Zink selenium - boost je weerstand in de winter.

Het is weer winter, en de tijd van vervelende koutjes en de griep staan weer voor de deur. Om over Corona nog maar te zwijgen. We brengen meer tijd binnen door, waardoor virussen gemakkelijk de ronde kunnen doen. Tijd om aan je weerstand te denken! Boost je weerstand daarom met bijvoorbeeld een goed zink - selenium supplement.

Hoe werkt weerstand eigenlijk?

De weerstand is de effectiviteit van het immuunsysteem. Dit immuunsysteem beschermt het lichaam tegen indringers van buitenaf, zoals bacteriën, virussen, schimmels en toxines (chemische stoffen die door microben worden geproduceerd). Het bestaat uit verschillende organen, cellen en eiwitten die samenwerken.

Er zijn twee hoofdonderdelen van het immuunsysteem:

● Het aangeboren immuunsysteem, waar je mee geboren wordt.
● Het adaptieve immuunsysteem, dat je ontwikkelt wanneer je lichaam wordt blootgesteld aan microben of virussen.

Deze twee immuunsystemen werken samen en vormen je weerstand.

Het immuunsysteem herkent indringers.

Het immuunsysteem is over het hele lichaam verspreid. Van cruciaal belang is dat het onderscheid kan maken tussen ons weefsel en vreemd weefsel - tussen eigen en niet-eigen. Dode en defecte cellen worden ook herkend en opgeruimd door het immuunsysteem. Als het immuunsysteem een ziekteverwekker tegenkomt, bijvoorbeeld een bacterie, virus of parasiet, zet het een zogenaamde immuunreactie in gang. Bij een goede weerstand wordt deze indringer opgeruimd. Soms lukt dit niet, en wordt je ziek.

Waarom is een zink - selenium supplement fijn in de winter?

Zowel zink als selenium (of: seleen)hebben een positieve invloed op het immuunsysteem. Door de twee stoffen te combineren in één supplement, zoals Biodream Zink-Selenium, heb je het beste van twee werelden.

De gezondheidsvoordelen van zink:

● Helpt het immuunsysteem
● Zink speelt een rol in het functioneren van het netvlies
● Draagt bij aan de instandhouding van sterke botten
● Heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces
● Helpt bij het opbouwen van (lichaams)eiwit
● Houdt je haar sterk
● Helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit
● Is goed voor het geheugen

Waarom Selenium (seleen) goed voor je is:

● Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
● Houdt je haar sterk
● Is een anti-oxidant
● Is goed voor nagels
● Levert een bijdrage aan de productie van hormonen door de schildklier
● Is goed voor de kwaliteit van sperma

Een slechte weerstand.

Er zijn verschillende oorzaken van een slechte weerstand. Een onderliggende ziekte, zoals een auto-immuunziekte, kan een oorzaak zijn. Veel mensen denken dat onze weerstand in de winter lager is, maar daar is geen wetenschappelijk bewijs voor. Toch is de winter het griepseizoen. Ook ligt het sterftecijfer in de winter veel hoger dan in de andere seizoenen. Dat heeft er vooral mee te maken dat we meer tijd binnen doorbrengen, in ruimtes die minder goed gelucht worden vanwege de kou. Virussen en bacteriën blijven daardoor langer in onze omgeving, en krijgen veel meer kans om ons lichaam binnen te dringen. Daardoor kan je weerstand wel een steuntje in de rug gebruiken.

Zo verbeter je je weerstand.

Om je weerstand te ondersteunen, is een gezonde levensstijl enorm belangrijk. Elk deel van je lichaam, inclusief je immuunsysteem, functioneert beter wanneer het beschermd is tegen aanvallen van buitenaf en versterkt wordt door gezonde levensstrategieën zoals deze:

● Niet roken
● Gezond eten (veel groenten en fruit)
● Doe regelmatig aan lichaamsbeweging
● Zorg voor een gezond gewicht
● Als je alcohol drinkt, drink dan met mate
● Zorg voor voldoende slaap
● Neem maatregelen om infectie te voorkomen, zoals het regelmatig wassen van de handen en het grondig bereiden van vlees
● Probeer stress tot een minimum te beperken
● Zorg dat je desgewenst op de hoogte bent van alle aanbevolen vaccins
● Ondersteun je weerstand eventueel met de juiste supplementen, zoals zink-selenium

Wat kun je doen om verkoudheid en griep te voorkomen?

Je kunt een verkoudheid misschien voorkomen door je volledig te beschermen, maar uiteindelijk vinden de verkoudheidsvirussen waarschijnlijk toch een manier om je te pakken te krijgen. Er zijn zoveel virussen die zich hebben ontwikkeld om verkoudheid te veroorzaken - misschien wel 200 of meer. Het is moeilijk voor te stellen dat we ze ooit allemaal kunnen verslaan. Ze verspreiden zich van mens tot mens via kleine druppeltjes die in de lucht worden geniest of gehoest, of via slijm dat op handen en op oppervlakken terechtkomt. Je kunt verstandige maatregelen nemen om het risico van overdracht te verkleinen, zoals je handen wassen en niet niezen of hoesten over mensen heen. Je wordt overigens niet van ieder virus ziek: dat is waar je weerstand een belangrijke rol speelt. Overigens samen met andere factoren, bijvoorbeeld of je al eerder in je leven aan datzelfde virus werd blootgesteld.

Bescherm jezelf: bestel direct Biodream Zink-Selenium.

Je weet doorgaans niet hoe het er met je weerstand voor staat. Dat weet je pas wanneer de eerste ziekteverschijnselen de kop opsteken. Een kleine opkikker voor dat immuunsysteem is dan ook geen slecht idee. Je bestelt de Biodream Zink-Selenium hier, en doe je dat voor 15.00, dan versturen we ze dezelfde dag nog. Handig!