Menu
Winkelwagentje

Holy basil supplementen

Holy basil, ook bekend als ‘Tulsi’ in het Hindi (Ocimum tenuiflorum is de Latijnse naam), is een heilige en aromatische plant. Je komt ‘m tegen in de traditionele geneeskunde in culturen van Zuid-Azië. Lees alles over heilige basilicum en holy basil supplementen.
Holy Basil puur 440mg 90 caps.
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Holy Basil capsules. Holy Basil (Ocimum tenuiflorum), in het Hindi bekend als tulsi, is een plant die inheems is in India. Hij wordt vaak gebruikt in de traditionele Indische geneeskunde, de Ayurveda. Lees hier waarom dit kruid de naam heilige basilicum draagt. Holy basil, heilige basilicum..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
1 - 1 van 1 (1 pagina's)

Holy basil, heilige basilicum of tulsi: een kruid met vele namen

Holy basil is Engels voor heilige basilicum. Beide namen zijn gangbaar in Nederland. De plant hoort niet bij de familie van de basilicumplanten, maar bij de familie van de muntplanten (Lamiaceae). Ze worden voornamelijk gekweekt in India, Thailand en andere delen van Zuidoost-Azië.

Heilige Basilicum heeft een rijke geschiedenis en wordt al duizenden jaren in India en omliggende regio's gebruikt. Het wordt beschouwd als een heilige plant in het hindoeïsme en wordt vaak geassocieerd met spirituele en genezende eigenschappen. In Indiase huizen en tempels wordt Tulsi vaak als heilige plant gekweekt en vereerd.

De heilige basilicumplant

Heilige Basilicum of Tulsi heeft opvallende groene bladeren die enigszins ovaal van vorm zijn en een kenmerkende geur hebben die doet denken aan kruiden en kruidnagel, een beetje gluhwein achtig. De plant kan variëren in hoogte en heeft kleine, paarse of witte bloemen die in clusters groeien.

In het Sanskriet wordt holy basil ‘Tulsi’ genoemd, wat zoveel betekent als ‘de ongeëvenaarde’of ‘de heilige plant.’ Deze naam weerspiegelt de spirituele en genezende betekenis die aan de plant wordt gegeven.

Waarom is holy basil goed voor je?

Holy basil:

  • Draagt bij tot normale mentale prestaties*
  • Ondersteuning van de gezondheid van de luchtwegen*
  • Is een antioxidant*
  • Ondersteuning van de natuurlijke afweer van het lichaam*
  • Goed voor het hart*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Heilige basilicum supplementen

Holy Basil wordt al eeuwenlang gebruikt in traditionele geneeskunde, zoals Ayurveda en de traditionele Chinese geneeskunde. Ook in de Westerse wereld is het populair, als supplement. De holy basil capsules van APB zijn bijvoorbeeld heel goed en bevatten geen onnodige vul- en smaakstoffen.

Voor supplementen worden meestal de bladeren en soms de bloemen en stengels van holy basil gebruikt. Deze delen van de plant worden geoogst, gedroogd en verwerkt om extracten of poeders te verkrijgen die vervolgens worden gebruikt voor de productie van supplementen.

Meestal worden holy basil supplementen ongeveer op deze manier gemaakt, al varieert dat meestal per fabrikant:

  • De bladeren, bloemen en stengels van de heilige basilicumplant worden zorgvuldig geoogst op het juiste tijdstip om maximale potentie en kwaliteit te behouden.
  • De verzamelde delen worden gedroogd om de houdbaarheid te verlengen. Dit kan op natuurlijke wijze gebeuren of met behulp van gecontroleerde droogmethoden om de bioactieve stoffen te behouden.
  • Na het drogen doorgaan de bladeren, bloemen of stengels een extractieproces. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals het gebruik van oplosmiddelen, warmte of druk om de gewenste bioactieve verbindingen uit de plant te extraheren.
  • Het verkregen extract wordt geconcentreerd om de gewenste samenstelling te bereiken. Vervolgens kan het worden geformuleerd in verschillende supplementvormen, zoals capsules, tabletten of poeders.
  • Voordat de supplementen verkrijgbaar zijn, bijvoorbeeld hier op de site, ondergaan ze een strenge kwaliteitscontrole om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de hoogste normen voor zuiverheid, potentie en veiligheid.

Het uiteindelijke supplement bevat geconcentreerde en bioactieve stoffen uit de heilige basilicumplant.

Tulsi supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over Kattenklauw