Menu
Winkelwagentje

Ginseng supplementen

In principe zijn er twee soorten ginseng: Siberische ginseng en Panax ginseng. Ze zijn niet hetzelfde en hebben ook net andere eigenschappen. Wél zijn het beide populaire supplementen. Lees alles over zowel Siberische ginseng supplementen als Panax ginseng supplement en hoe je ze eenvoudig kunt bestellen.
APB Panax Ginseng capsules. Panax ginseng is oorspronkelijk afkomstig is uit Korea. Het wordt daarom ook Koreaanse Ginseng genoemd. De wortel van de plant wordt gebruikt om supplementen van te maken. Lees waarom de pure panax ginseng supplementen van APB zo veel gebruikt worden. Panax ginseng s..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
APB Siberische Ginseng capsules. Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus), ook bekend als eleuthero, wordt al eeuwenlang gebruikt in oosterse landen, waaronder China en Rusland. Het is niet hetzelfde als Koreaanse ginseng (ook wel bekend als panax ginseng), maar heeft deels wel dezelfde eig..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Merk: Nataos
Nataos All in One Plus vloeibare multi. Nataos All in One is een vloeibare 'multi'. Waar we het woord 'multi' normaal gesproken samen zien met 'vitamine', is Nataos all in one plus meer dan dat: het bevat enorm veel vitaminen (een multivitamine), maar ook mineralen, kruiden en aminozuren. Niet vo..
€29,32 €34,50
Excl. BTW:€26,90
1 - 3 van 3 (1 pagina's)

Siberische ginseng: een adaptogeen*

Siberische ginseng, ook bekend als 'Eleutherococcus senticosus’, is een kruidachtige plant die afkomstig is uit Siberië en andere delen van Noordoost-Azië. Siberische ginseng hoort niet bij dezelfde botanische familie als Panax ginseng.

Het deel van Siberische ginseng dat vaak wordt gebruikt is de wortelstok. Deze is rijk is aan actieve verbindingen. Deze wortelstokken kunnen worden gedroogd en verwerkt tot supplementen in verschillende vorm. Denk aan thee, poeders en extracten in capsules of tabletten.

Siberische ginseng heeft een lange geschiedenis van gebruik in traditionele geneeskunde, vooral in de Aziatische landen. 'Siberische' verwijst naar de regio waar het kruid oorspronkelijk vandaan komt, Siberië. 'Ginseng' wordt toegevoegd vanwege de vergelijkbare toepassing van het kruid als adaptogeen*, vergelijkbaar met echte ginseng (Panax ginseng). De twee planten horen overigens bij verschillende botanische families.

Waarom is Siberische ginseng goed voor je?

Siberische ginseng:

 • Is een adaptogeen (ondersteunt bij fysieke en mentale stress reacties)*
 • Goed voor de bloedcirculatie*
 • Siberische ginseng ondersteunt de natuurlijk afweer van het lichaam en het immuunsysteem*
 • Ginseng helpt bij moeheid/vermoeidheid*
 • Het heeft een verzachtende invloed op luchtwegen*
 • Siberische ginseng werkt opbeurend*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Panax ginseng ondersteunt mentaal*

Panax ginseng, ook bekend als Aziatische ginseng of Koreaanse ginseng, is een kruidachtige plant die ook afkomstig is uit Noordoost-Azië. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in traditionele geneeskunde. De naam 'Panax' komt van het Griekse woord 'panacea,' wat 'geneesmiddel voor alles' betekent.

De plant Panax ginseng heeft karakteristieke langwerpige bladeren en kan een hoogte bereiken van ongeveer 30 tot 80 centimeter. De wortel van de ginsengplant wordt beschouwd als het meest waardevolle deel. Hier worden de panax ginseng supplementen dan ook van gemaakt.

Waarom is panax ginseng goed voor je?

Koreaanse ginseng:

 • Is goed voor de concentratie*
 • Het ondersteunt het immuunsysteem*
 • Helpt vermoeidheid tegen te gaan*
 • Panax ginseng is een antioxidant*
 • Ter ondersteuning van het hart *
 • Helpt bij het handhaven van een normale bloedsuikerspiegel, als onderdeel van een gezonde levensstijl*
 • Draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel*
 • Koreaanse Ginseng helpt beschermen bij veroudering*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Ginseng supplementen

Ginseng supplementen worden vaak gemaakt van extracten of poeders van de ginsengwortel. Deze supplementen zijn bedoeld als handige manier om ginseng toe te voegen aan je dieet. Ze kunnen verschillende vormen hebben, zoals capsules, tabletten of vloeibare extracten.

Een goed supplement op basis van Siberische ginseng is bijvoorbeeld dat van APB, waar de Siberische ginseng in capsules is verwerkt. Ook heeft APB heel goede Panax ginseng capsules in het assortiment.

Je kunt ginseng supplementen uitstekend gebruiken als onderdeel van je dagelijkse gezondheidsroutine. Supplementen zijn nooit een vervangen van een goed en gevarieerd dieet.

Ginseng supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over Groene koffie