Menu
Winkelwagentje

Supplementen voor je darmen

Je darmen zijn van onschatbare waarde voor een goede spijsvertering. Lees verder om te ontdekken hoe de darmen werken en welke factoren een negatieve invloed kunnen hebben op de darmwerking. Ontdek hoe gezonde voeding, levensstijl en supplementen de darmen kunnen ondersteunen.
Chlorella & Spirulina 400 tabletten
Nieuw 14 % korting
Brand: APB Holland
APB Chlorella & Spirulina tabletten. Chlorella zit boordevol goede stoffen zoals essentiële aminozuren en verschillende vitamines en mineralen. Spirulina is een van de rijkste bronnen van proteïnen en is dan ook uitermate geschikt voor veganisten.   Waarom een supplement van Chlorella..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Chlorella puur 90 caps
Nieuw 14 % korting
Brand: APB Holland
APB Chlorella capsules. In de Aziatische landen staat chlorella al decennialang bekend als het ‘natuurlijk middel’ om het lichaam te ondersteunen. Chlorella is een eencellige groene alg, het is zeer rijke natuurlijke bron vol chlorofyl. Hier dankt Chlorella dan ook haar naam aan. In meren en ..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Curcuma puur 60 caps.
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Curcuma capsules. Kurkuma (ook wel curcuma, Latijnse naam Curcuma Longa) heeft een warme, bittere smaak en wordt vaak gebruikt om kerriepoeder, mosterd, boters en kazen op smaak te brengen of te kleuren. Het wordt in landen als India al jarenlang gebruikt vanwege zijn positieve invloed op o..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Allibest knoflook puur 120 caps.
onze tip! 22 % korting
Brand: APB Holland
APB knoflook capsules met allicine Voordeelverpakking van 120 capsules. Enkele van de gezondheidsvoordelen van allicine zijn: het is een antioxidant en ondersteunt hart en bloedvaten. Ook draagt AlliBest met allicine bij aan het immuunsysteem en een verantwoord cholesterolgehalte. De cap..
€34,85 €44,95
Excl. BTW:€31,97
Allibest knoflook puur 60 caps.
Nieuw onze tip! 14 % korting
Brand: APB Holland
APB knoflook capsules. Knoflook heeft veel gezondheidsvoordelen. Maar die geur… Bovendien verdwijnen veel van de goede, werkzame stoffen door verhitting. Gelukkig heeft APB knoflook supplementen van de hoogste kwaliteit. Met allicine! Waarom een knoflook supplement? Knoflook is een geweldige ..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Zoethout extract capsules
Nieuw 14 % korting
Brand: APB Holland
Zoethout extract capsules Het gebruik van zoethout gaat al eeuwen terug, op de Papyrus Ebers staat zoethout namelijk tussen een groot aantal kruidenrecepten beschreven . Zoethout is een veelzijdig en natuurlijk kruidenmiddel die sinds de oudheid al wordt gebruikt. Waarom is zoethout extract goed v..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Nataos Chlorella pure
15 % korting
Brand: Nataos
Nataos Chlorella Pure tabletten. Chlorella is een natuurlijke bron van essentiële voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Het is een eencellige groene alg die zijn groene kleur ontleent aan chlorofyl. In Japan wordt het al jaren als supplement gebruikt, en ook bij ons is deze groene krachtpatser..
€21,21 €24,95
Excl. BTW:€19,46
Gefermenteerde Microbiotica Together 30 caps
onze tip!
16 zorgvuldig geselecteerde, levende bacteriestammen. 100% Vegan en vrij van hulpstoffen. Een uniek, multibiotisch supplement met meer dan een triljoen vriendelijke darmbacteriën voor balans. De Multibiotic Fermented Food (probiotica) van Together is hét supplement voor de darmen en spijsverterin..
Vanaf €13,97
Excl. BTW:€18,31
Udo s Choice Super 8 plus probiotica
onze tip!
Brand: Udo's Choice
Super8+ bevat 42 miljard levensvatbare bacteriën als Bifido- en Lactobacillus en vitamine C Udo's Choice microbiotica Super 8+, 8 bacteriestammen met een bijzonder hoog percentage aan lacto-bacteriën. Waarom micro-organismen nemen? Onze darmflora is uiterst belangrijk voor het normaal function..
Vanaf €22,69
Excl. BTW:€27,75
Brand: Udo's Choice
Udo’s Choice Super 5 probiotica als zuigtablet. Udo’s Choice® Super 5 is een probioticum speciaal ontwikkeld om in de mond al actief te worden. Het bevat 2 miljard levensvatbare Salivarius bacteriën, een bacteriestam die van nature ook voorkomt in de mond. Daarnaast bereiken de bacteriestammen in..
Vanaf €20,17
Excl. BTW:€24,67
Udo s Choice Adults Blend probiotica
onze tip!
Brand: Udo's Choice
Udo’s Choice Adult blend probiotica 60 caps. Udo's Choice Adult's Blend, microbiotica speciaal voor volwassenen ( 16-55 jaar) Udo’s Choice® Adult’s Blend is een probiotica supplement speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Het bevat 17 miljard levensvatbare bifido- en lactobacteriën in een ..
Vanaf €24,60
Excl. BTW:€30,09
Udo s Choice Advanced Adults Blend
onze tip!
Brand: Udo's Choice
Udo’s Choice Advanced Adult blend microbiotica 30 caps. Udo’s Choice® Advanced Adult’s Blend is een probioticum speciaal ontwikkeld voor senioren. Het bevat 34 miljard levensvatbare lactobacteriën en een hoog gehalte aan Bifidobacteriën. Deze samenstelling is uitstekend geschikt als probiotica voor..
Vanaf €24,60
Excl. BTW:€30,09
Udo's Choice Enzyme blend 60 caps.
55 % korting
Brand: Udo's Choice
Udo s Choice Digestive Enzymen zijn katalysatoren die voedingsmiddelen nutriënten afbreken tot basisbestanddelen, die door het organisme worden opgenomen en gebruikt bij de stofwisseling. Udo’s Choice Enzyme Blend is beschikbaar in donkerbruine glazen potjes van 60 vegetarische capsules. De plan..
Vanaf €32,63
Excl. BTW:€17,96
Udo's Choice Beyond Greens EKO NL - Bio - 01
36 % korting
Brand: Udo's Choice
Beyond Greens is een combinatie van verschillende grassen, algen, kruiden, groenten en zaden. Een deel van de ingrediënten wordt gefermenteerd en het mengsel bevat van nature diverse essentiële vitaminen en mineralen. Udo’s Choice Beyond Greens is beschikbaar in een afsluitbare, papieren zak ..
Vanaf €41,25
Excl. BTW:€30,28
1 - 14 van 14 (1 pagina's)

