Is rode wijn (of wel: resveratrol) nu eigenlijk goed voor je?

Resveratrol is de stof die in wijn voorkomt, vooral rode wijn. Of preciezer: het komt voor in de schil van druiven. Daarnaast komt het van nature voor in Japanse duizendknoop (polygonum cuspidatum), pinda's, bosbessen en sommige andere bessen. Vanwege de voordelen van deze stof, wordt het ook veel gebruikt in supplementen. Er wordt wel gezegd dat iedere dag een glas rode wijn goed voor je is, vanwege resveratrol. Is dat zo? Lees er alles over.

Waarom is Resveratrol goed voor je?

Resveratrol is een antioxidant* en heeft ontstekingsremmende eigenschappen* om je te beschermen tegen ziekten en schadelijke stoffen, zoals vrije radicalen. Resveratrol:

● Is een krachtig antioxidant*
● Helpt voor gezonde luchtwegen*
● Helpt het hart gezond te houden*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

In de winter komen verkoudheid en griep vaker voor dan in andere seizoenen. Probeer een dieet te volgen dat rijk is aan antioxidanten om uw lichaam te helpen zijn eigen natuurlijke afweer te versterken. Je vindt antioxidanten bijvoorbeeld in bonen, bosbessen, kersen, pruimen en groene groenten. Antioxidanten zijn chemische verbindingen die we uit voedsel kunnen halen en die helpen vrije radicalen in ons lichaam te bestrijden. Uiteraard zijn antioxidanten uitstekend aan te vullen met supplementen, zoals resveratrol posome. Een goed idee voor een boost deze winter!

Selenium in resveratrol posome supplementen.

De resverstrol posome supplementen van Nataos bevatten - naast resveratrol - ook selenium. Daarmee is het een extra krachtig supplement, zeker om de winter goed door te komen. Selenium:

● Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
● Houdt je haar sterk en is goed voor nagels
● Is een anti-oxidant
● Levert een bijdrage aan de productie van hormonen door de schildklier

Een krachtpatser dus, zeker samen met resveratrol!

De Franse paradox - is rode wijn gezond?

Resveratrol is een stof die een potentieel belangrijke rol speelt bij vele aandoeningen en is bestudeerd bij verschillende ziekten. Het onderzoek naar deze chemische stof begon door de "Franse paradox", die verbeterde cardiovasculaire resultaten beschrijft ondanks een vetrijk dieet bij Fransen. Het gemiddelde dieet in Frankrijk bevat veel vet. Het aantal mensen met hart- en vaatziekten zouden hierdoor hoger moeten liggen dan dat daadwerkelijk het geval is. Velen schrijven dit toe aan het feit dat er in Frankrijk ook meer (rode) wijn wordt geconsumeerd. Hier wordt regelmatig onderzoek naar gedaan, maar vooralsnog is er nog geen wetenschappelijk bewijs voor gevonden. Toch lijkt het niet toevallig. Allemaal aan de rode wijn dan maar? Alcohol is om veel redenen niet goed voor ons lichaam. Bovendien kan grondverarming de hoeveelheid resveratrol in wijn naar beneden brengen. Je weet dus nooit hoeveel van dit goede goedje je daadwerkelijk binnenkrijgt. Een supplement is, onder andere om die reden, een betere keuze.

Wat is resveratrol precies?

Resveratrol behoort tot de klasse van micronutriënten in planten, polyfenolen genaamd. Polyfenolen zijn organische chemische stoffen die planten maken om droogte of aanvallen van ziekten te overleven. Een grote hoeveelheid resveratrol wordt geproduceerd in de schil van druiven, om de plant te beschermen tegen schimmelziekten en schade door de zon. Het beschermt de plant tegen aanvallen van buitenaf. Daarom heeft wijn hogere resveratrolgehalten dan andere natuurlijke voedingsmiddelen. Aangezien bij de productie van witte wijn de druivenschillen niet worden vergist, bevatten alleen rode wijnen merkbare hoeveelheden resveratrol.

Is rode wijn nu wel of niet gezond?

Alcohol is niet goed voor ons lichaam. Uiteraard kun je best een glas wijn drinken, maar drink altijd met mate. Om er zeker van te zijn dat je daadwerkelijk resveratrol binnenkrijgt, raden we supplementen aan.