Een gezond gewicht

Een gezond gewicht behouden, dat willen we allemaal wel! Met de feestdagen achter de rug is dat voor velen van ons weer een uitdaging.
Je herkent het wel: je trekt je broek aan, kijkt in de spiegel en denkt: er moet wat gebeuren, het is tijd om te gaan afslanken.*
Maar hoe ondersteun je jouw stofwisseling op een gezonde en natuurlijke manier? Iedereen weet dat beweging belangrijk is, en dat een crashdieet voor de meesten alleen op korte termijn werkt, omdat het moeilijk vol te houden is. Helpt een supplement als Groene Thee extract dan wel bij afslanken?

Stofwisseling, wat is dat?

Metabolisme, ook wel stofwisseling genoemd, is van grote invloed op je lichaamsgewicht. Onze stofwisseling zet voedingstoffen uit onze dagelijkse voeding om in bouwstoffen en energie. Bij een snelle stofwisseling verbrand je sneller calorieën en verlies je eerder gewicht. De snelheid van je metabolisme is afhankelijk van verschillende factoren zoals je leeftijd, geslacht, voeding en beweegpatroon, hormoonhuishouding en erfelijke aanleg.

Hoe kun je je metabolisme versnellen?

Als je graag wilt afslanken of juist een gezond gewicht wilt behouden dan zijn er verschillende natuurlijke manieren om je stofwisseling te versnellen:

  • Regelmatige beweging, het trainen van je spieren versnelt je stofwisseling, wanneer je de dag start met beweging werkt dit de gehele dag door.
  • Breng kleine aanpassingen aan in je voedingspatroon, die je ook op lange termijn vol kunt houden. Zoals meer water en thee drinken, vaker eiwitten, proteïnen en pittig voedsel zoals pepers toevoegen aan je menu.
  • Het gebruik van een Groene Thee supplement als steuntje in de rug. Groene thee bevat gezonde plantenstofjes zoals cafeïne en EGCG, die een krachtig effect kunnen hebben op de stofwisseling en je bloedsuikerspiegel in balans houden.*

Helpt Groene Thee extract bij afslanken?

Groene Thee extract is rustgevend en is goed voor je weerstand. Bovendien staat het erom bekend dat het de vetstofwisseling in het lichaam ondersteunt, waardoor groene thee kan helpen op gewicht te blijven.* Daarom wordt groene thee extract vaak aan afslanksupplementen toegevoegd. Groene thee extract levert dus een bijdrage aan de vetverbranding, wat belangrijk is bij afslanken.* Echter zijn het merendeel van de wetenschappelijke studies naar het effect van groene thee bij afslanken gedaan naar supplementen met groene thee extract, en nauwelijks naar het drinken van groene thee.

Hoe kies je een supplement Groene Thee extract van goede kwaliteit?

De omstandigheden vanaf de groei tot de oogst van groene theeblaadjes, tot aan het trekken van een kop thee kunnen steeds variëren, waardoor er veel kwaliteitsverschil op de markt is. Ook verschilt het drinken van groene thee sterk met de inname van een supplement. Eén capsule met 410 mg Groene Thee extract van APB Holland bevat bijna zes keer zoveel werkzame stoffen als in een kopje groene thee. Het Groene Thee extract van APB Holland is en gestandaardiseerd op 98% polyfenolen, 70% catechinen en 40% EGCG. Bij dit supplement is een effectieve dosis groene thee gegarandeerd. Een bijkomend voordeel is dat dit supplement enkel puur groene thee bevat en volledig vrij is van kunstmatige kleur- smaakstoffen, vulstoffen of bindmiddelen.

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie