Menu
Winkelwagentje

Rhodiola Rosea supplementen

Rhodiola Rosea, ook bekend als 'rozenwortel,' is een kruidachtige plant die van nature voorkomt in koude klimaten. Het helpt bij geestelijke druk en inspanning*. Lees alles over Rhodiola Rosea supplementen, wat ze doen voor je lichaam en hoe je ze eenvoudig kunt bestellen. * Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie
Kruidencomplex Energie capsules Futloos, gespannen, schiet snel in de stress of snel geprikkeld. Herken je deze klachten? Je bent niet alleen. De Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) heeft in 2020/2021 een onderzoek uitgevoerd waaruit is gebleken ..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
APB Rhodiola Rosea capsules. Rhodiola Rosea - of rozenwortel - is een plant uit de vetplantenfamilie. De plant groeit in koude delen van Europa en Azië. De wortel kent een lange gebruiksgeschiedenis in de traditionele geneeskunde. Wat is Rhodiola Rosea? Rhodiola rosea is een bloeiend kruid da..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Stress Aid van Together bevat o.a. drie adaptogene kruiden: schisandra, ashwagandha en rhodiola en het mineraal magnesium. Alle voedingswaarden zijn afkomstig van voedsel, oceaan bronnen en plantaardige ingrediënten. Het stress aid-supplement van Together is gecreëerd  Dit supplement bevat ..
Vanaf €9,77
Excl. BTW:€12,81
1 - 3 van 3 (1 pagina's)

Wat is Rhodiola Rosea precies?

De wetenschappelijke naam van deze plant is Rhodiola Rosea. 'Rhodiola' komt van het Griekse woord 'rhodon,' wat roos betekent. De naam is gebaseerd op de roosachtige geur van de wortels wanneer ze worden gebroken. 'Rosea' verwijst naar de roze kleur van de wortels.

Rhodiola groeit in koude klimaten, voornamelijk in arctische en bergachtige regio's van Europa en Azië. Het is een kruidachtige plant die zich aanpast aan extreme omstandigheden, zoals kou en hooggelegen gebieden. De plant heeft dikke bladeren, in feite is het een vetplant. Vandaar dat het een taaie rakker is, in die dikke bladeren slaat hij vocht op. Daarnaast verschijnen ook nog roze of geelachtige bloemen.

Rhodiola Rosea wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde van de landen waar het groeit. Hier werd het ingezet vanwege antioxidante* en adaptogene* eigenschappen.

Waar is Rhodiola Rosea goed voor?

Rhodiola Rosea supplementen hebben verschillende voordelen voor je gezondheid.

Rhodiola Rosea:

  • Ondersteunt de normale functie van het maag-darmkanaal*
  • Helpt bij het omgaan met stress (adaptogeen)*
  • Is een antioxidant*
  • Draagt bij tot een normale bloedcirculatie*
  • Draagt bij aan een normale energiehuishouding*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Rhodiola Rosea supplementen

Rhodiola kan wel in Nederland groeien, maar over het algemeen doet de plant het beter in een koudere omgeving. Daardoor hebben de in Nederland gekweekte planten vaak niet dezelfde concentratie aan werkzame stoffen.

Van deze stevige plant zijn het de wortels die in supplementen gebruikt worden.

De wortel van Rhodiola bevat meer dan 140 actieve ingrediënten, waarvan rosavin en salidroside tot de meest krachtige behoren. Rosavin is een adaptogeen*. Dat betekent dat het mogelijk ondersteuning biedt bij stressreacties en het vermogen van het lichaam om zich aan te passen aan verschillende stressfactoren. Salidroside is een andere krachtige verbinding die in Rhodiola Rosea wordt aangetroffen. Ook dit is een adaptogeen*.

In de capsules van APB vind je een fijne concentratie van de werkzame stoffen van Rhodiola.

Bijwerkingen

Over het algemeen worden Rhodiola Rosea supplementen gezien als veilig. In principe kunnen er bijwerkingen optreden. Houd je daarom altijd aan de aanbevolen hoeveelheid van het product.

Mogelijke bijwerkingen zijn:

  • Maagklachten. Sommige mensen kunnen last krijgen van maagklachten, zoals misselijkheid of buikpijn
  • Slaapproblemen. Hoewel Rhodiola Rosea vaak wordt beschouwd als een adaptogeen* dat kan helpen bij stress, kunnen sommige mensen slaapproblemen ervaren als gevolg van veranderingen in energieniveaus.
  • Allergische reacties. Net als bij elk kruidensupplement bestaat er een kleine kans op allergische reacties bij gevoelige individuen.

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Rhodiola Rosea supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over Rode klaver