Menu
Winkelwagentje
Groenlipmossel extract 60 caps.

Groenlipmossel extract 60 caps.

€21,45
€24,95
Excl. BTW: €19,68
  • Voorraad: In voorraad
  • SKU: APB18177
  • EAN: 8718868618177
  • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.

APB Groenlipmossel capsules.

De groenlipmossel - ook bekend als de Nieuw-Zeelandse mossel, of de Latijnse naam Perna canaliculus - is een schelpdier dat inheems is in Nieuw-Zeeland. Het wordt overal ter wereld ingezet als supplement. Lees alles over groenlipmossel supplementen van APB.

De groenlipmossel.

De groenlipmossel is een hoofdvoedsel voor de inheemse Maori van de kusten van Nieuw-Zeeland. De mosselen staan bekend als de grootste mosselsoort ter wereld. De naam is afkomstig van het uiterlijk van de mosselen, omdat de schelpen groen van kleur zijn waar de twee zijden elkaar raken, wat lijkt op een paar groene lippen.

Waarom is groenlipmossel goed voor je?

De belangstelling voor de mogelijke gezondheidsvoordelen van de mossel begon in het begin van de jaren 1970, toen bepaalde gezondheidsproblemen van Maori inwoners aan de kust vergeleken werden met die uit het binnenland.
Omdat deze gezondheidsclaims nog niet officieel zijn goedgekeurd door de Europese Commissie, mogen we ze hier niet vermelden.

Groenlipmossel als supplement.

De groenlipmossel bevat verschillende vitamines, mineralen en omega 3-vetzuren, glucosamine en chondroïtine. Wetenschappers weten op dit moment nog niet welke verbindingen precies voor de voordelen van groenlipmossel zorgen. Er wordt nog onderzoek gedaan. Het is soms mogelijk om de mossel diepgevroren te kopen. Supplementen hebben als voordeel dat de concentratie groter is, en dus gemakkelijker te doseren. Bovendien is het mogelijk om ze langdurig te gebruiken, terwijl ontdooide mosselen kort houdbaar zijn.

De geschiedenis van de groenlipmossel.

Tot in de jaren 60 werden groenlipmosselen met de hand gevangen op rotsen, tussen de getijden. De vraag groeide echter, dus er werd gekeken naar andere methoden om daaraan te voldoen. De inheemse groenlipmossel (Perna canaliculus) werd gebruikt om een kweektechniek uit te proberen waarbij jonge mosselen (mosselspat) werden gekweekt aan touwen die aan vlotten hingen. De beschutte, schone wateren van de Nieuw-Zeelandse baaien, die rijk zijn aan voedzaam plankton, vormden een ideale omgeving.
Ingevroren groenlipmosselen in halve schelpen werden een belangrijk exportartikel. Tegen 2000 waren de mosselen het op één na belangrijkste exportproduct van Nieuw-Zeeland.

Bijwerkingen van groenlipmosselen.

Aangezien groenlipmosselen een soort schelpdieren zijn, kun je de supplementen beter vermijden wanneer je een allergie of intolerantie voor schelpdieren hebt.
Er is nog weinig bekend over het gebruik van groenlipmossel supplementen tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding. Om die reden kun je het beter vermijden.
Andere gerapporteerde bijwerkingen van groenlipmossel supplementen zijn onder meer vochtretentie, misselijkheid en maagklachten. Dit komt zelden voor.
Recentere studies hebben echter geen ernstige bijwerkingen gevonden die in verband worden gebracht met supplementen die de mossel bevatten.

Groenlipmossel van APB Holland is uniek door:

  • kosjere, halal, vegetarische capsules
  • capsule met vertraagde afgifte
  • opent zich pas in de darmen wat het risico op reflux of slechte adem minimaliseert
  • pure Groenlipmossel 4:1 premium extract, zonder verdere vulstoffen of bindmiddelen
  • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht

Ingrediënten:

Groenlipmossel, cellulose capsule (HPMC)

Samenstelling:

550mg Groenlipmossel extract 4:1. Dit staat gelijk aan 2200mg gedroogde groenlipmossels

Dosering:
1 - 2 capsules per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd.

Verpakking:

60 capsules

Reviews Over Groenlipmossel extract 60 caps.

  • (0)

Totaal Reviews (0)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.