Menu
Winkelwagentje

Zuurzak supplementen

Het klinkt als een zachtaardig scheldwoord, maar het is een tropische vrucht: zuurzak. Het is enorm lekker en wordt gebruikt in hartige gerechten en in zoetigheid. Maar het zit ook bomvol vitaminen en mineralen. Lees hier wat zuurzak extract voor je doet en hoe je het gemakkelijk bestelt.
Zuurzak puur capsules
Nieuw onze tip! 14 % korting
Brand: APB Holland
Zuurzak puur capsules APB HollandZuurzak is een caloriearme vrucht met onder meer mineralen als magnesium, ijzer en kalium, vitamine C, thiamine, riboflavine, foliumzuur en niacine. De vrucht is een rijke bron van vitamines A en B, eiwitten, calcium, fructose en vetten.Wat is zuurzak?Zuurzak, ook be..
€21,45 €24,95
Excl. BTW:€19,68
1 - 1 van 1 (1 pagina's)

Wat is zuurzak?

Zuurzak, ook bekend als graviola, is een tropische boom die voorkomt in Zuid-Amerika, Afrika, Zuidoost-Azië en de Stille Zuidzee-eilanden. De wetenschappelijke naam van de plant is Annona muricata. Deze groenblijvende boom staat bekend om zijn vruchten, die ovaal (peervormig) van vorm zijn en een groene schil hebben met zachte stekels. De binnenkant is wit, met zwarte pitjes. Die pitjes zijn niet lekker, ze smaken bitter.

Zuurzak supplementen

De bladeren, schors, wortels, zaden en vruchten van de zuurzakboom bevatten verschillende natuurlijke verbindingen, zoals alkaloïden, acetogeninen, flavonoïden en andere bioactieve stoffen. Deze delen worden allemaal gebruikt om supplementen van te maken.
Van zuurzak wordt dan ook al lang thee getrokken. Dat komt al terug in traditionele geneeswijzen.

Uiterlijk van de zuurzakboom

De zuurzakboom kan tot wel 8 meter hoog worden en heeft donkergroene, glanzende bladeren die elliptisch van vorm zijn. De bloemen van de boom zijn geelgroen en hangen solitair aan lange stelen. De vruchten van de zuurzakboom zijn zo’n 15-20 centimeter lang en hebben een leerachtige, groene schil met zachte, puntige uitsteeksels.

Geschiedenis en naam

De zuurzakboom heeft een lange geschiedenis van gebruik in traditionele geneeskunde en voeding in de regio's waar hij voorkomt. De naam ‘zuurzak’ komt van de lichtzure smaak van de vrucht. Zuurzak wordt in Midden-Amerika al eeuwenlang gewaardeerd vanwege zijn veelzijdigheid en voedingswaarde.
Oorspronkelijk groeide de boom in Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Daar heet de boom ‘guanábana’. Inmiddels is hij over de wereld verspreid. Wel vooral in tropische gebieden.

Toepassingen

Zuurzak wordt vaak geconsumeerd in vers fruit, sappen, smoothies en desserts. De vrucht heeft een unieke smaak die een combinatie is van aardbei, ananas en citrusvruchten. De zaden worden meestal weggegooid, want die zijn bitter. Naast voeding wordt zuurzak ook gebruikt in traditionele geneeskunde voor verschillende doeleinden.

Mogelijke bijwerkingen

Het gebruik van zuurzak supplementen wordt over het algemeen als veilig beschouwd wanneer het op de juiste manier en onder toezicht wordt genomen. Er zijn echter enkele mogelijke bijwerkingen:

  • Bij langdurig gebruik kan zuurzak mogelijk zenuwschade en bewegingsproblemen veroorzaken. Het kan zelfs ernstige neuropathie veroorzaken die leidt tot symptomen die lijken op Parkinson, zoals trillen of stijve spieren. Als iemand al de ziekte van Parkinson heeft, kan zuurzak de symptomen verergeren.
  • Herhaaldelijk gebruik van zuurzak kan schadelijk zijn voor de nieren of de lever. Daarom moeten mensen met lever- of nierproblemen voorzichtig zijn en eerst met een arts overleggen voordat zuurzak extract wordt ingenomen.
Overleg ook eerst met een arts in het geval van:

  • hoge bloeddruk of medicijnen tegen hoge bloeddruk
  • diabetes
  • zwangerschap
  • borstvoeding
Dit geldt ook voor mensen die andere medicijnen gebruiken, omdat zuurzak supplementen mogelijk reageren met bepaalde medicijnen.

Zuurzak supplementen online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!
Je gezonde leven begint vandaag.

De volgende afdeling gaat over paddenstoelen