Flora Health (FMD)

Flora Health

Flor'Essence, de enige echte kruidenthee met 8 kruiden zoals de Ojibwa indianen deze gebruikten

Flora Manufacturing Distributing (FMD) is bekend van hun jarenlange ervaring op het gebied van essentiële vetzuren, plantaardige en orthomoleculaire voedingssupplementen. FMD of Flora Health is ook de producent van de producten van Udo's Choice.

In 1922 kreeg een Canadese verpleegster Rene Caisse, van een vrouw die ze tijdens haar werk in een ziekenhuis ontmoette, de namen van acht verschillende kruiden. Deze vrouw had de 8 kruiden gekregen van een Ojibwa medicijnman.

In de loop van de jaren, werkte ze vanuit haar kliniek en met behulp van diverse artsen verschillende combinaties en sterktes uit van de acht kruiden. Uiteindelijk kwam ze met twee formules. De Essiac® (haar achternaam achterstevoren gespeld) een formule met 4 kruiden, werd verkocht aan de Resperin Corp. in Ontario. Resperin is in 1995 gestopt, de rechten werden verkocht aan Essiac® Canada International.

Rene Caisse en Dr. Brusch besloten om door te gaan met de ontwikkeling van een formule waarbij ze de originele 8 kruiden gebruikten. Deze formule werd bekend als Flor’Essence. Toen Rene overleed heeft Dr. Brusch zijn rechten op de Flor’Essence formule verkocht aan Elaine Alexander, een radio-presentator gespecialiseerd in gezondheidskwesties. Elaine verkocht de formule aan Flora Health, zij maken sinds 1992 de originele formule met de 8 kruiden: Flor’Essence. De handtekening van Elaine staat daarom nog steeds op de fles.

Alleen Flor’Essence maakt gebruik van alle 8 van de oorspronkelijke kruiden die Rene kreeg van de Ojibwa medicijnman via de mevrouw in het ziekenhuis. Deze 8 kruiden zijn:

Klis (Arctium lappa)
Sheep Sorrel (schapenzuring)
Gladde iep (Ulmus rubra)
Turkse rabarber (Rheum palmatum)
Rode klaver (Trifolium pratense)
Waterkers (Nasturtium officinale)
Blessed Thistle (Cnicus benedictus)
Kelp (Laminaria digitata)