Menu
Winkelwagentje
Vlierbes puur 60 caps.

Vlierbes puur 60 caps.

€21,45
€24,95
Excl. BTW: €19,68
 • Voorraad: In voorraad
 • SKU: APB18214
 • EAN: 8718868618214
 • Levertijd: Werkdagen voor 15:00 besteld; zelfde dag verzonden.

APB Vlierbes capsules.

De vlierbes is de bes die groeit aan de Europese vlierboom (Sambucus nigra). Deze bes heeft een lange geschiedenis, en wordt al eeuwenlang gebruikt om zijn fijne invloed op onze gezondheid. Lees alles over vlierbessen en vlierbes supplementen.

Wat zijn vlierbessen?

Vlierbes verwijst naar verschillende variëteiten van de Sambucusboom, een bloeiende plant die behoort tot de Adoxaceae-familie. De meest voorkomende soort is Sambucus nigra, ook bekend als de Europese vlierbes of zwarte vlier. Deze boom is inheems in Europa, hoewel hij ook in vele andere delen van de wereld wordt gekweekt. Verschillende delen van de vlierbessenboom zijn in de loop van de geschiedenis gebruikt voor medicinale en culinaire doeleinden. De bessen zijn vrij zuur en moeten worden gekookt om te kunnen worden gegeten. De bloemen hebben een delicaat muskaatachtig aroma en kunnen rauw of gekookt worden gegeten.

Vlierbes supplementen.

Er zijn ongeveer 30 soorten vlierplanten en -bomen over de hele wereld. De Europese versie (de Sambucus nigra) is degene die het nauwst verbonden is met gezondheid, en doorgaans wordt gebruikt voor supplementen. De geschiedenis ervan gaat terug tot 400 voor Christus. Hippocrates, de "Vader van de Geneeskunde", noemde de vlierboom zijn "medicijnkastje".

Waarom is vlierbes goed voor je?

Al vele jaren wordt vlierbes, of vlierbes supplementen, gebruikt vanwege de positieve effecten op de gezondheid. Vlierbes:

 • Helpt het immuunsysteem te ondersteunen*
 • Vlierbessen kunnen bijdragen aan het behoud van een gezond gewicht*
 • Draagt bij tot de eliminatie van toxines in het bloed*
 • goed voor de prostaatfunctie voor mannen vanaf 45 jaar*
 • Ondersteunt de goede werking van het spijsverteringskanaal*
 • Ondersteunt de gezondheid van de luchtwegen*
 • Helpt de normale functie van gewrichten*
 • Is een antioxidant*
 • Ondersteunt de nierfunctie*

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Vlierbessen Voedingswaarde.

Vlierbessen bevatten daarnaast ook veel voedingsstoffen. Een kopje vlierbessen heeft:

● 26,7 gram koolhydraten
● 0,7 gram vet
● 1 gram eiwit

Vlierbessen zijn bovendien:

● Rijk aan vitamine C. Er zit 52 mg vitamine C per kopje fruit, wat goed is voor 57% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.
● Hoog in voedingsvezels. Vlierbessen bevatten 10 gram vezels per kopje verse bessen, ongeveer 36% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.
● Een goede bron van fenolzuren.
● Een goede bron van flavonolen. Vlierbessen bevatten de antioxidant flavonolen quercetine, kaempferol, en isorhamnetine. De bloemen bevatten tot 10 keer meer flavonolen dan de bessen.
● Rijk aan anthocyanen (een stof die behoort tot de flavonoïden). Deze verbindingen geven de vrucht zijn karakteristieke donkere zwartpaarse kleur.

Mogelijke bijwerkingen.

De vlierbes is een van de meest gebruikte geneeskrachtige planten ter wereld. De rauwe bessen, schors en bladeren van de plant staan er echter ook om bekend maagproblemen te veroorzaken wanneer er teveel van geconsumeerd wordt.

Stop met het gebruik van vlierbes en bel onmiddellijk uw arts in het geval van:

● Ernstig of aanhoudend braken of diarree
● Gevoelloosheid
● Ernstige zwakte, duizeligheid of verwardheid.

Voorkomende bijwerkingen kunnen zijn:

● Misselijkheid, braken
● Maagkrampen
● Diarree
● Loopneus.

APB vlierbes capsules online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen en de gratis verzending vanaf € 45,- (België vanaf € 80,-)
Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden!

Je gezonde leven begint vandaag.

Aanvullende informatie:

Bewaaradvies: Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Deze niet licht doorlatende verpakking zorgt ervoor dat de kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft.

Dosering: 1 - 2 capsules per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd. Hou je aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Ingrediënten:

Vlierbes, cellulose capsules (HPMC)

Samenstelling:

500mg Vlierbes 64:1 extract. Dat komt overeen met 32.000mg gedroogde vlierbessen.

Dosering:

1 - 2 capsules per dag innemen, bij voorkeur voor de maaltijd.

Verpakking:

60 capsules. Vegetarisch, kosjer & halal

Reviews Over Vlierbes puur 60 caps.

 • (0)

Totaal Reviews (0)
Klik hier om een review te schrijven over dit product.