Menu
Winkelwagentje

Mangaan supplementen

Mangaan is een mineraal dat voorkomt in de natuur, in de vorm van een zilverwit metaal. Het is ook een belangrijke component in veel industriële toepassingen, zoals het maken van staal en aluminiumlegeringen en het gebruik als katalysator in de chemische industrie. In ons lichaam speelt mangaan een belangrijke rol. Lees meer over mangaan en mangaan supplementen.
Nataos Thyro posome
11 % korting
Brand: Nataos
Thyro-posome is een hoogwaardig product met een liposomale jodium matrix voor een optimale biologische beschikbaarheid en opname. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft ongeveer een derde van de wereldbevolking mogelijk een jodiumdeficiëntie waarbij de jodiumconsumptie in België tot ..
€25,77 €28,95
Excl. BTW:€23,64
De menopauze-formule van Together bevat 22 volwaardige vitamines en mineralen, waaronder vitamine B1, B6, B8, B12 en vitamine D. Alle voedingswaarden zijn afkomstig van voedsel, oceaan bronnen en plantaardige ingrediënten. Tijdens de menopauze draait het allemaal om het behouden van balans. De m..
Vanaf €17,47
Excl. BTW:€22,90
1 - 2 van 2 (1 pagina's)

Waarom is mangaan goed voor je?

In het menselijk lichaam speelt mangaan een rol bij verschillende belangrijke fysiologische processen:

  • Mangaan levert een bijdrage aan de normale vorming van bindweefsel.
  • Het is belangrijk voor het behoud van sterke botten
  • Mangaan helpt energie vrij te maken uit de voeding
  • Het is een anti-oxidant

Mangaan als supplement

De meeste mensen krijgen voldoende mangaan binnen via hun dieet, omdat het voorkomt in veel voedingsmiddelen, zoals volkorenproducten, noten, zaden en peulvruchten.

In het menselijk lichaam werkt mangaan samen met andere stoffen om belangrijke processen te ondersteunen. Zo is het nodig voor de opname van calcium en werkt het samen met vitamine D. Het werkt ook samen met enzymen die betrokken zijn bij de afbraak van vetten en eiwitten en het maken van kraakbeen en collageen. Bovendien werkt het samen met andere stoffen zoals magnesium en vitamine B om het lichaam te ondersteunen.

Omdat mangaan symbiotisch werkt met andere stoffen, zit het in veel combinatiesupplementen. Zo zit mangaan in Together Stress Aid complex en Multi vitamine en mineralen.

Door te kiezen voor een mangaan supplement is de hoeveelheid mangaan die je binnenkrijgt beter te reguleren. Zo weet je zeker dat er voldoende binnenkomt.

Tekort aan mangaan

Iemand die een tekort aan mangaan heeft, kan de volgende symptomen vertonen:

  • Slechte botgroei of skeletafwijkingen
  • Langzame of verminderde groei
  • Lage vruchtbaarheid
  • Verminderde glucosetolerantie (tussen normaal glucosebeeld en diabetes)
  • Slecht metabolisme van koolhydraten en vetten

Mangaan supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je mangaan supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Ben je opzoek naar supplementen met Molybdeen? Bekijk dan de volgende pagina.