Menu
Winkelwagentje

Vitamine B2 supplementen

Vitamine B2 (riboflavine) is een wateroplosbare vitamine die belangrijk is voor de energieproductie in het lichaam. Wateroplosbaar betekent dat het lichaam het niet kan opslaan en dat het teveel aan vitamine B2 uitgescheiden wordt via de urine. Lees wat het doet, hoe een tekort eruit ziet en welke supplementen er zijn.
Deze Beautiful hair, skin en nails formule van Together is speciaal ontwikkeld om huid, haar en nagels van binnenuit te voeden. Op basis van 10 zorgvuldig geselecteerde vitamines en mineralen. Op basis van 10 zorgvuldig geselecteerde vitamines en mineralen, waaronder: Niacine (vitamine B3), Zink,..
Vanaf €13,97
Excl. BTW:€18,31
Compleet vitamine B complex met vitamine c uit citrus en 100% vegetarisch. Onderzoek toont aan de alle Nederlanders eigenlijk een tekort aan vitamine B hebben. Met de B-vitamin complex van Together krijg je alle benodigde vitamines B gemakkelijk binnen. Alle ingrediënten in dit supplement zijn op..
Vanaf €9,07
Excl. BTW:€11,89
1 - 2 van 2 (1 pagina's)

Wat is riboflavine, of vitamine B2?

Vitamine B2 komt van nature voor in veel voedingsmiddelen, waaronder melk en zuivelproducten, vlees, eieren, vis en groene bladgroenten. Het is echter gevoelig voor licht en bederfelijk. Graanproducten hebben misschien niet veel natuurlijk voorkomende riboflavine tegen de tijd dat je ze binnenkrijgt. Daarom worden ontbijtgranen en brood soms verrijkt met riboflavine.

In het lichaam wordt vitamine B2 omgezet in twee co-enzymen genaamd flavinemononucleotide (FMN) en flavine-adeninedinucleotide (FAD). Deze co-enzymen spelen een belangrijke rol bij de energieproductie in de cellen en bij het metabolisme van voeding.

Wat doet vitamine B2 (riboflavine) in het lichaam?

Vitamine B2 speelt een aantal belangrijke rollen in het lichaam:

  • Riboflavine draagt bij tot de instandhouding van normale rode bloedcellen.
  • Het helpt energie vrij te maken uit de voeding.
  • Het is goed voor het gezichtsvermogen.
  • Vitamine B2 helpt bij het gezond houden van de huid.
  • Het bevordert de beschikbaarheid van ijzer uit lichaamsvoorraden.
  • Riboflavine heeft een anti-oxidatieve werking.
  • Het is goed voor de slijmvliezen.
  • Vitamine B2 helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen.
  • Ook is het goed voor het zenuwstelsel

Vitamine B2 supplement

Een riboflavine (vitamine B2) supplement kan een goed idee zijn als je een tekort hebt aan deze vitamine. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je niet voldoende voedingsmiddelen eet die rijk zijn aan vitamine B2, zoals zuivelproducten, vlees, vis en groene bladgroenten. Ook als je een ziekte hebt die de opname van voedingsstoffen moeilijk maakt, kan een supplement een goede aanvulling zijn.

Vitamine B-complex en samenwerking met andere voedingsstoffen

Vitamine B2 werkt nauw samen met andere B-vitaminen, zoals vitamine B1, B3, B5 en B6. Die vind je dan ook regelmatig samen in vitamine B-complex supplementen, zoals Vitamine B complex van Together.

Riboflavine is ook belangrijk voor de productie van glutathion, een tripeptide, een molecuul dat bestaat uit drie aminozuren: cysteïne, glycine en glutaminezuur. Daarnaast werkt het samen met andere voedingsstoffen, zoals ijzer en magnesium, om verschillende processen in het lichaam te ondersteunen. Je vindt de combinatie bijvoorbeeld in Multivitamine vrouwen van Together en Vegan Multi vitamine & mineralen.

Vitamine B2 tekort

Een tekort aan riboflavine kan leiden tot andere voedingstekorten, omdat riboflavine betrokken is bij de verwerking van voedingsstoffen. De voornaamste zorg is bloedarmoede, die optreedt als je niet genoeg ijzer binnenkrijgt.

Een tekort aan vitamine B2 kan leiden tot symptomen zoals een gebarsten lippen, een rode en pijnlijke tong, huidaandoeningen en vermoeidheid.

Riboflavine supplementen direct online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over vitamine B3