Wat is Cannabinol?

Cannabinol (CBN) is één van de meer dan 100 cannabinoïden die in de hennepplant voorkomen. Vanwege de populariteit van CBD-olie is er steeds meer interesse voor cannabinol en de werking daarvan. Maar wat is CBN nu precies en waar gebruik je het voor? Wij leggen het hier voor je uit.

Wat is CBN?

CBN is het eindproduct van de productie van THC, de psychoactieve cannabinoïde in cannabis die zorgt voor een stoned of high gevoel. Lange tijd werd er niets met cannabinol gedaan, maar inmiddels blijkt dat CBN zich rechtstreeks met de cannabinoïde receptoren in ons lichaam bindt en dus op een andere manier aan ons eigen endocannabinoïde systeem. Dit is een deel van ons autonome zenuwstelsel die o.a. verantwoordelijk is voor het behouden van een stabiele fysiologische staat in het lichaam. Het endocannabinoïde systeem reguleert onder andere:
  • Slaap
  • Spijsvertering en eetlust
  • Motoriek
  • Geheugen
  • Bloeddruk

Doordat CBN lichaamseigen is, wordt het goed opgenomen in het lichaam. Het is van belang dat je endocannabinoïde systeem in balans is. Een goede balans wil zeggen dat signalen goed worden doorgegeven en het systeem z’n werk doet. Een disbalans kan vervelende gevolgen hebben voor de gezondheid. Het kan ervoor zorgen dat pijnprikkels minder goed worden doorgegeven, dat het immuunsysteem zwakker wordt of bijvoorbeeld dat slapen niet meer zo goed gaat.

CBD-olie zoals je ook in ons assortiment kunt vinden, is een draagolie waar CBN aan toegevoegd is. De draagolie is hennepolie waar CBN-extract aan toegevoegd is. Onze CBN-olie bevat 5% (500 mg) CBN en kan gebruikt worden in combinatie met CBD- en CBG- olie. Let op: CBN kan de effect van THC versterken.

CBN-olie Werking.

CBN werd lang gezien als een onnodig bijproduct, maar inmiddels is er veel waardering voor dit product omdat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het van alle cannabinoïden het meest kalmerend is. CBN is een cannabinoïde met hele lichte psychoactieve eigenschappen. Je wordt er niet high van maar CBN staat wel bekend om een rustgevend en verdovend (pijnstillend) effect. Omdat CBN-olie zich rechtstreeks bindt aan onze eigen cannabinoïde receptoren, is de werking van CBN-olie erg breed. Je kunt het gebruiken bij chronische pijn, bij slaapproblemen of zelfs bij angst en depressie.

Er is grote interesse in cannabinoïden in het algemeen vanuit de wetenschap en er zijn inmiddels ook al proeven gedaan met mensen waardoor goed inzicht is gekregen in hoe deze stoffen werken in ons lichaam. Helaas is er nog niet genoeg onderzoek gedaan om het een geregistreerd medicijn te mogen noemen. Hopelijk komt daar gauw verandering in door het toenemend aantal onderzoeken.

Hoe gebruik je CBN-olie?

Het gebruik van zowel CBD als CBN-olie is volledig legaal. Begin eerst met een paar druppels en bouw de hoeveelheid langzaam op. Houdt de druppels een halve minuur in je mond zodat ze zich vermengen met je speeksel en zo beter opgenomen worden. Slik het daarna door en neem eventueel nog een slokje water daarna. Het proeft ‘groen’ en licht-bitter, maar niet scherp of echt bitter als gal. Het effect van CBN-olie houdt ongeveer 5 uur aan na inname.

Als je het wilt gebruiken voor het slapen gaan, neem de CBN-olie dan een half uurtje voordat je naar bed gaat.

CBN-olie kopen.

Wanneer je CBN-olie wilt kopen, kies dan altijd voor de beste kwaliteit mogelijk. Zo weet je zeker dat je een hoogwaardig supplement hebt waar je veel profijt van zult hebben.