Menu
Winkelwagentje

Astragalus supplementen

Astragalus, wetenschappelijk bekend als Astragalus membranaceus, is een kruid dat al voorkomt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het is afkomstig van de vlinderbloemfamilie en groeit voornamelijk in delen van Azië, zoals China, Mongolië en Korea. In Nederland wordt de plant ook weleens ‘hokjespeul’ genoemd, maar dat kan ook verwijzen naar andere varianten van astragalus. Lees alles over astragalus supplementen, over de plant en welke supplementen je hier direct kunt bestellen.
Astragalus puur 100gr. poeder
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Astragalus poeder Astragalus is een kruid dat al eeuwenlang wordt ingezet als supplement. Het werd al in de traditionele Chinese geneeskunde geïntroduceerd, en heeft daarin nog steeds een centrale rol. Ook in de westerse wereld leren we astragalus wortel steeds beter kennen. APB heeft capsule..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
Astragalus Puur 90 caps.
14 % korting
Brand: APB Holland
APB Astragalus capsules. Astragalus is een kruid dat al eeuwenlang wordt ingezet als supplement. Het werd al in de traditionele Chinese geneeskunde geïntroduceerd, en heeft daarin nog steeds een centrale rol. Ook in de westerse wereld leren we Astragalus wortel steeds beter kennen. APB heeft caps..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
1 - 2 van 2 (1 pagina's)

Wat is astragalus precies?

Astragalus is een meerjarige plant met kleine, geveerde bladeren en clusters van kleurrijke bloemen. Het heeft een lange geschiedenis van gebruik in de traditionele geneeskunde, waar het voornamelijk de wortels zijn die worden gebruikt.

Astragalus heeft de reputatie een veerkrachtige plant te zijn die goed gedijt in droge en zanderige omgevingen. Het heeft een diep en uitgebreid wortelstelsel dat helpt bij het opvangen van voedingsstoffen en het beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Hij groeit van oorsprong in China en komt nog steeds vooral in Azië voor.

Naast zijn gebruik in de traditionele geneeskunde, wordt astragalus soms ook gebruikt als sierplant vanwege de mooie bloemen die de plant krijgt, meestal in mei en juni. Je komt de plant weleens in Oosterse tuinen tegen.

Waarom is astragalus goed voor je?

Astragalus wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn werking. Nog steeds worden de gezondheidsvoordelen ervan goed onderzocht.

Astragalus:

  • Dient ter ondersteuning van gezonde hart- en bloedvaten*
  • Draagt bij tot het herstel van het lichamelijk en geestelijk welzijn*
  • Is een adaptogeen*
  • Draagt bij tot het behoud van een normale bloedsuikerspiegel* en bloeddruk*
  • Is een anti-oxidant*
  • Ondersteunt de natuurlijke afweer* en ondersteunt het immuunsysteem*
  • Ondersteunt een normale blaasfunctie*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door Europese Commissie

Astragalus supplementen

Astragalus groeit niet goed in Nederland, omdat het juist in droge omgevingen goed groeit. Het regent bij ons teveel. Gelukkig kun je astragalus supplementen van hoge kwaliteit gewoon online bestellen.

Zo kun je kiezen voor de Astragalus capsules van APB Holland. De capsules zijn gemakkelijk in te nemen, je hebt meteen de juiste dosis te pakken. Geen fan van capsules? Dan kies je voor het poeder, dat je door water, ontbijt of smoothie mengt.

Zo worden Astragalus supplementen gemaakt

Astragalus supplementen worden gemaakt van de astragaluswortels. De wortels worden meestal met de hand geoogst om ze niet te beschadigen. Hoeze verder verwerkt worden, is per fabrikant verschillend, maar in grote lijnen gaat dat zo.

Na de oogst worden de wortels grondig schoongemaakt en gedroogd. Het drogen heeft geen invloed op de werking, maar zorgt er wel voor dat astragalus langer houdbaar blijft. Dit drogen kan op een natuurlijke manier gebeuren, gewoon door ze aan de lucht te laten drogen, of met behulp van speciale methoden die gebruik maken van hete of koude lucht.

Als de wortels eenmaal droog zijn, kunnen ze vermalen worden tot een fijn poeder. Dit poeder wordt dan gebruikt als ingrediënt voor capsules, tabletten of poedervormige supplementen die we kunnen slikken.

Sommige fabrikanten maken ook extracten van astragalus door de wortels te laten weken in water of alcohol. Het extract kan gebruikt worden om vloeibare supplementen, tincturen of extractpoeders te maken.

Astragalus: een kruid met een rijke geschiedenis

Astragalus heeft een geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Het kruid wordt dan al gebruikt de traditionele Chinese geneeskunde, waar het nu nog in voorkomt. In de oude geschriften, zoals de ‘Huangdi Neijing’, werd astragalus al genoemd als een waardevol kruid. Dat is een verzameling van medische kennis, principes en filosofieën en één van de peilers van de traditionele Chinese geneeskunde.

Naast China wordt astragalus ook gebruikt in andere Aziatische landen, zoals Mongolië en Korea. In de moderne tijd heeft astragalus ook interesse gewekt buiten traditionele geneeskundige kringen. Wetenschappers en onderzoekers bestuderen het vanwege de mogelijke voordelen ervan en over de hele wereld is het een populair supplement.

Bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen

Hoewel astragalus over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen waar je misschien rekening mee moet houden:

  • Heb je een auto-immuunziekte, dan kun je voor gebruik van supplementen het beste eerst met een arts of apotheker overleggen.
  • Astragalus kan de bloedsuikerspiegel verlagen, dus mensen die medicijnen gebruiken om de bloedsuikerspiegel te reguleren, kunnen het beste eerst met een arts overleggen.
  • In sommige gevallen kan astragalus milde maagklachten veroorzaken, zoals misselijkheid of diarree.

Het is altijd verstandig om met een arts te overleggen voordat je astragalus gebruikt wanneer je andere medicijnen gebruikt, zwanger bent, borstvoeding geeft of een bestaande medische aandoening hebt.

Astragalus supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over Brandnetel