Menu
Winkelwagentje

Canadese geelwortel supplementen

Canadese geelwortel is iets anders de ‘gewone’ geelwortel (Curcuma longa) die vaak wordt gebruikt als specerij en supplement. Canadese geelwortel, ook bekend als 'goldenseal' in het Engels en 'Hydrastis canadensis' in de wetenschappelijke naam, is een kruid dat afkomstig is uit Noord-Amerika. Lees alles over Canadese geelwortel supplementen en hoe je die eenvoudig kunt bestellen.
APB Canadese geelwortel extract capsules. De Canadese geelwortel (Hydrastis canadensis) is een kruid dat door de Amerikaanse Cherokee hoog werd ingeschat door haar positieve invloed op de gezondheid. ‘Hydrastis’ verwijst naar het Griekse hydra dat water betekent. De plant kan worden gevonden in de..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
1 - 1 van 1 (1 pagina's)

Wat is Canadese geelwortel precies?

Canadese geelwortel, ook bekend onder de wetenschappelijke naam 'Hydrastis canadensis,' is een kruidachtige plant die inheems is in Noord-Amerika. De naam 'Canadese geelwortel' verwijst naar de oorsprong van de plant, Noord-Amerika, en het heldere gele kleurende effect van de wortelstokken. 'Hydrastis' is afgeleid van het Griekse woord 'hydor,' wat water betekent, vanwege de voorkeur van de plant voor vochtige omstandigheden. De term 'goldenseal' weerspiegelt ook de gele kleur van de wortels en benadrukt het historische gebruik van het kruid.

De plant groeit in bosrijke gebieden en vochtige gronden, vaak te vinden in de oostelijke delen van Noord-Amerika. Canadese geelwortel heeft dan ook een lange geschiedenis van gebruik in inheemse Amerikaanse volksgeneeskunde.

Het deel van de Canadese geelwortel dat wordt gebruikt in supplementen, is voornamelijk de wortelstok. Deze wortelstokken bevatten verbindingen zoals berberine en hydrastine, die worden beschouwd als de actieve bestanddelen van het kruid.

Canadese geelwortel wordt gebruikt als een voedingssupplement, vaak in de vorm van capsules, tabletten of vloeibare extracten.

Waarom is Canadese geelwortel goed voor je?

Geelwortel is een andere naam die gebruikt wordt voor kurkuma. Canadese geelwortel is echter een eigen kruid, die zijn eigen voordelen heeft:

  • Het draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem*
  • Canadese geelwortel helpt het (natuurlijk) afweersysteem van de lichaamscellen*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door Europese Commissie

Geelwortel supplementen

Canadese geelwortel supplementen worden doorgaans gemaakt door de wortelstokken van de plant ‘Hydrastis canadensis’ te verwerken. Deze wortelstokken worden gedroogd en gemalen tot een fijn poeder, dat vervolgens wordt gebruikt om capsules, tabletten of vloeibare extracten te produceren.

Traditioneel wordt Canadese geelwortel in de inheemse Amerikaanse volksgeneeskunde gebruikt en het bevat verbindingen zoals berberine en hydrastine.

APB heeft zuivere Canadese geelwortel capsules, met maar liefst 4800 mg Canadese geelwortel.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl.

Canadese geelwortel supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over Gember