![]() |
Alle Go-Now sappen zijn:
Daar de toevoeging van een minuscuul kleine hoeveelheid citroensap (uiteraard ook biologisch) zijn de sappen zeker een jaar houdbaar. Je hoeft ze ook niet in de koeling te bewaren zolang de fles gesloten is.
Eenmaal geopend zijn de sappen ongeveer 3 weken houdbaar in de koelkast.
Vanaf 2014 werd gember en kurkuma steeds populairder. Meer mensen raakten geïnteresseerd in gember en kurkuma vanwege de geneeskrachtige werking. Het zou onder andere goed zijn tegen hoofdpijn en slapeloosheid, een ontstekingsremmende werking hebben en zorgen voor een gezonde spijsvertering. We merkten dat de vraag naar onze producten toenam. Echter wilden wij onszelf onderscheiden door een gebruiksvriendelijk product te leveren. Zo ontstond het idee om de gember en kurkuma te persen tot sap! Er zijn twee varianten sappen: ‘Ready to Mix’ en ‘Ready to Drink’.
Deze lijn bestaat uit pure gembersap en pure kurkumasap. De naam zegt het eigenlijk al. Deze sappen zijn bedoeld om te mixen met bijvoorbeeld: thee, water, smoothies, vruchtensappen of maaltijden. De pure gembersap is verkrijgbaar in 200ml en 750ml flessen en de pure kurkumasap enkel in 200ml.
Deze variant is een mix van gember- of kurkumasap en mandarijnensap. De gember mix bestaat voor 80% uit gembersap en 20% mandarijnensap. Dit is de perfecte combinatie voor een gezonde gembershot. De kurkuma variant bestaat voor 15% uit kurkumasap en 85% uit mandarijnensap. Deze shots behouden hun pittige en krachtige smaak door de juiste hoeveelheid gember- en kurkumasap maar zijn toch direct drinkbaar door de fruitige smaak van de mandarijnen. Kortom een gezonde shot voor ieder moment van de dag!
Now Organic importeert de verse gember uit Dalian, China. Het heeft in meer dan vijftien jaar ervaring een breed netwerk opgebouwd bestaande uit boeren en leveranciers. De gemberwortels worden met de hand gerooid. Vervolgens gaat de gember naar onze eigen gember opslag- en verwerkingsfabriek in Dalian. Hier wordt de gemberwortel volledig automatisch gewassen en gedroogd. De verwerkte gember wordt vervolgens per vrachtschip naar Nederland geëxporteerd. In Nederland wordt de gember verwerkt tot sap. Dit gebeurt in een fabriek die is gespecialiseerd in het maken van sap uit groente en fruit. In dit proces wordt de gember eerst fijn gehakt tot een soort puree. Vervolgens gaat deze puree door een industriële sapmaker. Deze draait rond waardoor de sap en het pulp van elkaar worden gescheiden.
De pure gember- en mandarijnensap worden in de juiste verhouding gemixed en vervolgens afgevuld in flesjes. De laatste stap in het proces is het etiketteren en sealen in een tray van 12 flesjes.
De verse kurkuma komt uit Peru. Deze wordt lokaal gekocht en net als de gembersap geperst afgevuld in Nederland.
Ingrediënten:
Hoe maak je hem klaar?
Pers eerst anderhalve limoen uit. Voeg er 4 cl Go Now Gembersap aan toe. Vervolgens doe je een scheutje suikerwater en het eiwit van 1 ei in de shakebeker. Doe er dan een ijsblokje in en shaken maar!
Schenk de mocktail uit in een mooi lang glas en serveer de Pisco Sour met een schijfje verse gember op het glas. Cheers!
Waar komt de Pisco Sour vandaan?
De Pisco Sour is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De cocktail is een mix van Pisco (een sterke drank die lokaal wordt gebrouwen) en citroen of limoensap. Bovenop ligt dan meestal een laagje geklopt eiwit. Vaak zit er ook een beetje suikersiroop op en wordt het geserveerd met een ijsklontje erin.
Bij deze alcoholvrije cocktail wordt de Pisco vervangen door Pure Gembersap. Dit geeft dezelfde boost als de sterke drank maar dan natuurlijk zonder alcohol!
Hier hebben we de meest gestelde vragen over Go-Now biologische sappen verzameld, staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op .