Menu
Winkelwagentje
Biodream Speltkaf hoofdkussen

Biodream Speltkaf hoofdkussen

€36,00
€49,95
Excl. BTW: €29,75
  • Voorraad: In voorraad
  • SKU: BD1000
  • EAN: 8716431001005
  • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.

Beschikbare opties

Heerlijk slapen op het speltkaf hoofdkussen. 100% ambachtelijk gemaakt in Zeeland.

Het Biodream Speltkussen is inmiddels een begrip geworden. Tienduizenden kussens vonden al hun weg naar zeer tevreden gebruikers over heel de wereld. Eigenlijk ook wel heel logisch; puur natuur, zo van het land, waar vind je dat nog?

Nu met gratis Dutch Harvest Sleepy Hemp thee!

Tijdelijk een verpakking Dutch Harvest Sleepy Hemp thee helemaal gratis bij je bestelling. (of de helft van de waarde als extra korting als je geen thee wilt hebben)
Sleepy Hemp thee is een heerlijk melange van de volgende biologisch kruiden:  Hennepblad en -bloem (53%), anijszaad (19%), kamille, hop, kaasjeskruid, valeriaan (4%) lavendel.

Voorgeschreven door therapeuten

Op een Biodream speltkafkussen slaap je gegarandeerd beter. Veel artsen en therapeuten schrijven dit kussen voor bij nek- en schouderklachten, slapeloosheid en diverse ongemakken.

Het Biodream Speltkussen laat zich door de structuur van het kaf van speltgraan heel makkelijk in iedere gewenste vorm drukken. Met één handbeweging breng je het kussen op de juiste hoogte en houding. Doordat het kafhulzen als het ware in elkaar grijpen houden ze de vorm van het kussen vast. speltkaf in Biodream speltkussen

Omdat elk lichaam anders is, de afstand van iemands wervelkolom t.o.v. de buitenkant van de schouder is bij niemand gelijk, is het juist zo belangrijk om een kussen te hebben wat je naar eigen gevoel kunt “modelleren“. Door vanaf de zijkant naar het midden te drukken breng je de juiste vorm aan in het kussen.

Tijdens de slaap zal de vorm van het kussen niet meer veranderen omdat de schillen van het speltkaf “in elkaar grijpen” en zodoende op hun plaats blijven liggen. Je zal dus niet weg zakken in het Biodream hoofdkussen met speltkaf.

Ambachtelijk gemaakt

Het Biodream speltkussen wordt met de hand gemaakt van een authentieke katoen, voorzien van een traditionele print. Omdat het kussen gevuld is met organisch materiaal kun je het niet uit wassen!
Je kunt het kussen lekker "opladen" door het in het zonnetje te leggen.
Uit ervaring weten we dat een Biodream speltkaf kussen ongeveer 4 - 7 jaar meegaat. In kleine investering dus waar je lang plezier van gaat hebben.

Kussensloop op maat

De afmetingen van het  Biodream speltkussen zijn ongeveer 47x47cm. Dat is iets kleiner dan een standaard hoofdkussen. Maar door de unieke eigenschappen van dit speltkussen is groter zeker niet nodig, sterker nog het zou de werking van het kaf zelfs tegenwerken.
Omdat standaard kussenslopen soms niet lekker passen is er een sloop op maat gemaakt voor het speltkussen. Uiteraard zijn de slopen, gemaakt van witte katoen, uiteraard wel gewoon wasbaar.

Speltgraan - oergraan

Biodream speltkussen met kussensloop

Het Biodream speltkussen is gevuld met het kaf van speltgraan. Spelt is een "oergraan" wat al sinds 5000 jaar voor onze jaartelling verbouwd wordt. Het kaf van de speltkorrel heeft unieke eigenschappen. Door de bijzondere vorm van het kaf "grijpen" de kafhulzen in elkaar en zorgen er voor dat het kussen jouw favoriete positie vast kan houden.

Het kaf wordt na het dorsen van het koren gescheiden. Het koren gaat naar de molen om verwerkt te worden tot meel voor o.a. speltbrood. Het kaf wordt na een speciale hitte behandeling verpakt in grote balen en naar sGravenpolder gebracht waar zij het gebruiken als vulling voor de originele Biodream spelkussens. Alle speltkafkussen worden door Biodream 100% ambachtelijk met de hand gemaakt. Het kan dus wel eens voorkomen dat je nog een klein draadje van onze naaimachine aan je kussen kunt vinden.

In de geschiedenis komt het gebruik van speltkussen en zelfs matrassen onder andere voor bij pasgeboren baby's. In Zwitserland is het lange tijd gebruikelijk geweest dat kinderen op een speltmatras sliepen.

Het speltkaf ruikt nog lichtjes naar het verse graan en "knispert" een beetje als het beweegt. Heerlijk slapen is dus gegarandeerd.

Het Biodream Speltkaf hoofdkussen kost € 49,95


Kan ik het speltkaf kussen wassen?

Nee, dat is niet mogelijk. Het speltkaf wat in het kussen zit mag niet nat worden. Vocht van zweten e.d is uiteraard geen probleem.

Hoe lang gaat dit kussen mee?

Wij adviseren om het kussen om de 4 jaar te vervangen. Uit de praktijk weten we dat er mensen zijn die het speltkussen 10 jaar of zelfs langer gebruiken. Gedurende de jaren gebruik zal de werking van het kussen wel afnemen. Het kaf wat in het kussen zit zal langzaam verpulveren en hierdoor pakken de kafhulzen minder goed in elkaar en zal de unieke werking afnemen. Daarnaast zullen er zich gedurende het gebruik van het hoofdkussen huid en haarschilfers ophopen in het kussen. Omdat dit kussen niet in de wasmachine kan is het aan te bevelen om het niet langer dan 4 jaar te gebruiken.

Zijn er ook andere afmetingen leverbaar?

Nee, het Biodream speltkaf hoofdkussen is er maar in één maat: 47x47cm. We zouden het hoofdkussen groter kunnen maken maar dat komt de unieke werking zeker niet ten goede. Daarnaast zou het kussen ook erg zwaar worden en niet meer goed hanteerbaar. Uit vele jaren ervaring weten we inmiddels dat deze maat de meest optimale afmeting is.

Passen mijn slopen om het kussen?

Het speltkaf kussen is iets kleiner dan een standaard hoofdkussen, gangbare slopen zullen dus wel passen allen zitten ze dan wel ruim om het kussen. Wij leveren een speciaal op maat gemaakte sloop van 100% katoen, deze kun je bestellen in onze webshop.

Kan ik het speltkaf kussen retour sturen?

Nee, dat is niet mogelijk. In verband met de hygiëne is het speltkaf kussen uitgesloten van het retourrecht.

Fabrikant: Biodream

Materiaal: Katoen
Vulling: Kaf van speltgraan, hittebehandeld

Bijzondere bepaling:
I.v.m. hygiëne is het niet mogelijk om dit product te retourneren.

Reviews Over Biodream Speltkaf hoofdkussen

  • (4.67)

Totaal Reviews (42)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.