Producten op natuurlijke basis voor een gezonde huidverzorging

Wanneer we het over natuurlijke producten hebben, dan bedoelen we dat er geen gebruik is gemaakt van stoffen die gemaakt worden van aardolie, zoals vaak in kleding, speelgoed, wasmiddelen, verf en huidverzorging.
Synthetische ingrediënten worden overal voor gebruikt omdat ze stabiel zijn en goedkoop. Helaas hebben ze ook veel nadelen, want ze zijn vaak schadelijk. We komen er op allerlei manieren mee in aanraking. Zoals door inademing en via onze huid.
Doordat er steeds meer bekend wordt over de ongezonde ingrediënten van synthetisch gefabriceerde producten, komt er meer interesse voor natuurlijke producten. En ook voor natuurlijke huidverzorging.
Al duizenden jaren worden voor voeding, gezondheid en ook voor huidverzorging gebruikgemaakt van natuurlijke producten. Het is pas minder dan 100 jaar geleden dat er synthetische producten zijn en toch wordt dit nu gezien als de norm.
Natuurlijke huidverzorging wordt gemaakt uit planten. Denk aan extracten en oliën uit noten en zaden.

Wat zijn de voordelen van natuurlijke huidverzorging?

  • Zachter voor de huid
  • Steeds meer mensen geven aan een gevoelige huid te hebben. Dit kan zich uiten in jeuk, roodheid of een allergische reactie
  • Natuurlijke huidverzorging die 100% natuurlijk is, bevat geen kunstmatige parfum en geen synthetische conserveringsmiddelen
  • Minder vaak last van irritaties

Gezonde samenwerking met je huid

Extracten en oliën uit planten bevatten bouwstenen zoals aminozuren, antioxidanten en vitamines voor je huid net zoals dat in voeding zit die je eet. Deze ingrediënten gaan een samenwerking aan met je huid waardoor je cellen vernieuwd, hersteld en gevoed worden.
Synthetische stoffen kunnen dit niet. Ze kunnen alleen de huid een beetje afsluiten, zodat het vocht behouden blijft of je huid glad laten lijken door de siliconen die er in zitten. De meeste ingrediënten in synthetische huidverzorging zijn gemaakt om het product goed te laten ruiken, smeren en intrekken. Maar niet om echt iets voor je huid te doen.

Zoals een gezonde maaltijd voeding is voor de bouwstenen van een mooie huid aan de binnenkant, zo is de gezonde voeding van een crème de verzorging van je huid aan de buitenkant.

Duurzaam en beter voor de planeet

Behalve gezonder voor je lichaam, zijn natuurlijke producten ook nog beter voor de planeet:

  • Er is meer aandacht voor de herkomst en productie van de grondstoffen
  • Grondstoffen zijn vaak biologisch of duurzaam geproduceerd
  • Er worden geen dierproeven gedaan met de ingrediënten
  • Er is aandacht voor duurzame verpakkingen of het gebruik van minder plastic
  • Huidverzorging eindigt altijd in ons water doordat we ons wassen, bij natuurlijke huidverzorging komen er dus minder schadelijke stoffen in het water
  • Er zitten geen microplastics in natuurlijke producten
Als onderdeel van een bewuste manier van leven, is natuurlijke huidverzorging heel belangrijk. Een deel van wat je op je huid smeert, komt in je lichaam terecht en in het
milieu. Het past daardoor bij een leven in harmonie met alles wat leeft en een betere verzorging voor jezelf.

Zijn natuurlijke producten altijd goed?

Sinds er meer bekend is geworden over ongezonde stoffen en we meer toegang hebben tot informatie, is er meer belangstelling voor natuurlijke producten.
Hierdoor is het nu een trend geworden om dit naar buiten te brengen. Toch kunnen ook natuurlijke producten van matige kwaliteit zijn of soms gedeeltelijk toch niet
helemaal natuurlijk zijn. Vooral bij huidverzorging is dit soms moeilijk te zien, omdat de regels minder streng zijn dan voor voeding.

Ook bij natuurlijke producten is het mogelijk een allergische reactie te krijgen.
Controleer de ingrediëntenlijst op mogelijke allergenen, of vraag advies bij een dermatoloog.

Aphyta Natural Skin Care

De producten van Aphyta zijn 100% van natuurlijke oorsprong, worden in Nederland gemaakt en zijn geschikt voor de droge, zeer droge en gevoelige huid. Het is mogelijk
om testers te bestellen of te ontvangen.