Menu
Winkelwagentje

Zink supplementen

Zink is een van de meest voorkomende spoorelementen in het lichaam. Het werkt samen met meer dan 300 verschillende enzymen, wat betekent dat het nodig is voor hun goede werking. Lees meer over zink en zink supplementen.
Merk: Biodream
Biodream Active Biodream Active bevat verschillende ingrediënten die elkaar aanvullen en gunstig kunnen zijn voor de energiehuishouding. Het bevat een combinatie van onder andere uit soja afgeleide ingrediënten en micronutriënten. Wat doet Biodream Active? Biodream Active bevat een combinatie ..
Vanaf €32,47
Excl. BTW:€45,83
Merk: Biodream
Energy Boost van Biodream is een uniek immuuncomplex supplementDit voedingssupplement is samengesteld uit verschillende natuurlijke kruiden (extracten) die het immuunsysteem ondersteunen. Energy Boost is handig als je wat extra weerstand kunt gebruiken Het supplement is het hele jaar door te gebruik..
Vanaf €13,97
Excl. BTW:€18,30
Merk: Biodream
Biodream Zink - Selenium capsules Zink en Selenium dragen bij aan het behoud van goed werkend immuunsysteem. Ze werken uitstekend samen. Biodream Zink–Selenium is een perfecte combinatie van van deze essentiële mineralen! De gezondheidsvoordelen van zink Zink kan niet door het lichaam zelf..
Vanaf €12,12
Excl. BTW:€17,11
APB Holland Blaas complexOngemakken aan de blaas, veel vrouwen en soms ook mannen krijgen hier één of meerdere keren in hun leven mee te maken. Om de blaas te ondersteunen op een natuurlijke manier heeft APB Holland een blaas complex ontwikkeld. Het is een natuurproduct en bevat een zorgvuldig u..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
APB Zink tabletten Zink is een voedingsstof die een groot aantal vitale functies in ons lichaam vervult. Omdat je lichaam van nature geen zink aanmaakt, moet je het via voedsel of supplementen binnenkrijgen. Lees alles over de zinksupplementen van APB. Wat doet zink? Zink is na ijzer het meest..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Unieke immuun-versterkende formule met vitamines C & D, Zink en Selenium. Alle ingrediënten zijn op basis van voeding verkregen. Door een zorgvuldig productieproces en lage temperaturen, blijven levende enzymen, fytonutriënten, aminozuren, sporenelementen en andere bioactieve co-factoren in de su..
Vanaf €10,47
Excl. BTW:€13,72
Speciaal ontwikkeld voor de unieke behoeften van de man: Men's Multi Vit van Together. Precies wat de moderne man nodig heeft. Speciaal ontwikkeld voor de unieke behoeften van de man: de Men s Multi Vit van Together. Precies wat de moderne man nodig heeft. Alle voedingswaarden zijn..
Vanaf €10,47
Excl. BTW:€13,72
Deze Multivitamine van Together bevat alle essentiële vitaminen en mineralen voor een vegan lifestyle. Zo bevat dit supplement een mix aan: jodium, zink, ijzer, vitamine B12, calcium en beta-caroteen. Alle ingrediënten zijn op basis van voeding verkregen. Door een zorgvuldig productieproces ..
Vanaf €11,87
Excl. BTW:€15,56
Speciaal ontwikkeld voor de unieke behoeften van de vrouw: de Woman’s Multi Vit van Together. Precies wat de moderne vrouw nodig heeft. Alle voedingswaarden zijn afkomstig van voedsel, oceaan bronnen en plantaardige ingrediënten. De supplementen worden geproduceerd onder gecontroleerde omstandig..
Vanaf €9,77
Excl. BTW:€12,81
Stress Aid van Together bevat o.a. drie adaptogene kruiden: schisandra, ashwagandha en rhodiola en het mineraal magnesium. Alle voedingswaarden zijn afkomstig van voedsel, oceaan bronnen en plantaardige ingrediënten. Het stress aid-supplement van Together is gecreëerd  Dit supplement bevat ..
Vanaf €9,77
Excl. BTW:€12,81
Deze Beautiful hair, skin en nails formule van Together is speciaal ontwikkeld om huid, haar en nagels van binnenuit te voeden. Op basis van 10 zorgvuldig geselecteerde vitamines en mineralen. Op basis van 10 zorgvuldig geselecteerde vitamines en mineralen, waaronder: Niacine (vitamine B3), Zink,..
Vanaf €13,97
Excl. BTW:€18,31
Zink is nodig voor de activiteit van meer dan 300 enzymen die helpen bij het metabolisme, de spijsvertering, de zenuwfunctie en vele andere processen. Bio zink van Together is gemaakt van biologische guavebladeren en bevat alle natuurlijk voorkomende co-enzymen en co-nutriënten die in het guavebl..
Vanaf €9,77
Excl. BTW:€12,81
1 - 12 van 12 (1 pagina's)

Waarom is zink goed voor je?

