Menu
Winkelwagentje

Groene koffie supplementen

Groene koffie, ook bekend als "ongebrande koffie," verwijst naar koffiebonen die nog niet zijn gebrand. En dus groen is. Lees hier wat groene koffiebonen supplementen doen, hoe ze gemaakt worden en hoe je ze gemakkelijk bestelt.

Groene koffie extract capsules
Nieuw 14 % korting
Brand: APB Holland
Groene koffie extract capsulesOorspronkelijk worden deze koffiebonen die vermalen worden tot groene koffie gevonden in het middelgebergte van Afrika. Afrikaanse stammen teelden deze bonen al lang voordat deze werden ontdekt door de Westerse wereld. Coffea arabicaGroene koffiebonen (Coffea arabica) i..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
1 - 1 van 1 (1 pagina's)

Groene koffie, wat is dat eigenlijk?

Groene koffie, echt lekker klinkt het niet. In feite zijn groene koffiebonen niets meer dan ongebrande koffiebonen. We kennen koffieboontjes als bruin en een beetje glimmend. Groene koffiebonen zijn niet het gebruikelijke brandproces ondergaan dat verantwoordelijk is voor de bruine kleur. Groen, in plaats van bruin dus.

De Latijnse naam voor de koffieplant, waarvan groene koffiebonen worden verkregen, is ‘Coffea’. Er zijn verschillende soorten koffieplanten binnen het Coffea geslacht. De meest voorkomende die worden gebruikt voor commerciële koffieteelt zijn Coffea arabica (Arabica-koffie) en Coffea canephora (Robusta-koffie). De groene koffiebonen worden meestal gewonnen uit de vruchten van deze koffieplanten. Dezelfde als waar de drank van wordt gemaakt.
Over het algemeen is groene koffie niet wat je drinkt als je koffie bestelt. De bonen worden dan eerst gebrand en smaken heel anders. Het wordt voornamelijk geconsumeerd in de vorm van supplementen of als een aparte koffiebereiding in enkele specifieke culturen. Groene koffie bevat echter nog steeds cafeïne, net als gebrande koffie, hoewel het cafeïnegehalte kan variëren afhankelijk van de soort en bereidingswijze.
Overigens wordt in andere delen van de wereld wel ‘koffie’ gezet met groene bonen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan in bepaalde delen van Ethiopië. In deze gebieden wordt de drank gemaakt door de ongebrande bonen te koken, wat resulteert in een drankje dat anders smaakt dan de gebruikelijke gebrande koffie.

Wat doet groene koffie voor je?

Groene koffie is populair geworden als supplement. Dat komt vooral door hun hogere gehalte aan natuurlijke verbindingen, zoals chlorogeenzuren en cafeïne. Groene koffie is populair geworden als een voedingssupplement en wordt vaak in supplementvorm verkocht, zoals groene koffie-extract van APB.

Koffie: van groene boon tot supplement

Ongebrande bonen zijn een stevig ingrediënt voor supplementen. Om die supplementen te verkrijgen wordt geen koffie gezet.

Koffiebonen die verwerkt worden tot supplementen komen uit dezelfde bes als de koffiebonen die voor het drankje gebrand zullen worden. De bes wordt ontdaan van zijn schil en vruchtvlees, waarna de groene bonen overblijven.
Vervolgens worden de bonen gedroogd om overtollig vocht te verwijderen. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, van traditioneel drogen in de zon tot moderne machines.
Dit is het gedeelte waar een deel van de bonen gebrand wordt om te gebruiken voor het populaire warme drankje. Na het drogen worden de bonen voor supplementen direct gemalen tot een fijn poeder. Dit poeder wordt vervolgens geëxtraheerd met oplosmiddelen zoals water of ethanol om de waardevolle bioactieve stoffen, waaronder chlorogeenzuren, eruit te halen.
Het resulterende extract wordt geconcentreerd en ten slotte gedroogd tot poeder- of capsulevorm, wat het gemakkelijker maakt om groene koffiebonen als supplement te gebruiken.

Waarschuwingen en mogelijke bijwerkingen van groene koffie supplementen

Groene koffie supplementen worden beschouwd als veilig wanneer ze in de aanbevolen dosering worden ingenomen. Ze bevatten wel cafeïne. Hierdoor kunnen sommige mensen gevoeligheid voor cafeïne ervaren. Dat kan bijwerkingen geven zoals nervositeit, slapeloosheid, maagklachten of een verhoogde hartslag.

Bovendien bevatten groene koffiebonen ook chlorogeenzuren, die bij sommige mensen maagklachten of diarree kunnen veroorzaken. Dit treedt vooral op bij hoge doseringen.
Groene koffie supplementen kunnen mogelijk wisselwerkingen hebben met bepaalde medicijnen, zoals medicatie voor diabetes of bloeddruk. Het kan de effecten van deze medicijnen beïnvloeden. Als je medicijnen gebruikt, is het raadzaam om met een zorgverlener te overleggen voordat je groene koffie supplementen neemt.

Groene koffie supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over Groene thee