactie die energie vrijmaakt. Deze energie komt uit glucose, dat afkomstig is van de koolhydraten die we eten. Als we intensieve fysieke activiteiten doen, of zware gewichten tillen, kunnen de spiercellen beschadigd raken.
Om deze beschadigde spiercellen te herstellen en zelfs te laten groeien, hebben ze proteïnen (eiwitten) nodig. Proteïnen zijn opgebouwd uit aminozuren en zijn belangrijk voor de opbouw en reparatie van spierweefsel. Als we voldoende proteïne eten, kunnen we deze herstel- en groeiprocessen bevorderen en onze spieren sterk en gezond houden.

Bovendien is het belangrijk om te weten dat de bloedcirculatie in onze spieren een belangrijke rol speelt bij het verkrijgen van voedingsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen. Hierdoor kunnen spiercellen goed functioneren.

Supplementen voor spieren

Suppletie kan spieren helpen op verschillende manieren, afhankelijk van de specifieke stoffen in de supplementen. Supplementen kunnen ondersteuning bieden op verschillende vlakken:

  • Voedingstoffen. Sommige supplementen bevatten voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid en prestaties van spieren, zoals proteïnen, aminozuren, vitamines en mineralen.
  • Herstel, groei of instandhouding. Supplementen kunnen helpen bij het herstel van beschadigde spiercellen na inspanning, waardoor ze sterker en groter kunnen worden.
  • Prestaties. Sommige supplementen bevatten stoffen die de bloedsomloop bevorderen, of het hart ondersteunen, wat de prestaties van spieren kan verbeteren.

Deze supplementen ondersteunen je spieren

Er zijn verschillende supplementen die de spieren helpen.

  • Eiwitten dragen bij tot de groei van de spiermassa
  • Vitamine D, zoals in Vitamine D3 & K2 van APB, helpt om de risico's van vallen te verminderen, in verband met houdingsinstabiliteit en spierzwakte. Vallen is een risicofactor voor botbreuken bij mannen en vrouwen vanaf 60 jaar.
  • Deze stoffen zijn belangrijk voor een normale spierwerking

Spier supplementen direct online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Wil je weten wat supplementen tegen stress kunnen doen? Bekijk dan de volgende pagina.