Menu
Winkelwagentje
Holy Basil puur 440mg 90 caps.

Holy Basil puur 440mg 90 caps.

€24,95
Excl. BTW: €22,89
 • Voorraad: In voorraad
 • SKU: APB18153
 • EAN: 8718868618153
 • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.

APB Holy Basil capsules.

Holy Basil (Ocimum tenuiflorum), in het Hindi bekend als tulsi, is een plant die inheems is in India. Hij wordt vaak gebruikt in de traditionele Indische geneeskunde, de Ayurveda. Lees hier waarom dit kruid de naam heilige basilicum draagt.

Holy basil, heilige basilicum of tulsi

Holy basil, heilige basilicum of tulsi wordt - alsof het nog niet genoeg namen had - ook wel "hete basilicum" genoemd vanwege zijn peperige smaak. Verwar heilige basilicum (Ocimum tenuiflorum) niet met basilicum (Ocimum basilicum), dat heel vaak in de keuken wordt gebruikt. Het is overigens wel verwant aan de bekende zoete basilicum. De bladeren zijn lichtgroen en enigszins behaard. De plant heeft violette bloemen en bloesems en de groene stengels hebben soms een paarse tint.

Waarom is holy basil goed voor je?

De tulsi plant maakt al eeuwenlang deel uit van de ayurveda. Daar worden er veel medicinale krachten aan toebedeeld. Holy basil:

 • Draagt bij tot normale mentale prestaties*
 • Ondersteuning van de gezondheid van de luchtwegen*
 • Is een antioxidant*
 • Ondersteuning van de natuurlijke afweer van het lichaam*
 • Goed voor het hart*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

De holy basil capsules van APB is een gestandaardiseerd extract van 440 mg, equivalent van 4400 mg gedroogd kruid. De verhouding is 10:1. Bovendien bevatten de supplementen van APB nooit onnodige vul- en bindmiddelen.

De heilige basilicum plant

Heilig basilicum, (Ocimum tenuiflorum), ook tulsi of tulasi genoemd, is een bloeiende plant van de muntfamilie (Lamiaceae) die wordt geteeld om zijn aromatische bladeren. Van de bladeren, stengels en zaden van de plant worden medicinale bereidingen en supplementen gemaakt. Holy basil wordt vaak gebruikt in Thaise gerechten. Het is veel pikanter dan andere soorten basilicum, vandaar de bijnaam "hete basilicum".

Zo heilig is holy basil

Holy basil - heilige basilicum - geniet veel aanzien onder hindoes. Het wordt beschouwd als de "Moeder van de natuurmedicijnen" De naam tulsi betekent "de onvergelijkbare." Hier komt de naam heilige basilicum dan ook vandaan. Holy basil wordt vaak geplant rond Hindoe heiligdommen. De plant wordt namelijk vereerd als een manifestatie van de godin Lakshmi (Tulsi), de voornaamste gemalin van de god Vishnu. De plant is vooral heilig voor de Vaishnavieten (toegewijden van Vishnu) en de Heer Krishna, een avatar van Vishnu, zou een krans van heilige basilicumbladeren en -bloemen om zijn hals dragen. De plant wordt in vele Hindoe woningen gekweekt, vaak op de binnenplaats in een speciale vierhoekige structuur.

Mogelijke bijwerkingen

Vermijd het gebruik van basilicum als je allergisch of gevoelig bent voor basilicum of voor leden van de Lamiaceae (munt) plantenfamilie. Mogelijke bijwerkingen van basilicum zijn onder andere maagklachten, maar dit komt niet vaak voor.

Wees voorzichtig met het gebruik van heilige basilicum als je:

 • Een laag bloedsuikergehalte hebt
 • Zwanger probeert te worden of bent
 • Bloedverdunnende medicijnen neemt

Heilige basilicum kan een lage bloedsuikerspiegel veroorzaken.

APB Tulsi online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Ingrediënten:

Tulsi of Holy Basil, cellulose capsule (HPMC)

Samenstelling:

440mg Tulsi 10:1 gestandaardiseerd extract, dit komt overeen met 4400mg gedroogd kruid.

Dosering:

1 tot 2 capsules per dag innemen, bij voorkeur bij de maaltijd.

Verpakking:

90 capsules, vegetarisch, kosjer en halal

Reviews Over Holy Basil puur 440mg 90 caps.

 • (0)

Totaal Reviews (0)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.