Menu
Winkelwagentje
Rhodiola Rosea puur 60 caps.

Rhodiola Rosea puur 60 caps.

€21,45
€24,95
Excl. BTW: €19,68
  • Voorraad: In voorraad
  • SKU: APB18245
  • EAN: 8718868618245
  • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.

APB Rhodiola Rosea capsules.

Rhodiola Rosea - of rozenwortel - is een plant uit de vetplantenfamilie. De plant groeit in koude delen van Europa en Azië. De wortel kent een lange gebruiksgeschiedenis in de traditionele geneeskunde.

Wat is Rhodiola Rosea?

Rhodiola rosea is een bloeiend kruid dat groeit in koude, hooggelegen gebieden in Europa en Azië. Andere namen voor dit kruid zijn arctische wortel, gouden wortel, koningskroon en rozenwortel.

Rhodiola wordt beschouwd als een adaptogeen. Adaptogenen zijn een klasse van natuurlijke stoffen waarvan wordt aangenomen dat ze de weerstand van het lichaam tegen fysieke, omgevings- en emotionele stressoren stimuleren.

Wat doet Rhodiola Rosea voor je gezondheid?

Van oudsher wordt dit kruid al ingezet vanwege de goede invloed op onze gezondheid. Rhodiola Rosea:

  • Ondersteunt de normale functie van het maag-darmkanaal*
  • Helpt bij het omgaan met stress (adaptogeen)*
  • Is een antioxidant*
  • Draagt bij tot een normale bloedcirculatie*
  • Draagt bij aan een normale energiehuishouding*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Hoe werken Rhodiola supplementen precies?

Rhodiola rosea vertoont adaptogene effecten* door in te werken op de synthese, het transport en de activiteit van monoamine en opioïden. Monoaminen, zoals (nor)adrenaline, serotonine en dopamine spelen een belangrijke rol in het lichaam, onder meer bij de regeling van bloeddruk, stemming en motoriek. De belangrijkste actieve bestanddelen zijn de fenylalkanoïde glucoside salidroside, samen met rosarine, rosavine en rosine. De farmacologie van de plant is behoorlijk complex, en wordt nog regelmatig onderzocht door wetenschappers. In de capsules van APB, die volledig worden ontwikkeld in Nederland, bevindt zich gestandaardiseerd Rhodiola extract met 3% rosavin en 1% salidroside; dit zijn de twee meest werkzame stoffen in rozenwortel.

De geschiedenis van rozenwortel.

De geurige Rhodiola rosea wortel is door de geschiedenis heen gebruikt in IJsland, Zweden, Frankrijk, Rusland en Griekenland. Rhodiola rosea verscheen al in 1725 in de wetenschappelijke literatuur. Populair bij de Vikingen om het mentale en fysieke uithoudingsvermogen te verbeteren, werd dit gelauwerde kruid opgenomen in de eerste Zweedse Pharmacopeia. Bovendien besprak de gerespecteerde Griekse arts Dioscorides de deugden van de Rhodiola rosea wortel in zijn verhandeling De Materia Medica in de eerste eeuw na Christus.

Zwangerschap en borstvoeding.

Er is niet genoeg betrouwbare informatie om te weten of rhodiola veilig is om te gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. Neem het zekere voor het onzekere en vermijd gebruik.
Gebruik dit supplement ook niet in combinatie met antidepressiva of slaapmiddelen.

Rhodiola Rosea van APB Holland is ook uitstekend te combineren met andere supplementen zoals: Ashwagandha, Magnesium, Astragalus, Ginseng.

Rhodiola rosea online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Aanvullende informatie:

Bewaaradvies:
Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Dosering:
1 - 2 capsules per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Hou je aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik. Niet gebruiken in combinatie met antidepressiva en slaapmiddelen.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Ingrediënten:

Rhodiola Rosea, cellulose capsule (HPMC)

Samenstelling:

440 mg Rhodiola Rosea extract met 3% rosavine en 1% salidroside

Dosering:

1 - 2 capsules per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd.  Niet gebruiken in combinatie met antidepressiva en slaapmiddelen. 

Verpakking:

60 capsules. Vegetarisch, kosjer & halal

Reviews Over Rhodiola Rosea puur 60 caps.

  • (0)

Totaal Reviews (0)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.