Menu
Winkelwagentje

Suikervervangers

Suiker staat bekend om zijn verleidelijke smaak. Gebak, chocolade, zoete dranken, snoep, wie houdt er niet van? Maar al te vaak worden we helaas gewezen op de nadelen van overmatig suikergebruik. Suikervervangers bieden een alternatieve route naar het lof der zoetheid, maar dan zonder de calorieën en de bloedsuikerpieken. Bekijk of suikervervangers iets voor jou zijn, de opties en hoe je ze gemakkelijk bestelt.

Sweet van Green Sweet is dé vervanger voor suiker die in geen enkele keuken mag ontbreken De fijne kristalstructuur is gemaakt van zuivere erythritol en pure steviolglycosiden. Net zo zoet als suiker, geen bittere smaak en geschikt om mee te koken en bakken want de kwaliteit blijft stabiel tot ..
Vanaf €9,31
Excl. BTW:€10,05
Brown van Green Sweet is een gezonde vervanger voor bruine suiker. De fijne kristalstructuur is gemaakt van zuivere erythritol, pure steviolglycosiden en melasse. Net zo zoet als suiker, geen bittere smaak en perfect om mee te koken en te bakken want de kwaliteit blijft stabiel tot 200°C. ..
Vanaf €10,16
Excl. BTW:€10,96
Erythritol is een natuurlijke vervanger voor suiker Erythritol komt van nature voor in verschillende fruitsoorten en is door de smaak en structuur een perfecte vervanger voor suiker. Als zoetmiddel wordt het gemaakt van mais met een zoetheid van 70 tot 80% ten opzichte van gewone suiker. Omda..
Vanaf €8,03
Excl. BTW:€8,67
Vervanger voor geleisuiker, zonder gelatine, fructose of pectine Gelei Kristal van Green Sweet is een heerlijke vervanger voor geleisuiker, zonder gelatine, fructose of pectine. De fijne kristalstructuur is gemaakt van zuivere erythritol, pure steviolglycosiden en agar agar. Vijf maal zo zoet a..
Vanaf €7,61
Excl. BTW:€8,21
Icing is een gezond alternatief voor poedersuiker wat geschikt is voor diabetespatiënten Icing van Green Sweet is een perfecte vervanger voor poedersuiker. Icing bestaat uit een combinatie van erythritol, een 100% natuurlijke zoetstof die gemaakt wordt van mais en steviolglycosiden, de m..
Vanaf €9,31
Excl. BTW:€10,05
Syrup is gemaakt van de plantaardige vezel isomalto-oligosaccharide, gerstemout extract en pure steviolglycosiden Syrup Gold van Green Sweet is ideaal als vervanger van honing of stroop. Deze heerlijke Syrup is gemaakt van de plantaardige vezel isomalto-oligosaccharide, gerstemout extract en pur..
Vanaf €15,26
Excl. BTW:€16,47
Syrup is gemaakt van de plantaardige vezel isomalto-oligosaccharide, gerstemout extract en pure steviolglycosiden Syrup Gold van Green Sweet is ideaal als vervanger van honing of stroop. Deze heerlijke Syrup is gemaakt van de plantaardige vezel isomalto-oligosaccharide, gerstemout extract en ..
Vanaf €9,31
Excl. BTW:€10,05
De zoetjes van Green Sweet zijn gemaakt op basis van pure steviolglycosiden, de meest zoete deeltjes van de steviaplant GreenSweet zoetjes zijn 100% natuurlijk en zonder toegevoegde suikers. Omdat er geen calorieën of koolhydraten in de zoetjes zitten, passen ze prima bij een gezonde le..
Vanaf €7,61
Excl. BTW:€8,21
Een dispenser met 200 st. natuurlijke stevia zoetjes in handig zakformaat De zoetjes van Green Sweet zijn gemaakt op basis van pure steviolglycosiden, de meest zoete deeltjes van de steviaplant. 100% natuurlijk, zonder toegevoegde suikers. Omdat er geen calorieën of koolhydraten in de zoetje..
Vanaf €3,36
Excl. BTW:€3,62
1 - 9 van 9 (1 pagina's)

Waarom zou je suiker vervangen?

Suiker zit in veel voeding en onze dranken. Hoewel het een heerlijke smaakervaring biedt, kan overmatig gebruik van suiker leiden tot gezondheidsproblemen zoals obesitas en diabetes. Suikervervangers geven een manier om te genieten van de zoete smaak zonder risico's. Ze bevatten vaak minder calorieën en hebben doorgaans een minder heftige invloed op de bloedsuikerspiegel.

Verschillende soorten suikervervangers

Er zijn veel verschillende suikervervangers op de markt, elk met zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen.

●    Siroop van Isomalto-Oligosaccharide. Deze siroop wordt gemaakt van zetmeel en heeft een lichte zoetheid. Het wordt vaak gebruikt in bakrecepten en als een zoetstof in voedingsmiddelen. Het is een goede vervanger van honing of stroop. Lekker in thee!
●    Suikervervanger van Erythritol. Erythritol is een natuurlijke suikeralcohol die van nature voorkomt in sommige vruchten en gefermenteerde voedingsmiddelen. Het heeft bijna geen calorieën en beïnvloedt de bloedsuikerspiegel nauwelijks. Erythritol wordt vaak gebruikt in suikervrije en caloriearme voedingsmiddelen en dranken vanwege de zoetende eigenschappen
●    ‘Gewone’ suikervervanger, gemaakt van Erythritol en pure steviolglycosiden: Erythritol is een natuurlijke suikeralcohol met bijna geen calorieën. Het wordt vaak gecombineerd met steviolglycosiden (natuurlijke zoetstoffen die worden gewonnen uit de bladeren van de steviaplant) om een zoetstof te maken die goed kan worden gebruikt bij het koken en bakken.
●    Zoetjes en poedersuikervervanger: Zoetjes van stevia zijn handige suikervervangers voor in koffie of thee. Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana-plant. Poedersuikervervangers op basis van erythritol of xylitol kunnen worden gebruikt in bakrecepten en om dranken te zoeten.

Hoe gebruik je suikervervangers

Suikervervangers kunnen op talloze manieren worden gebruikt. Ze kunnen worden toegevoegd aan koffie of thee, gebruikt in bakrecepten als suikervervanging, of over ontbijtgranen en fruit worden gestrooid. Het is wel belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid te volgen, omdat suikervervangers vaak veel zoeter zijn dan suiker. Experimenteer met verschillende suikervervangers om te ontdekken welke het beste bij je smaak en behoeften passen.

Suikervervangers direct online bestellen

Bij Natuurvoordeel.nl bestel je natuurlijke supplementen van de hoogste kwaliteit. Met een beoordeling van maar liefst een 9.3 waarderen klanten in Nederland en België ons enorm, mede dankzij de scherpe prijzen. Bestel je je supplement voor 15.00? Dan wordt het op werkdagen nog dezelfde dag verzonden! Je gezonde leven begint vandaag.

Op de volgende pagina lees je alles over thee