Zink is een belangrijke stof voor ons lichaam, waar het verschillende, belangrijke functies vervult.
Zink:

 • Zink is goed voor het skelet
 • Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
 • Is goed voor het gezichtsvermogen
 • Zink helpt lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf (als antioxidant)
 • Helpt bij het celdelingsproces
 • Speelt een belangrijke rol bij geestelijke inspanning en activiteit
 • Zink speelt een rol bij de normale opbouw en afbraak van koolhydraten, vetten, eiwitten en DNA
 • Voor het behoud van glanzend haar en normale nagels
 • Zink draagt bij aan een normale hormoonhuishouding
 • Helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit
 • Zink draagt bij tot een normaal zuur-basemetabolisme
 • Is goed voor de vruchtbaarheid van de man

Het menselijk lichaam bevat ongeveer 2-3 gram zink (maar de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in de voeding of supplementen ligt hoger), voornamelijk in de botten, spieren, huid en haren.
Zink wordt opgenomen in het lichaam via de darmen en wordt opgeslagen in de lever, spieren en botten. Het lichaam kan zink niet zelf aanmaken, dus het moet via de voeding of supplementen binnenkomen.

Zink komt ons lichaam binnen in verschillende voedingsmiddelen zoals vlees, noten, volkoren granen en zuivelproducten en schaal- en schelpdieren, zoals garnalen en mosselen.

Zink supplementen

Zink supplementen worden om verschillende redenen gebruikt. Zo worden supplementen ingezet om een zink tekort te verhelpen of te voorkomen. In Nederland komen zinktekorten eigenlijk niet voor, maar als je vermoedt dat je niet voldoende zink binnenkrijgt in je voeding, kun je suppletie overwegen. Ook worden zink supplementen gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen wanneer dat een steuntje in de rug kan gebruiken.

Om die laatste reden wordt zink vaak gecombineerd met andere vitaminen of mineralen die het immuunsysteem ondersteunen, zoals Zink - Selenium capsules van Biodream of Zink Methionine tabletten van APB. Zink is ook een veel toegepast ingrediënt in multivitamines zoals Vegan Multi van Together Health

Verschillende soorten zink in supplementen

Er zijn verschillende vormen van zinksupplementen beschikbaar, waaronder:

 • Zinkoxide. Dit is een voordelige vorm van zink en wordt vaak gebruikt om wonden te behandelen. Het is echter minder goed opneembaar dan sommige andere vormen van zink.
 • Zinkgluconaat. Goed opneembaar, veel gebruikt in bijvoorbeeld in combinatie met andere stoffen die het immuunsysteem ondersteunen.
 • Zinkacetaat. Net als zinkgluconaat wordt zinkacetaat vaak toegevoegd aan zuigtabletten tegen verkoudheid.
 • Zinkpicolinaat. Volgens onderzoek het best opneembaar.
 • Zinkcitraat. Heeft een minder bittere smaak.

Zink is een teamspeler

Zink werkt samen met andere vitaminen en mineralen in het lichaam om verschillende belangrijke functies uit te voeren. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe zink samenwerkt met andere voedingsstoffen in het lichaam:

 • Vitamine A: zink is betrokken bij de opname en gebruik van vitamine A in het lichaam.
 • Vitamine D: zink is nodig voor de productie van het hormoon vitamine D in de huid. Vitamine D is belangrijk voor de opname van calcium en de gezondheid van de botten.
 • Koper: zink en koper werken samen om het immuunsysteem te ondersteunen. Als je regelmatig zinksupplementen neemt, is het een goed idee om ook koper aan te vullen.
 • Eiwitten: zink is betrokken bij de synthese van eiwitten in het lichaam en helpt bij het herstellen van beschadigde eiwitten.

Zink supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.