Menu
Winkelwagentje
Gember extract 90 caps.

Gember extract 90 caps.

€21,45
€24,95
Excl. BTW: €19,68
 • Voorraad: In voorraad
 • SKU: APB18399
 • EAN: 8718868618368
 • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.

APB Gember extract capsules.

Gember is een lekkere smaakmaker in veel gerechten, van zoet tot hartig. Het kan de hoofdrol spelen in een recept of een kleine, maar belangrijke bijrol spelen. Maar gember heeft ook een aantal fijne gezondheidsvoordelen. Met de gember extract capsules van APB heb je een stevige concentratie gember, om optimaal gebruik te maken van die voordelen. Lees er alles over.

Gember is een gezonde wortel

Gember is eigenlijk een wortelstok, geen wortel. Een wortelstok is een ondergrondse stengel. De gemberplant zelf is een kruid. Gember (Zingiber officinale) maakt deel uit van de Zingiberaceae familie, waartoe ook kurkuma en kardemom behoren. Je kunt zelf gember kweken van wortelstokken die je in de supermarkt kunt vinden, al doen gemberplanten het het best in een tropisch klimaat. Volwassen gember wortelstokken, die het meest in winkels worden verkocht, worden na 10-12 maanden geoogst.

Niet alleen de wortelstokken van gewone gember zijn eetbaar, maar ook de bladeren en scheuten. Ze hebben een minder scherpe smaak dan de wortelstok.

Gember (Zingiber officinale) is een wortel die van nature in Zuidoost-Azië groeit, de gemberwortel groeit goed in warme streken, aan de wortelstok groeien steeds weer nieuwe uitlopers. Gemberwortel staat in de Chinese gezondheidsleer al eeuwenlang bekend om haar gezondheidseffecten voor de spijsvertering en het immuunsysteem.

Zo werd in de Chinese en Griekse geschiedenis al gemberthee gemaakt voor de maag. Gember heeft een vrij sterke smaak en wordt ook in de Nederlandse keuken steeds vaker als smaakmaker gebruikt. Verse gember bevat veel werkzame stoffen (polyfenolen), met name gingerol, shogaol en zingiberene. APB Holland gebruikt 4 gram verse gemberwortel voor een capsule van 400 mg gember extract.

Gember extract als supplement

Gember extract wordt gemaakt van verpulverde, gedroogde gemberwortel. Gemalen gember heeft een aantal andere werkzame stoffen dan rauwe gemberwortel. Het proces van het maken van gemalen gember vermindert de hoeveelheid gingerol die het bevat. Gingerol is het actieve bestanddeel van gemberwortel dat vele gezonde eigenschappen heeft. Hoewel het dehydratatieproces de hoeveelheid gingerol vermindert, verhoogt het ook het gehalte van de verbinding shogaol, die misschien zelfs krachtiger en doeltreffender zijn. Er is dus niet één van de twee beter - gember extract of verse gember. Voor de gezondheidsvoordelen heeft gedroogde gember, omdat het geconcentreerder is en beter te doseren.

Eigenschappen van gember.

Gember: 
 • Ondersteunt het immuunsysteem*
 • Is goed voor een normale maag- en darmfunctie*
 • Is goed voor hart en bloedvaten*
 • Is goed voor behoud van soepele gewrichten*
 • Kan bijdragen aan energie en vitaliteit*
 • Ondersteunt de normale functie van de luchtwegen*
 • Helpt voor een comfortabel gevoel tijdens het reizen*
 • Is een antioxidant*

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Waar komt gember vandaan?

Gember houdt van een zacht klimaat en gedijt goed in het warme, tropische weer van de belangrijkste productielanden, zoals India, China, Fiji, Indonesië en Peru. Hoewel steeds meer mensen in andere delen van de wereld gember proberen te kweken, is de teelt het meest succesvol in tropische en subtropische klimaten. De gember gedijt bij veel regenval, houdt van rijke (vulkanische) grond en heeft een goede drainage nodig.

De gember in de capsules met gember extract komt niet uit Nederland, want we daar is het klimaat niet geschikt voor, maar de capsules van APB worden wel in Nederland geproduceerd. Zo weet je zeker dat je alleen de beste kwaliteit gember extract binnenkrijgt.

Geschiedenis van gember

De bekende geschiedenis van gember gaat ongeveer 5000 jaar terug. Over de herkomst wordt getwist, maar het medicinale en spirituele gebruik ervan werd voor het eerst gedocumenteerd in Zuidoost-Azië, India en China. Net als veel andere specerijen was gember ooit een kostbaar goed. In de 14e eeuw kostte een pond gember evenveel als een schaap. In het midden van de 16e eeuw ontving Europa meer dan 2000 ton gedroogde gember per jaar uit Oost-Indië. In de Middeleeuwen werd gember gebruikt om de pest te bestrijden en een tijdlang was gember zo populair dat het net als zout en peper op tafel werd gezet. In Groot-Brittannië werd het in de 19e eeuw in bier gestrooid (de bron van ginger ale). Inmiddels is gember niet meer weg te denken uit ons kruiden schap. En natuurlijk uit ons aanbod van kwalitatieve supplementen.

Hoeveel gember op een dag

Volwassenen mogen in principe niet meer dan 4 gram gember per dag innemen. Met de gember extract capsules van APB zit je aan een fijne hoeveelheid, namelijk 400 mg pure gember. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 2 capsules. Hoewel bijwerkingen van het innemen van gember zeldzaam zijn, kunnen ze soms een wisselwerking hebben met andere medicijnen of kruiden die u mogelijk gebruikt. Extreem hoge doses kunnen brandend maagzuur, winderigheid, diarree en irritatie rond de mond veroorzaken.

Gember extract van APB Holland is uniek door:

 • gestandaardiseerd 10:1 gember extract
 • gember extract zonder verdere vulstoffen of bindmiddelen
 • koosjere, halal, vegetarische capsule
 • capsule met vertraagde afgifte
 • zwarte pot beschermt tegen de invloed van licht, lucht en vocht

Gember,ook verkrijgbaar als vers geperst puur (biologisch) sap.

Naast gemberextract capsules hebben we ook puur gembersap. Versgeperst uit biologische gemberwortel en absoluut zonder toevoegingen. Puur te straf voor je? Maak er dan de lekkerste gemberthee mee die je kunt voorstellen. Een scheutje puur gembersap in een mok, heet water er op en klaar ben je. Zoek je een verfrissend drankje wat je zo kunt gebruiken? Kies dan voor Mandarijn-Gembersap, kant en klaar te gebruiken.

Aanvullende informatie:

Bewaaradvies: Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Dosering: 1 tablet per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Hou je aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Ingrediënten:

Gember, cellulose capsule (HPMC) geschikt voor vegetariers.

Samenstelling:

Gestandaardiseerd 10:1 gemberextract 400mg. Dit staat gelijk aan 4 gram verse gemberwortel

Dosering:

2 maal per dag 1 capsule voor de maaltijd innemen.

Verpakking:

90 capsules

Reviews Over Gember extract 90 caps.

 • (5)

Totaal Reviews (1)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.