Menu
Winkelwagentje
Magnesium Citraat 160 caps. 650mg puur
14 % korting

Magnesium Citraat 160 caps. 650mg puur

€21,45
€24,95
Excl. BTW: €19,68
 • Voorraad: In voorraad
 • SKU: APB18061
 • EAN: 8718868618061
 • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.

APB Magnesium citraat capsules.

Magnesium is het op drie na meest voorkomende mineraal in je lichaam. Het is nodig in elk weefsel van ons lichaam. Meestal halen we magnesium uit onze voeding, maar soms zijn magnesiumsupplementen nodig als het magnesiumgehalte te laag is. Lees alles over de magnesium citraat supplementen van APB.

Waarom is magnesium belangrijk in ons lichaam?

Magnesium is een mineraal dat overvloedig aanwezig is in het lichaam. Het zit van nature in veel voedingsmiddelen, wordt daarnaast toegevoegd aan andere voedingsmiddelen, is verkrijgbaar als voedingssupplement, en is aanwezig in sommige geneesmiddelen (zoals maagzuurremmers en laxeermiddelen). Magnesium is een cofactor in meer dan 300 enzymsystemen die diverse biochemische reacties in het lichaam regelen.

Magnesium wordt ook weleens het ‘vergeten elektrolyt’ (belangrijke opgeloste mineralen) genoemd.

Wat doet magnesium?

Magnesium is een essentieel mineraal dat niet door het lichaam zelf kan worden aangemaakt. Daarom moeten we het via de voeding voldoende binnenkrijgen. Er zijn veel lichaamsfuncties waarin magnesium een rol speelt.

Magnesium:

 • Draagt bij aan de instandhouding van sterke botten
 • Heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces
 • Helpt bij het opbouwen van (lichaams)eiwit
 • Magnesium biedt ondersteuning bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding
 • Heeft een gunstige invloed op een normaal energieleverend metabolisme
 • Is belangrijk voor (sterke) tanden
 • Draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen en concentratie
 • Is goed voor de werking van de spieren
 • Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
 • Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel

Magnesium speelt een belangrijke rol bij het doorgeven van signalen tussen je hersenen en lichaam. Het fungeert als de poortwachter voor de N-methyl-D-aspartaat (NMDA) receptoren, die zich in je zenuwcellen bevinden en helpen bij de ontwikkeling van de hersenen, het geheugen en het leren.

Bij gezonde volwassenen zit magnesium in de NMDA-receptoren, waardoor ze niet worden geactiveerd door zwakke signalen die je zenuwcellen onnodig kunnen stimuleren.

Magnesium citraat supplement van APB.

Magnesiumcitraat is verkrijgbaar in capsules en poedervorm. Het is een vorm van magnesium die vaak in supplementen voorkomt. Magnesiumcitraat is een zout, een ionische verbinding, dat positieve magnesiumionen en negatieve citraationen bevat - dezelfde negatieve ionen die citroenzuur vormen wanneer ze gecombineerd worden met positieve waterstofionen.

Magnesiumcitraat wordt gevormd door magnesiumoxide te combineren met citroenzuur, een reactie waarbij magnesiumcitraat en water ontstaan. Magnesiumcitraat lost gemakkelijk op in water, dus het kan in poeder-, capsule-, of vloeibare vorm worden gebruikt. Hierdoor is het een uitstekende bron van magnesium, dat gemakkelijk in de bloedbaan en de lichaamsweefsels wordt opgenomen.

Magnesium in voedsel.

Een gemakkelijke manier om voedingsmiddelen te onthouden die goede magnesiumbronnen zijn, is door te denken aan vezels. Voedingsmiddelen met veel vezels bevatten over het algemeen veel magnesium. Voedingsbronnen van magnesium zijn peulvruchten, volle granen, groenten (vooral broccoli, pompoen, en groene bladgroenten), zaden, en noten (vooral amandelen). Andere bronnen zijn zuivelproducten, vleeswaren, chocolade en koffie. Water met een hoog gehalte aan mineralen, of "hard" water, is ook een bron van magnesium.

Mogelijke bewerkingen magnesium.

Te veel magnesium uit voedsel is geen probleem voor gezonde volwassenen. Meer voorzichtigheid is geboden bij supplementen. Hoge doses magnesium uit supplementen of medicijnen kunnen misselijkheid, buikkrampen en diarree veroorzaken. Overschrijdt daarom nooit de aanbevolen dosis.

Magnesium in supplementen kan een wisselwerking hebben met sommige soorten antibiotica en andere medicijnen. Overleg met je arts of apotheker als je magnesiumsupplementen overweegt.

Magensium Citraat capsules online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Ingrediënten:

Magnesium citraat, cellulose capsule (HPMC)

Samenstelling per dagdosering van 3 capsules:

Magnesium citraat oxide 1575mg, waarvan elementair magnesium 242mg (64% RI*)

*RI = referentie inname

Dosering:

3x per dag 1 capsule met water innemen. Bij voorkeur tijdens de maaltijd.

Verpakking:

160 capsules

Reviews Over Magnesium Citraat 160 caps. 650mg puur

 • (5)

Totaal Reviews (2)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.