Zo werken je darmen

De darmen spelen een belangrijke rol in de spijsvertering bij mensen. Ze helpen bij het afbreken en absorberen van voedingsstoffen uit ons voedsel.

Het proces van de spijsvertering begint in de mond, waar voedsel wordt fijngemalen en begint met de spijsvertering door de speekselenzymen. Vanuit de mond gaat het voedsel naar de maag, die het mengt met maagsap en verder afbreekt.
Vanuit de maag gaat het voedsel naar de dunne darm, waar voedingsstoffen worden geabsorbeerd door de darmwand.
De dunne darm bestaat uit drie delen: de twaalfvingerige darm, jejunum en ileum.
Vanuit de dunne darm gaat het voedsel naar de dikke darm, waar het water en de elektrolyten worden geabsorbeerd. Onderaan de dikke darm zit de blinde darm, de dikke darm bestaat vooral uit de colon. Daarna volgt de endeldarm.
In de endeldarm wordt het resterende voedsel verder afgebroken door darmbacteriën en wordt het als ontlasting uitgescheiden.

Veel stappen, waar je normaal gesproken weinig van merkt. Maar zelfs als alles goed gaat, kun je je darmen nog steeds af en toe ondersteunen. Als je last hebt van je darmen uiteraard ook.

Problemen bij de darmwerking

Er zijn verschillende factoren die een negatieve invloed kunnen hebben op de werking van de darmen:

 • Voeding. Ongezonde of onevenwichtige voeding kan leiden tot problemen in de darmen, zoals constipatie, diarree, gasvorming, en spijsverteringsproblemen.
 • Stress. Stress kan leiden tot darmproblemen zoals prikkelbare darm syndroom (PDS) en colitis ulcerosa.
 • Medicijnen. Sommige medicijnen kunnen de darmen beïnvloeden, zoals laxeermiddelen, antidepressiva, antibiotica en pijnstillers.
 • Bacteriële infecties. Bacteriële infecties zoals Salmonella, Campylobacter en E. coli kunnen leiden tot darminfecties en ontstekingen.
 • Auto-immuunziekten. Ziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn auto-immuunziekten die de darmen kunnen aantasten.
 • Onvoldoende beweging. Een gebrek aan lichaamsbeweging kan leiden tot constipatie en andere darmproblemen.
 • Overgewicht. Overgewicht kan leiden tot verstopping, obstipatie en een verminderde spijsvertering.
 • Leeftijd. De darmfunctie kan afnemen naarmate je ouder wordt, wat kan leiden tot constipatie, obstipatie en een verminderde spijsvertering.

Veel van deze factoren zijn verbonden, dus een aanpassing in één van deze gebieden kan helpen om de gezondheid van de darmen te verbeteren.

Als je last hebt van darmproblemen, raadpleeg dan een arts voor een juiste diagnose en behandelingsopties.

Supplementen die de darmwerking ondersteunen

Supplementen kunnen de darmen ondersteunen door het aanvullen van voedingsstoffen die soms ontbreken in de dagelijkse voeding, of door het toevoegen van stoffen die kunnen helpen bij de spijsvertering of de darmflora.

Deze supplementen ondersteunen de spijsvertering

 • Calcium ondersteunt het behoud van een gezonde spijsvertering. Je vindt dit bijvoorbeeld in Nataos Calcium Magnesium en de Calcium seaweed Together capsules
 • Actieve kool draagt bij tot de vermindering van buitensporige flatulentie na het eten
 • Chloride draagt bij tot de normale werking van de spijsvertering in de maag
 • Lactase-enzym verbetert de vertering van lactose bij personen die lactose moeilijk verteren
 • Levende bacterie culturen in yoghurt of gefermenteerde melk verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren

Probiotica

Probiotica zijn micro-organismen die in een kleine hoeveelheid aanwezig zijn in de darmen. Ze maken deel uit van de darmflora, die voor ieder persoon uniek is. Ze komen ook in voedingsmiddelen, zoals yoghurt, kefir, kimchi, kombucha en zuurkool voor. Daarnaast vind je probiotica in supplementen, zoals Udo s Choice Super 5 probiotica.

Andere supplementen en natuurlijke ondersteuning voor de darmen

Verder zijn basilicum*, appel*, rabarber* en salie* bijvoorbeeld ondersteunend voor het maag-darmkanaal.

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Supplementen die je darmen ondersteunen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Zoek je supplementen voor je gewrichten? Bekijk dan de volgende pagina.