Menu
Winkelwagentje
Magnesium Citraat 250gr.poeder

Magnesium Citraat 250gr.poeder

€21,45
€24,95
Excl. BTW: €19,68
  • Voorraad: In voorraad
  • SKU: APB18092
  • EAN: 8718868618092
  • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.

APB Magnesium citraat

Magnesium is het op drie na meest voorkomende mineraal in je lichaam. Het is nodig in elk weefsel van ons lichaam. Meestal halen we magnesium uit onze voeding, maar soms zijn magnesiumsupplementen nodig als het magnesiumgehalte te laag is. Lees alles over de magnesium citraat supplementen van APB.

Waarom is magnesium belangrijk in ons lichaam?

Magnesium is een mineraal dat overvloedig aanwezig is in het lichaam. Het zit van nature in veel voedingsmiddelen, wordt daarnaast toegevoegd aan andere voedingsmiddelen, is verkrijgbaar als voedingssupplement, en is aanwezig in sommige geneesmiddelen (zoals maagzuurremmers en laxeermiddelen). Magnesium is een cofactor in meer dan 300 enzymsystemen die diverse biochemische reacties in het lichaam regelen.

Magnesium wordt ook weleens het ‘vergeten elektrolyt’ (belangrijke opgeloste mineralen) genoemd.

Wat doet magnesium?

Magnesium is een essentieel mineraal dat niet door het lichaam zelf kan worden aangemaakt. Daarom moeten we het via de voeding voldoende binnenkrijgen. Er zijn veel lichaamsfuncties waarin magnesium een rol speelt.

Magnesium:

● Draagt bij aan de instandhouding van sterke botten
● Heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces
● Helpt bij het opbouwen van (lichaams)eiwit
● Magnesium biedt ondersteuning bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding
● Heeft een gunstige invloed op een normaal energieleverend metabolisme
● Is belangrijk voor (sterke) tanden
● Draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen en concentratie
● Is goed voor de werking van de spieren
● Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
● Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel

Magnesium speelt een belangrijke rol bij het doorgeven van signalen tussen je hersenen en lichaam. Het fungeert als de poortwachter voor de N-methyl-D-aspartaat (NMDA) receptoren, die zich in je zenuwcellen bevinden en helpen bij de ontwikkeling van de hersenen, het geheugen en het leren.

Bij gezonde volwassenen zit magnesium in de NMDA-receptoren, waardoor ze niet worden geactiveerd door zwakke signalen die je zenuwcellen onnodig kunnen stimuleren.

Magnesium citraat supplement van APB.

Magnesiumcitraat is verkrijgbaar in capsules en poedervorm. Het is een vorm van magnesium die vaak in supplementen voorkomt. Magnesiumcitraat is een zout, een ionische verbinding, dat positieve magnesiumionen en negatieve citraationen bevat - dezelfde negatieve ionen die citroenzuur vormen wanneer ze gecombineerd worden met positieve waterstofionen.

Magnesiumcitraat wordt gevormd door magnesiumoxide te combineren met citroenzuur, een reactie waarbij magnesiumcitraat en water ontstaan. Magnesiumcitraat lost gemakkelijk op in water, dus het kan in poeder-, capsule-, of vloeibare vorm worden gebruikt. Hierdoor is het een uitstekende bron van magnesium, dat gemakkelijk in de bloedbaan en de lichaamsweefsels wordt opgenomen.

Mogelijke bewerkingen magnesium.

Te veel magnesium uit voedsel is geen probleem voor gezonde volwassenen. Meer voorzichtigheid is geboden bij supplementen. Hoge doses magnesium uit supplementen of medicijnen kunnen misselijkheid, buikkrampen en diarree veroorzaken. Overschrijdt daarom nooit de aanbevolen dosis (2 maal per dag 1 capsule).

Magnesium in supplementen kan een wisselwerking hebben met sommige soorten antibiotica en andere medicijnen. Overleg met je arts of apotheker als je magnesiumsupplementen overweegt.

Aanvullende informatie:

Bewaaradvies: Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft. Dosering: 1/2 theelepel (1000mg) per dag innemen. Meng de Magnesium Citraat met water en roer goed totdat de poeder helemaal is opgelost. Ook goed toe te voegen aan smoothies, yoghurt of andere sappen. Innemen bij voorkeur in de ochtend voor een optimale opneembaarheid. Hou je aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Ingrediënten:

Magnesium citraat

Samenstelling:

Magnesium citraat zonder toevoegingen of vulmiddelen.

Dosering:

1/2 theelepel (1000mg) per dag innemen.

Meng de Magnesium Citraat met water en roer goed totdat de poeder helemaal is opgelost. Ook goed toe te voegen aan  smoothies, yoghurt of andere sappen. Innemen bij voorkeur in de ochtend voor een optimale opneembaarheid.

Verpakking:

250 gram poeder

Reviews Over Magnesium Citraat 250gr.poeder

  • (0)

Totaal Reviews (0)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.