Menu
Winkelwagentje

Jodium supplementen

Jodium is een belangrijk mineraal voor de gezondheid van onze schildklier. De schildklier is verantwoordelijk voor het reguleren van onze stofwisseling en het produceren van hormonen die ons helpen om energie te behouden. Lees meer over jodium en jodium supplementen.
Kelp jodium 90 caps.
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Kelp Jodium capsules. Kelp, een soort zeewier, zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Lees alles over de kelp supplementen van APB. Wat is kelp precies? Kelp is een soort groot, bruin zeewier dat groeit in ondiep, voedselrijk zout water in de buurt van de kustlijn, over de hele wereld. He..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Nataos Thyro posome
11 % korting
Brand: Nataos
Thyro-posome is een hoogwaardig product met een liposomale jodium matrix voor een optimale biologische beschikbaarheid en opname. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft ongeveer een derde van de wereldbevolking mogelijk een jodiumdeficiëntie waarbij de jodiumconsumptie in België tot ..
€25,77 €28,95
Excl. BTW:€23,64
Iodine jodium vegan 30 caps
Nieuw
Together Iodine is een volledig natuurlijk en biologisch jodiumsupplement.Het jodium is afkomstig van 100% duurzaam en wild geoogst ascophyllum-zeewier uit afgelegen gebieden in Groot-Brittannië en Scandinavië. Dit zeewier is niet alleen rijk aan jodium, het bevat ook alle noodzakelijke voedingsstof..
Vanaf €6,27
Excl. BTW:€8,21
Speciaal ontwikkeld voor de unieke behoeften van de man: Men's Multi Vit van Together. Precies wat de moderne man nodig heeft. Speciaal ontwikkeld voor de unieke behoeften van de man: de Men s Multi Vit van Together. Precies wat de moderne man nodig heeft. Alle voedingswaarden zijn..
Vanaf €10,47
Excl. BTW:€13,72
De menopauze-formule van Together bevat 22 volwaardige vitamines en mineralen, waaronder vitamine B1, B6, B8, B12 en vitamine D. Alle voedingswaarden zijn afkomstig van voedsel, oceaan bronnen en plantaardige ingrediënten. Tijdens de menopauze draait het allemaal om het behouden van balans. De m..
Vanaf €17,47
Excl. BTW:€22,90
Deze Multivitamine van Together bevat alle essentiële vitaminen en mineralen voor een vegan lifestyle. Zo bevat dit supplement een mix aan: jodium, zink, ijzer, vitamine B12, calcium en beta-caroteen. Alle ingrediënten zijn op basis van voeding verkregen. Door een zorgvuldig productieproces ..
Vanaf €11,87
Excl. BTW:€15,56
Deze Beautiful hair, skin en nails formule van Together is speciaal ontwikkeld om huid, haar en nagels van binnenuit te voeden. Op basis van 10 zorgvuldig geselecteerde vitamines en mineralen. Op basis van 10 zorgvuldig geselecteerde vitamines en mineralen, waaronder: Niacine (vitamine B3), Zink,..
Vanaf €13,97
Excl. BTW:€18,31
Udo's Choice Beyond Greens EKO NL - Bio - 01
36 % korting
Brand: Udo's Choice
Beyond Greens is een combinatie van verschillende grassen, algen, kruiden, groenten en zaden. Een deel van de ingrediënten wordt gefermenteerd en het mengsel bevat van nature diverse essentiële vitaminen en mineralen. Udo’s Choice Beyond Greens is beschikbaar in een afsluitbare, papieren zak ..
Vanaf €41,25
Excl. BTW:€30,28
1 - 8 van 8 (1 pagina's)

Wat doet jodium voor het lichaam?

Ons lichaam kan geen jodium aanmaken. Jodium is een essentieel mineraal dat we moeten opnemen via onze voeding of door het gebruik van supplementen. Het bekleedt diverse belangrijke functies in ons lichaam:

  • Jodium levert een bijdrage aan het behoud van cognitieve functies
  • Het bevordert de energiestofwisseling
  • Jodium is belangrijk voor de normale groei van kinderen.
  • Het levert een bijdrage in het gezond houden van de huid
  • Jodium is essentieel voor de productie van schildklierhormonen
  • Het heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel

Jodium supplementen

Bij twijfel of je voldoende jodium binnenkrijgt, kun je overwegen om een supplement te nemen. Raadpleeg bij voorkeur eerst een arts, omdat te veel jodium schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Soms kan het moeilijk zijn om voldoende jodium binnen te krijgen via de voeding alleen. Zeevruchten - zoals zalm, tonijn en garnalen - zijn een goede bron van jodium, maar niet iedereen eet deze voedingsmiddelen regelmatig. Andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan jodium zijn eieren, yoghurt, melk, sinaasappels en banaan. De hoeveelheid jodium kan echter variëren, afhankelijk van de herkomst van deze voedingsmiddelen. Door een supplement te nemen, kun je ervoor zorgen dat je voldoende jodium binnenkrijgt om te profiteren van de gezondheidsvoordelen ervan. Kelp jodium van APB is bijvoorbeeld een fijn jodium supplement.

Ook kun je door het nemen van een jodium supplement gemakkelijker controle houden over de hoeveelheid jodium die je binnenkrijgt. Je kunt precies afmeten hoeveel jodium je neemt, zodat je zeker weet dat je de juiste hoeveelheid binnenkrijgt zonder het risico te lopen te veel te nemen. Zo heeft Nataos heeft een supplement met lioposomaal Jodium in capsules

Jodium tekort

Een tekort aan jodium kan leiden tot problemen met de schildklier, zoals een trage stofwisseling, gewichtstoename en vermoeidheid.

Sommige zouten zijn verrijkt met jodium, dus het is belangrijk om naar de verpakking te kijken als je zout gebruikt in uw kookproces. Ook als je een zoutloos dieet overweegt, is het een goed idee om dit met een arts te bespreken. Jodium supplementen kunnen dan een aanvulling vormen.

Jodium supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je jodium supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Ben je opzoek naar supplementen met Magnesium? Bekijk dan de volgende pagina.