Menu
Winkelwagentje

Vitamine A supplementen

Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine die van nature voorkomt in diverse voedingsmiddelen, vooral dierlijke producten. Ook zijn er vitamine A supplementen, om tekorten te voorkomen. Lees wat het doet en welke supplementen er zijn.
Nataos ADEK vitaminen Posome
12 % korting
Brand: Nataos
ADEK-posome capsules. ADEK staat voor de 4 basisvitaminen: A, D, E en K. ADEK-posome is een alles in één formule om je gezondheid een boost te geven. Terwijl vitamine D wellicht het meest bekend is, zijn de andere ADEK vitaminen lang stiefmoederlijk behandeld geweest. Wat zijn de specifieke ei..
€32,12 €36,50
Excl. BTW:€29,47
Nataos All in one plus vloeibare multi
onze tip! 15 % korting
Brand: Nataos
Nataos All in One Plus vloeibare multi. Nataos All in One is een vloeibare 'multi'. Waar we het woord 'multi' normaal gesproken samen zien met 'vitamine', is Nataos all in one plus meer dan dat: het bevat enorm veel vitaminen (een multivitamine), maar ook mineralen, kruiden en aminozuren. Niet vo..
€29,32 €34,50
Excl. BTW:€26,90
1 - 2 van 2 (1 pagina's)

Wat is vitamine A precies?

Vitamine A is vetoplosbaar en komt voor in dierlijke producten, zoals lever, eieren en zuivelproducten. Het wordt ook gevonden in bepaalde plantaardige producten, zoals wortelen, zoete aardappelen, spinazie en boerenkool.

Er zijn twee vormen van vitamine A: retinol en carotenoïden. Retinol is de actieve vorm van vitamine A en wordt gevonden in dierlijke producten. Carotenoïden zijn een voorloper van vitamine A en worden gevonden in plantaardige producten. Het lichaam kan carotenoïden omzetten in vitamine A, maar het proces is minder efficiënt dan het opnemen van retinol uit dierlijke producten.

Vitamine A supplementen

Als supplement is vitamine A populair bij mensen met een beperkt dieet of die een aandoening hebben die de behoefte aan vitamine A vergroot. Vegetariërs en veganisten kunnen daaronder vallen, maar ook mensen met een aandoening die de opname van voedingsstoffen verstoort.

Om tekorten te voorkomen kun je een supplement kiezen, zoals bijvoorbeeld Nataos ADEK vitaminen Posome.

Wat doet vitamine A in ons lichaam?

Vitamine A is belangrijk en heeft verschillende functies in het menselijk lichaam:

 • Vitamine A speelt een rol in het celspecialisatieproces
 • Het is goed voor het gezichtsvermogen
 • De vitamine levert een bijdrage in het gezond houden van de huid
 • Is voor het behoud van een goed ijzergehalte in het bloed
 • Vitamine A ondersteunt de afweer van het lichaam
 • Is ook goed voor de slijmvliezen (bijvoorbeeld in darmen en longen).

Wat gebeurt er bij een tekort aan vitamine A?

Omdat vitamine A van nature in veel voedingsmiddelen zit, komt een tekort niet zo veel voor. De symptomen lijken bovendien veel op andere aandoening. Een vitamine A tekort heeft vaak de volgende symptomen:

 • droge huid
 • droge ogen
 • dof haar
 • nachtblindheid
 • slechte wondgenezing

Raadpleeg bij deze symptomen ook altijd een arts.

Teveel vitamine A

Hoewel vitamine A belangrijk is voor een gezond lichaam, is het ook mogelijk om te veel van deze vitamine binnen te krijgen. Dat komt omdat het een vetoplosbare vitamine is. Dit betekent dat het niet gemakkelijk door het lichaam kan worden uitgescheiden en zich kan ophopen in de lever en andere weefsels. Wanneer te veel vitamine A zich ophoopt in het lichaam, kan het giftig worden en leiden tot een aandoening die bekend staat als hypervitaminose A. Dit kan leiden tot toxiciteit, met symptomen zoals misselijkheid, duizeligheid en vermoeidheid. De veilige bovengrens is 3000 microgram per dag (10.000 IE).

Vitamine A supplementen direct online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over vitamine B1