Afhankelijk van de seizoenen, kan de manier van verzorging voor je huid verschillen.

Waar je in de zomer vooral bescherming tegen de zon nodig hebt, zijn er in de wintermaanden andere factoren die je huid droger en gevoeliger kunnen maken.
Daarom helpen we je op weg met een aantal tips voor de verzorging van je huid in de winter.


De verzorging van je ‘winterhuid’

In de winter kan je huid wat droger aanvoelen dan de rest van het jaar. Vooral als het echt kouder wordt. Dat kan zich uiten in jeuk, roodheid en schilfertjes.
Dit komt doordat de talgproductie in de winter een stuk lager is en ook doordat de lucht vaak droger is. Talg zorgt ervoor dat de huid soepel blijft en vocht vasthoudt. Dus wanneer de huid minder talg aanmaakt, is deze droger. Dit kan zorgen voor droge handen en barstjes in je lippen.
Binnen staat de verwarming overal aan en omdat we vaak meer binnen verblijven, zijn we ook meer in een drogere omgeving. Dit draagt ook nog eens bij aan een drogere huid.

Gelukkig zijn er verschillende oplossingen die je huid helpen tijdens deze drogere maanden en is het niet nodig om daar in de winter veel last van te hebben.

Tip 1: beperk het douchen en hydrateer je huid daarna

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar water droogt je huid uit. Niet wanneer je het drinkt, maar wel wanneer je doucht of in bad gaat.. En wanneer het water heel heet is, droogt het je huid nog meer uit. En vooral de zeep die je daarbij gebruikt, helpt ook niet mee.
Het scheelt al veel wanneer je niet te lang doucht, de temperatuur niet te hoog zet en een milde zeep gebruikt op basis van plantaardige olie die je huid verzorgt.
Na het douchen help je je huid te hydrateren door een voedende bodylotion te gebruiken en een vochtinbrengende gezichtscrème zoals bijvoorbeeld de Moisturizing Day Cream van Aphyta.

Tip 2: verzorg je handen

Vooral in de wintermaanden hebben veel mensen last van droge handen.
De handen reageren sterker op kou. En daardoor worden ze ruw en schraal. Sommige mensen krijgen zelfs kloven wat pijnlijk kan zijn.
Vooral wanneer je je handen vaak moet wassen, kan dit heel vervelend zijn.  Probeer daarom het handen wassen te beperken en gebruik een milde zeep.
Draag handschoenen wanneer je naar buiten gaat
Een verzorgende handcrème kan echt een verschil maken. Vooral wanneer deze goede verzorgende ingrediënten bevat, zodat je huid de kans krijgt zich te herstellen.
Aphyta heeft een handcrème gemaakt van sheaboter en avocado olie en daardoor is het echt niet meer nodig om nog ooit droge handen te hebben. Zelfs na het handen wassen, is het niet nodig de handen opnieuw in te smeren, omdat deze handcrème goed in de huid trekt en daardoor lang doorwerkt.

Tip 3: Zonbescherming is ook in de winter belangrijk.

In de wintermaanden is er meestal wat minder zon. Toch is het belangrijk om ook dan naar buiten te gaan en toch nog een beetje daglicht te krijgen. Want dit kan helpen een winterdip tegen te gaan.
Het is dan ook van belang je huid te verzorgen tegen de zon.
De Aphyta Intensive Anti-Aging Cream heeft een UV-A-filter op basis van rode alg dat de huid ook in de winter beschermt tegen de zon. UV-A zorgt voor huidveroudering door de zon. UV-B zorgt voor zonnebrand.

Breng altijd een gezichtscrème aan op een schone huid. Aphyta heeft een reinigingsmelk en toner speciaal geschikt voor de hele droge en gevoelige huid. Gemaakt van sheaboter en rozenolie. Zo wordt je huid stralend en schoon zonder uit te drogen. De reinigingsmelk is  geschikt om make-up te verwijderen.

Hoe verzorg jij je huid in de winter?