Menu
Winkelwagentje

Zaagpalm supplementen

Zaagpalm, ook wel bekend als ‘saw palmetto’ in het Engels, is een kleine palmboom die voornamelijk in het zuidoosten van de Verenigde Staten groeit. De wetenschappelijke naam van deze plant is Serenoa repens, we hebben het in Nederland over zaagpalm of zaagpalmblad. Lees hier alles over zaagpalm supplementen en hoe je ze eenvoudig kunt bestellen.
Merk: Biodream
Biodream Flavoprost capsules. Biodream Flavoprost is een product voor mannen van boven de 40 jaar. Zaagpalmblad, ook bekend als Serenoa repens of Sabal serrulatum, is het werkzame bestanddeel in Biodream Flavoprost. Lees er alles over! Zaagpalmblad in Flavoprost. Biodream Flavoprost heeft ..
Vanaf €13,98
Excl. BTW:€19,73
Zaagpalm extract capsules
Nieuw 14 % korting
Merk: APB Holland
Zaagpalm extract capsulesDe zaagpalmblad is een kruid afkomstig van de kleine zaagpalm waaruit het serenoa repens extract wordt gehaald. De zaagpalm kan herkend worden aan zijn grote doornvormige bladeren in de vorm van een waaier.Waarom is rode klaver extract goed voor je?De plant is rijk aan flavo..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
1 - 2 van 2 (1 pagina's)

Zaagpalm, een supplement zonder scherpe randjes

De zaagpalm dankt zijn naam aan de scherpe, zaagvormige randen van de bladeren. De bessen van de plant zijn het meest gebruikte deel en worden vaak verwerkt tot supplementen. Die bessen zijn klein en hebben een ronde vorm. Ze zijn meestal donkerbruin tot zwart van kleur wanneer ze rijp zijn, ze lijken een beetje op olijven. De bessen verschijnen na de bloeiperiode van de plant, vaak in de herfst.

De bessen hebben een harde schil. Ze worden niet gegeten, vooral vanwege hun bittere smaak en textuur. In plaats daarvan worden ze vaak verwerkt tot extracten of supplementen om eventuele voordelen te benutten die aan de plant worden toegeschreven.

De geschiedenis van zaagpalm gaat al terug tot de inheemse Amerikaanse stammen, die de plant al lang gebruikten vanwege zijn mogelijke voordelen.

Waarom is zaagpalm goed voor je?

Zaagpalm is een populair supplement, met name bij mannen.

Zaagpalmblad:

  • Voor het behoud van de voortplantingsfunctie*
  • Ondersteunt de blaasfunctie bij BPH (Benigne Prostaat Hyperplasie, een goedaardige vergroting van de prostaat)*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Zaagpalm supplementen

Er wordt nog steeds volop onderzoek gedaan naar de werking van zaagpalmblad. De werkzame stoffen in zaagpalm supplementen zijn vermoedelijk vooral de lipofiele extracten die uit de bessen worden verkregen. Deze extracten kunnen bestaan uit verschillende plantaardige verbindingen, waaronder vetzuren en fytosterolen.

De meeste zaagpalmblad supplementen richten zich, vanwege de gezondheidsvoordelen, op mannen.

Zaagpalm wordt dan ook vaak gecombineerd met andere kruiden en voedingsstoffen, die elkaar aanvullen. Denk bijvoorbeeld aan zinkgluconaat en seleniummethioninelycopeen. Deze combinaties kunnen gericht zijn op het bevorderen van bepaalde aspecten van de gezondheid, zoals de prostaat*. Het gebruik van deze samenstellingen is bedoeld om nog meer voordelen te bieden dan elk supplement afzonderlijk, hoewel de specifieke interacties en versterkende mechanismen complex zijn.

Je vindt deze combinatie bijvoorbeeld in Flavoprost capsules van Biodream.

Mogelijke bijwerkingen

Het gebruik van zaagpalm supplementen wordt over het algemeen als veilig beschouwd wanneer ze worden ingenomen volgens de aanbevolen doseringen. Er zijn over het algemeen weinig bijwerkingen gemeld bij het gebruik van zaagpalm. In sommige gevallen kunnen milde maagklachten of spijsverteringsproblemen optreden.

Supplementen zijn nooit een vervanging van gezonde en gevarieerde voeding. Ze zijn hier slechts een aanvulling op. Twijfel je over de combinatie van zaagpalm supplementen met andere medicijnen, vraag dan een arts om informatie.

Zaagpalm supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over Zouthout