Menu
Winkelwagentje
Omega3 forte 1000mg 100 softgels
14 % korting

Omega3 forte 1000mg 100 softgels

€21,45
€24,95
Excl. BTW: €19,68
 • Voorraad: In voorraad
 • SKU: APB18283
 • EAN: 8718868618283
 • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.

APB Omega 3 softgels

Omega 3 vetzuren zijn belangrijke vetten die we uit voeding moeten halen. Het zijn zogenaamde ‘goede vetten’, die bijvoorbeeld veel in vette vis te vinden zijn. Geen fan van vis, of eet je het niet zo vaak? Dan zijn de Omega 3 supplementen van APB een uitstekende aanvulling op een gezond eetpatroon.

Wat zijn omega 3 vetzuren?

Omega 3 is een familie van essentiële vetzuren die een belangrijke rol spelen in ons lichaam en een aantal gezondheidsvoordelen kunnen bieden. Ze helpen bij de opbouw en het behoud van een gezond lichaam, in wezen zijn ze essentieel voor de structuur van elke celwand die je hebt.
Aangezien ons lichaam omega 3 niet zelf kan aanmaken, moeten we het uit voeding halen.
De drie belangrijkste soorten zijn:

 • ALA (alfa-linoleenzuur)
 • DHA (docosahexaeenzuur)
 • EPA (eicosapentaeenzuur)

ALA komt vooral voor in planten, terwijl DHA en EPA vooral voorkomen in dierlijke voedingsmiddelen en algen.

Waarom is omega 3 goed voor je?

Je hoort vaak dat je voldoende omega 3 moet binnenkrijgen. Maar waarom is dat? De verschillende soorten omega 3 hebben elk hun eigen gezondheidsvoordelen:

DHA

 • De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen en hersenen van de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen (bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA en EPA.
 • Draagt bij tot het behoud van een normale hersenfunctie (bij een dagelijkse inname van 250 mg per dag)
 • Draagt bij tot het behoud van een normaal gezichtsvermogen (bij een dagelijkse inname van 250 mg per dag)

DHA en EPA

 • DHA en EPA dragen bij tot de instandhouding van normale triglyceridengehalten in het bloed (het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2000 mg DHA, de aanvullende dagelijkse inname van EPA en DHA mag samen niet meer dan 5 g bedragen)
 • Dragen bij aan de normale functie van het hart (250 mg per dag)
 • Dragen bij tot het behoud van een normale bloeddruk (3000 mg per dag)

(Triglyceriden zijn een type vet, of lipiden, die worden gebruikt als bron en opslagplaats van energie in het lichaam.)

Omega 3 supplementen.

Er is nog geen officiële aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor omega 3. De meeste gezondheidsorganisaties zijn het erover eens dat 250-500 mg EPA en DHA gecombineerd voldoende is voor volwassenen om hun algemene gezondheid op peil te houden. Zeker voor mensen die niet regelmatig vis of zaden eten, is het dan ook een goed idee om omega 3 supplementen te kiezen.

Omega 3 supplementen van APB.

De visolie in het omega 3 supplement van APB Holland is gewonnen uit ansjovis. Ansjovis is een koud water vis en heeft van nature een korte levensduur. APB Holland kiest voor ansjovis omdat het een niet bedreigde vissoort is. De capsules van APB worden bovendien in Nederland ontwikkeld en gemaakt, en bevatten geen vul- of bindmiddelen.

Voeding met omega 3.

Om genoeg omega 3 uit voeding te halen, wordt over het algemeen aangeraden om minstens twee keer per week vette vis te eten, die rijk is aan DHA- en EPA-omega-3-vetzuren. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Ansjovis
 • Haring
 • Makreel
 • Marlijn
 • Zalm
 • Sardines
 • Steur
 • Forel
 • Tonijn

Hoewel het eten van meer vette vis een goed idee is, bevatten sommige waarschijnlijk hogere gehalten aan kwik, polychloorbifenylen (PCB's) of andere giftige stoffen. Dit zijn onder andere makreel, wilde zwaardvis en haai. Andere vissen die veel kwik bevatten zijn marlijn en grootoogtonijn. Vissen als wilde forel en wilde zalm zijn veiliger.
Hoewel voedingsmiddelen die omega 3 vetzuren bevatten gezondheidsvoordelen hebben, kunnen sommige - zoals oliën en noten - calorierijk zijn. Eet ze dus met mate.

Hoe zit het met vetzuren?

Er zijn twee soorten vet - goede of gezonde vetten, waaronder enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten, en slechte of ongezonde vetten, waaronder verzadigde vetten en transvetten.
Onverzadigd of gezond vet is vloeibaar bij kamertemperatuur en wordt vast als het wordt afgekoeld. Het is goed voor je gezondheid.

Er zijn twee soorten onverzadigd vet:

 • Enkelvoudig onverzadigde vetten
 • Meervoudig onverzadigde vetten, die verder onderverdeeld zijn in omega 3 en omega 6 vetten

‘Onverzadigd' betekent dat ze een waterstofatoom missen. Op hun beurt hebben ze minstens één dubbele binding in de koolstofketen. Verzadigde vetten (zoals kokosolie, boter en dierlijke vetten) missen deze binding niet en hebben een volledige keten.
Zoals je waarschijnlijk al kunt raden, heeft een enkelvoudig onverzadigd vet één dubbele binding, en een meervoudig onverzadigd vet heeft veel (of meer dan één) dubbele binding.

Bijwerkingen van omega 3 supplementen.

Omega 3 visolie heeft weinig bijwerkingen, maar in enkele gevallen kunnen maagklachten, losse ontlasting of misselijkheden optreden. Dit gebeurt in de regel alleen bij een inname van meer dan 3 gram per dag. Overschrijd daarom niet de aanbevolen hoeveelheid (2 capsules van 1000 mg per dag).

Aanvullende informatie:

Bewaaradvies: Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Dosering: 2 softgels per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Hou je aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

De softgels zijn gemaakt met runder gelatine en dus niet geschikt voor vegetariërs. Zoek je Omega vetzuren die wel geschikt is voor vegetariërs? Kijk dan in het assortiment van Together, daar zijn alle producten 100% vegan.

Ingrediënten:

Visolie uit ansjovis, gelatine

Samensteling per dagdosering van 2 softgels

Visolieconcentraat 2000mg
- waarvan DHA 480mg
- waarvan EPA 720mg

Dosering:

2 softgels per dag

Verpakking:

100 softgels

Reviews Over Omega3 forte 1000mg 100 softgels

 • (0)

Totaal Reviews (0)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.