Menu
Winkelwagentje

Brandnetel supplementen

Brandnetel, ook bekend onder de wetenschappelijke naam Urtica dioica, is een vaste plant die we vooral kennen door de minder populaire, brandende eigenschappen. Dat is zonde, want brandnetel heeft veel meer positieve eigenschappen. Daarom zijn brandnetel supplementen gelukkig wel in trek. Lees er alles over.
APB brandnetel capsules Waar de brandnetel bij menigeen bekend staat als de plant die jeukende en prikkende huidirritaties kan veroorzaken, worden delen van de plant van oudsher al door de inheemse bevolking van Amerika gebruikt als voedsel én voor het bevorderen van de gezondheid . De grote brand..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
1 - 1 van 1 (1 pagina's)

Brandnetel is meer dan onkruid

De Latijnse naam voor brandnetel is Urtica dioica. ‘Urtica’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘uro’, wat ‘branden’ betekent. Je snapt wel waarom.

De brandnetelplant kan variëren in grootte, meestal tussen de 50 centimeter en 1,5 meter hoog. Ze groeien vaak in grote bossen bij elkaar, in bermen en weilanden. De bladeren van de brandnetel zijn hartvormig en hebben gekartelde randen. Wat brandnetels uniek maakt, is de aanwezigheid van brandende haartjes op de bladeren en stelen. Deze haartjes bevatten irriterende stoffen, zoals histamine, die bij aanraking een prikkend en branderig gevoel op de huid kunnen veroorzaken. De brandhaartjes werken namelijk als kleine naalden. Wanneer ze de huid raken, breken ze af en injecteren ze stoffen die een reactie veroorzaken. Het doet zeer en zorgt voor jeuk, roodheid en soms huiduitslag.

De brandnetelplant is wijdverspreid en komt voor in verschillende delen van de wereld, waaronder Europa, Azië, Noord-Amerika en Afrika. Hij gedijt goed in vochtige omgevingen en kan bijna overal groeien: in bos, weiland en zelfs op zandgrond. Brandnetels hebben een sterke groeikracht en kunnen zich snel verspreiden door middel van zaden en ondergrondse wortelstokken.

Dit kun je allemaal met brandnetel

Iedereen is weleens door brandnetels geprikt. De snelle verspreiding als onkruid helpt hun reputatie ook niet. Gelukkig worden ze ook gewaardeerd vanwege hun culinaire en medicinale toepassingen. De jonge toppen van de brandnetelplant worden bijvoorbeeld soms gebruikt in gerechten, waar ze kunnen worden gekookt of verwerkt in soepen, theeën en salades. Brandnetels worden ook gebruikt in traditionele kruidengeneeskunde voor verschillende doeleinden.

Waarom is brandnetel goed voor je?

Brandnetels worden in supplementen gebruikt, of er wordt thee of soep mee gemaakt. Dat komt door de fijne werking die brandnetels hebben. Ze:

  • Ondersteunen het immuunsysteem*
  • Helpen de gezondheid van het hart te behouden*
  • Dragen bij aan de functie van de urinewegen*
  • Brandnetels dragen bij aan de gezondheid van de luchtwegen*
  • Ondersteunen de bloedsomloop. Kan het gevoel van vermoeide en zware benen verminderen*
  • Ondersteunen de uitscheidende functie van de nieren*
  • Ondersteunen de vitaliteit van het lichaam/helpt je je energieker te voelen*
  • Helpen om gewrichten, spieren en pezen te ondersteunen*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door Europese Commissie

Brandnetel supplementen

Brandnetels worden gebruikt in thee, poeders en supplementen. Ze worden dan niet uit de berm geplukt. In plaats daarvan worden ze vaak gekweekt onder gecontroleerde omstandigheden, zodat de planten van goede kwaliteit zijn en vrij zijn van verontreinigingen.

een fijn supplement dat je kunt kiezen, zijn de Brandnetel extract capsules van APB, die alleen de beste kwaliteit brandnetel in hun product verwerken.

Brandnetel supplementen worden gemaakt door de plant te verwerken tot een vorm die geschikt is voor inname. Er zijn verschillende methoden die fabrikanten kunnen gebruiken.

Over het algemeen worden de bovengrondse delen van de brandnetel, zoals de bladeren en stelen, gebruikt. Deze delen worden zorgvuldig geoogst op het moment dat de plant zich in de optimale groeifase bevindt en maximale voedingsstoffen bevat. Dat is meestal in het voorjaar.

Na de oogst worden deze delen grondig gereinigd om eventueel vuil en andere verontreinigingen te verwijderen. Vervolgens kunnen ze worden gedroogd, bijvoorbeeld door ze aan de lucht te laten drogen of met behulp van speciale droogmethoden. Het drogen helpt om de houdbaarheid van de brandnetel te verlengen en de nutriëntendichtheid te behouden.

Eenmaal gedroogd kunnen de brandnetel delen vermalen worden tot een fijn poeder. Dit poeder kan vervolgens worden gebruikt als ingrediënt in capsules, tabletten of poedervormige supplementen. Het kan ook worden gebruikt om extracten te maken, waarbij de actieve verbindingen van de brandnetel worden geconcentreerd.

Brandnetel supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over Broccoli